Landschap Noord-Holland

Hoogleraar spreekt over inrichting van landschap

Op donderdag 24 maart organiseert Landschap Noord-Holland een publieksavond over de inrichting van het landschap. Hoogleraar Matthijs Schouten heeft over dit onderwerp uitgesproken ideeën waarover hij graag in discussie gaat. Voor de pauze vertelt voorlichter Johan Stuart aan de hand van dia's over het werk van Landschap Noord-Holland.

Matthijs Schouten schudde onlangs de Nederlandse natuurbescherming wakker met een artikel in het NRC. Hierin bepleitte hij een goede regie in het natuur- en landschapsbeleid en constateerde dat in de nieuwe Nota Ruimte juist de verantwoordelijkheid voor de groene ruimte wordt gedecentraliseerd. Ook zijn ideeën over natuurontwikkeling en de Ecologische Hoofdstructuur zijn opmerkelijk. Hij noemt in die zin de mens de architect van de huidige natuur. Na afloop van zijn lezing, is er gelegenheid tot discussie. Matthijs Schouten is bijzonder hoogleraar Ecologie van het Natuurherstel in Wageningen, hij werkt voor de Universiteiten van Cork en Galway in Ierland en is medewerker Ecologie bij Staatsbosbeheer.

De publieksavond is op donderdag 24 maart, duurt van 20.00 tot circa 22.15 uur en wordt gehouden in Geesterhage, Geesterduinweg 3 te Castricum. Om 19.30 uur is de zaal open en kan de kraam van de InformatieWinkel bezocht worden. De toegang en de koffie zijn gratis.

///////////////////////////////////////

Meer informatie over dit persbericht bij Johan Stuart, voorlichter van Landschap Noord-Holland, telefoon 0251-362 747 of 06-53129644.