Lijst Pim Fortuyn


PERSMEDEDELING

Den Haag, 24 maart 2005

GRACHTENGORDEL DE BAAS IN PVDA

De verklaring van de MP laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Hier is geen eerlijk spel gespeld. Nu weet je bij de PvdA nooit waar aan je aan toe bent, maar deze herrijzenis van het regentendom was zelfs voor de LPF schokkend om te ervaren.

We zagen al in 2003 dat een stem op Wouter Bos een stem op burgemeester Job Cohen als premier was. Nu blijkt dat nog een andere Amsterdamse ex-burgemeester de lakens in de PvdA uit te delen. Het gaat niet om achterkamertjes maar om een hele grachtengordel. In ieder geval was deze stoot ónder de gordel! En dat verdient minister De Graaf niet.

Hij heeft zich ingezet voor Bestuurlijke Vernieuwing, maar ziet daar geen brood meer in. Respect voor zijn moedige beslissing, maar waarom zouden we voor de tweede keer nog een andere minister van bestuurlijke vernieuwing nodig hebben? Wat krijgt deze man of vrouw dan als takenpakket? Is gewoon een staatssecretaris voor Antilliaanse zaken niet voldoende? Of beter nog de staatssecretaris voor politie, die de LPF belangrijk vond?

Wat is eigenlijk nog de toegevoegde waarde van D66 aan dit kabinet? Onderwijs? Minister Van der Hoeven van Onderwijs heeft echt geen helpend handje van Boris Dittrich nodig.

Dit kabinet heeft met dank aan het Strategisch Akkoord belangrijke zaken in gang gezet, maar de resultaten van dit kabinet zijn niet bereikt dankzij D66, maar ondanks de tegenstemmen van deze coalitiepartner! Ik noem de bestrijding van criminaliteit, het internationale terrorisme, het vreemdelingenbeleid, het verkeer, de landbouw, waar was D66?

Graag wil de LPF van de minister-president weten hoe hij nu met deze regering verder wil. Het lijkt op een gedwongen huwelijk met D66 en hij weet hoe de LPF denkt over gedwongen huwelijken.