Ingezonden persbericht

Feed24 biedt het actuele nieuws op overzichtelijke wijze

Nieuwe website opent vandaag haar internetpoort

AMSTERDAM, 20050323 -- Via www.Feed24.com kan men vanaf nu op een overzichtelijke manier op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws in de breedste zin van het woord. Feed24 biedt de mogelijkheid om op basis van eigen voorkeuren de laatste actualiteiten voorgeschoteld te krijgen en doet dit op een geheel andere wijze dan de traditionele zoekmachines via zogenaamde RSS feeds. En alleen actualiteiten; geen hele websites, maar uitsluitend nieuwsitems naar eigen keuze, die keurig gerangschikt worden aangeboden. Het nieuwe Nederlandse initiatief Feed24 opent vandaag haar poort op het Internet.


Naast het door Feed24 gepubliceerde nieuws wordt de mogelijkheid geboden een persoonlijke voorpagina in te stellen met alleen die bronnen die de daadwerkelijke interesse van de bezoeker hebben. Feitelijk stelt de bezoeker zijn of haar persoonlijke krant samen die 24 uur per dag actueel is en hoeft men nooit meer tijd te vergooien met het zoeken naar verschillende nieuwsbronnen.

Het is zelfs mogelijk om door middel van een simpel script, dat vanaf de Feed24 site te kopiëren is, het Feed24 nieuws op de eigen site te publiceren en er op trefwoord in te zoeken. Voorts biedt Feed24 de mogelijkheid het laatste nieuws op basis van persoonlijk interessegebied per email toe te sturen, zodat gebruikers automatisch op de hoogte blijven van de voor hun belangrijke ontwikkelingen.

Een veelheid aan informatie op het web dat via zogenaamde RSS feeds gepubliceerd wordt, wordt door Feed24 geraadpleegd. Meer dan 250.000 bronnen (de RSS feeds) worden dagelijks van seconde tot seconde bijgehouden, zodat steeds de meest actuele informatie verkrijgbaar is. RSS, dat staat voor Really Simple Syndication (RSS) is een lichtgewicht XML formaat dat speciaal ontworpen is om nieuwskoppen en overige webcontent te delen. Omdat Feed24 de berichten van alle geraadpleegde RSS feeds ook feitelijk op haar servers opslaat en laat staan, is de hoeveelheid te vinden informatie haast onbeperkt en kan Feed24 ook gebruikt worden als te raadplegen nieuwsdatabase. Nu al kan er gezocht worden in een archief van meer dan 4.000.000 berichten.

Uiteraard zal de Feed24 site continu op gemak en functionaliteit getoetst worden om ervoor te zorgen dat deze dienst aan de hoogste eisen blijft voldoen.