Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Medische missers voorkomen

Hoe overleef ik mijn huisarts?

Je huisarts wil niet komen terwijl je hem dringend nodig hebt. Of hij wil je niet doorverwijzen naar een specialist. En het voorgeschreven medicijn blijkt onverwachte bijwerkingen te hebben. Dergelijke situaties kunnen tot behoorlijk wat irritatie leiden. Om de relatie tussen patiënt en arts te verbeteren, geeft het tijdschrift Gezondheid het boek 'Hoe overleef ik mijn huisarts?' uit. Metta Hofstra en Marc Conradi beschrijven 43 actuele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Met tal van tips (voor patiënt én arts) voor hoe het beter kan.

Iedereen heeft gemiddeld vier tot vijf keer per jaar contact met de huisarts. In een goede relatie vullen huisarts en patiënt elkaar aan. De dagelijkse werkelijkheid in de spreekkamer is echter anders. Dat is niet alleen jammer, maar soms ook schadelijk. Een goed contact is een voorwaarde voor een optimale genezing van de aandoening of ziekte.

In 'Hoe overleef ik mijn huisarts?' bieden de auteurs met humor en een serieuze ondertoon oplossingen voor de vragen waarmee patiënten zitten. De adviezen zijn herkenbaar en goed te gebruiken in het contact met de huisarts. Op die manier kan de patiënt ervoor zorgen dat hij de optimale zorg krijgt die hij verdient.

Metta Hofstra is huisarts, homeopathisch arts en vaste medewerker van het tijdschrift Gezondheid, het grootste gezondheid- en lifestyletijdschrift van Nederland. Marc Conradi is socioloog, publicist en deskundige op het gebied van verkeerde diagnoses van huisartsen.

Titel: Hoe overleef ik mijn huisarts?

Een uitgave van het tijdschrift Gezondheid

Auteur: Metta Hofstra & Marc Conradi

Uitvoering: paperback

Omvang: 96 pagina's

Prijs: ¤ 12,90

ISBN 90 75690 41 X

/////