Ingezonden persbericht

Grootste Nederlandse klimexpeditie ooit naar de Himalaya

Na een voorbereiding van meer dan 2 jaar gaat een groep van 25 mensen met stabiel astma de Noordcol (7.066 m) van de Mount Everest beklimmen

24 MAART, 20050324 -- UITNODIGING VOOR PERSCONFERENTIE
'Dutch Expedition Inspired by Climbing Everest' (De-Ice) Donderdag 24 maart 15.00 uur ITHO te Schiedam Op 17 september a.s. vertrekt de grootste Nederlandse klimexpeditie ooit naar de Himalaya. Na een voorbereiding van meer dan 2 jaar gaat een groep van 25 mensen met stabiel astma de Noordcol (7.066 m) van de Mount Everest beklimmen. Een team van ervaren bergklimmers, een indrukwekkende medische staf en René de Bos als expeditieleider staan de 11 vrouwen en 14 mannen ter zijde om hun adembenemende doel te bereiken.



Om het professionele karakter te benadrukken valt de expeditie onder de auspiciën van het Astma Fonds en de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging).

De-ice maakt nu al een onuitwisbare indruk en heeft hierdoor gerenommeerde ambassadeurs en sponsoren aangetrokken. De-ice heeft de volgende bekende Nederlanders als ambassadeurs:

 Hans Breukhoven (CEO Free Record Shop Holding);
 Judith Bosch (Ook NCRV en Presentatie Coach);
 Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) en
 Relus ter Beek (Commissaris van de Koningin Drenthe).

Mede dankzij de onderstaande sponsoren wordt deze bijzondere expeditie mogelijk gemaakt:

 Itho;
 Pharmachemie en
 Vicks.

Hoofdsponsor Itho presenteert dan ook met trots De-ice in haar hoofdgebouw te Schiedam. Hier zijn klimmers, staf en ambassadeurs bij aanwezig en u bent van harte uitgenodigd om bij deze persconferentie aanwezig te zijn.

Programma 24 maart 2005
15:00-15.05 Welkom

15:05-15.35 Persconferentie:
Het bestuur van de expeditie, bestaande uit 3 klimmers, presenteert:
 Achtergrond van de expeditie: hoe komen we erop om met 35 mensen 5 weken te gaan klimmen;
 Astma en hoogte: wat betekent het voor onze deelnemers met astma om naar bijna 7.100 meter te klimmen;
 Voorbereiding, organisatie, financiering: hoe krijgen we het voor elkaar;
 Technische aspecten: wat is ervoor nodig.

15.35 ­ 16.00  Paneldiscussie over alle expeditiefacetten met o.a.
- Tineke Renkema (expeditie-longarts);
- René de Bos (expeditieleider);
- Hans Breukhoven (ambassadeur)
en is er de mogelijkheid tot vragen stellen.

Vanaf 16.00 Onder het genot van een hapje en een drankje krijgt u de gelegenheid voor het maken van foto's en interviews met De-ice mensen. U ontvangt van ons een persmap.


Nadere pers informatie:
Iepenlaan 46 -6921 XN Duiven ­ www.de-ice.nl
Dave Brill ; 06-19884818 ; davebrill@de-ice.nl /
Frank Rempe ; 06-44264608 ; frankrempe@de-ice.nl


H O O F D S P O N S O R

Routebeschrijving naar Itho bv
Het Itho pand ligt op zo'n 500 meter afstand van de Beneluxtunnel.

Komt u met de auto via de A20 vanuit het Noorden of Oosten?
Houd dan op de A20 bij het Kethelplein Rotterdam-Europoort (A4) aan en neem vervolgens de afslag Vlaardingen-Oost/Schiedam-West (afslag 16). Onderaan de afslag links afslaan en bij het stoplicht bij het Shell station naar rechts. U rijdt nu op de Westfrankelandsedijk. De tweede straat aan uw rechterhand is de Admiraal de Ruyterstraat. Het Itho pand ligt op de hoek.

Komt u met de auto via de A15 vanuit het Zuiden?
Ga dan op het Beneluxplein de A4 op richting Schiedam/Den Haag. Neem de meest rechter tunnelbuis in de Beneluxtunnel. Direct na de Beneluxtunnel neemt u de afslag Vlaardingen-Oost/Schiedam-West (afslag 16). Onderaan de afslag links afslaan en bij het stoplicht bij het Shell station naar rechts. U rijdt nu op de Westfrankelandsedijk. De tweede straat aan uw rechterhand is de Admiraal de Ruyterstraat. Het Itho pand ligt op de hoek.

Tip: als u onbekend bent in de regio Rotterdam, dan kunt u het beste de grote ANWB-borden volgen naar het havengebied 500-700.

Komt u met het openbaar vervoer?
Met het openbaar vervoer zijn er legio mogelijkheden:
met de trein: naar station Schiedam Centrum. Vanaf daar kunt u met een aantal buslijnen richting de Burgemeester Knappertlaan/St. Jacobs Gasthuis of het Rubensplein (zie verder hieronder). Ook kunt u vanaf het NS-station (m.i.v. november 2002) de metro nemen richting Hoogvliet/Spijkenisse. Vervolgens stapt u uit op station Vijfsluizen (zie verder hieronder). met de bus: op dit moment kunt u ons bereiken via RET buslijnen 54 (uitstappen op Rubensplein) en 52, en de Connexxion buslijnen 80, 125 en 126 (voor deze laatste 4 uitstappen bij het St. Jacobs Gasthuis). Zie verder hieronder. met de metro: neem de Beneluxlijn (onderdeel van de Calandlijn) en stap uit op station Vijfsluizen. Zie verder hieronder.

Vervolg vanaf Burgemeester Knappertlaan/St. Jacobs Gasthuis: u loopt via de Arij Prinslaan in ca. 5 minuten naar het Itho pand.
Vervolg vanaf het Rubensplein: u loopt via de Rubenslaan rechtdoor naar de Westfrankelandsedijk. Aan uw linkerhand ziet u het Itho pand liggen. Looptijd: ca. 5 minuten. Vervolg vanaf metrostation Vijfsluizen: u loopt richting Schiedam op de Vlaardingerdijk. Bij het Shell station gaat u rechtsaf de Westfrankelandsedijk op. Bij de tweede straat aan uw rechterhand ligt het Itho pand. De gemiddelde looptijd is 10 minuten. Vanaf het station Vijfsluizen kunt u ook een van de bovenstaande buslijnen nemen.
Admiraal de Ruyterstraat 2 - 3115 HB Schiedam ­
Telefoon (010) 427 85 00 ­ Fax (010) 427 88 88
www.itho.nl




Ingezonden persbericht