17 maart 2005 r/>
Samenwerking DSM , Universiteit Maastricht en Academisch Ziekenhuis Maastricht

Kennisbundeling voor nieuwe behandelingen hart- en vaatziekten

DSM Research, Universiteit Maastricht (UM) en het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) nodigen u graag uit tot het bijwonen van een ontbijtsessie bij DSM in Heerlen.

Tijdens de bijeenkomst ondertekenen partijen een overeenkomst en zullen ingaan op een wel bijzonder samenwerkingverband. In de toekomst zal de samenwerking resulteren in een aantal nieuwe behandelingen van hart - en vaatziekten op basis van biomaterialen. De drie betrokken partijen gaan uitgebreid in op de achtergronden van het onderzoek en de inzet van biomaterialen. Na het officiële gedeelte krijgt u een uitgebreide toelichting op de verschillende onderzoeken die starten:


1. Hart- en longmachines kunnen momenteel niet langer dan 24 uur worden ingezet, terwijl dit steeds meer nodig is. Probleem is dat het lichaam de slangen niet langer dan 24 uur kan verdragen. De onderzoekers kondigen aan hoe zij dit probleem willen gaan oplossen.
2. Een zo lokaal mogelijke aflevering van medicatie in het lichaam in combinatie met een vertraagde afgifte van deze medicatie is essentieel voor hartpatiënten. Dankzij specifieke biomaterialen is een alternatieve manier van toedienen mogelijk, die de effectiviteit van medicijnen kan vergroten en bijwerkingen kan verminderen.
3. Vrijwel alle diabetespatiënten hebben te maken met een slechte doorbloeding in de benen. Biomaterialen kunnen bijdragen tot de aanmaak van nieuwe bloedvaten waardoor een diabetesvoet voorkomen kan worden. Ook hierbij is het gericht kunnen toedienen van medicatie van groot belang.

Het programma voor donderdag 24 maart ziet er als volgt uit:

7.45 uur Ontvangst en registratie
8.00 uur Opening door Jan Zuidam (DSM), Jo Ritzen (UM), en Guy Peeters (AZM) 8.20 uur Officiële ondertekening van de contracten 8.30 uur Presentatie/demonstratie over mogelijkheden biomaterialen door Germ Visser (DSM) en Leo Koole (UM/AzM) 9.00 uur Vraag - en antwoordsessie

Wilt u bijgevoegde antwoordfax uiterlijk dinsdag 22 maart retourneren. Bij voorbaat hartelijk dank en wij hopen u op donderdag 24 maart te mogen verwelkomen.

Nelleke Barning
DSM Corporate Communications
045 - 578 2421 Bijlage: Antwoordfax

ANTWOORDFAX

020 - 644 9736

'KENNISBUNDELING BEHANDELING HART - EN VAATZIEKTEN'

DONDERDAG 24 MAART, HOOFDKANTOOR DSM, OVERLOON 1 HEERLEN

E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------

Telefoon: ------------------------------------------------------------------------------------------

Fax: -------------------------------------------------------------------------------------------

Aantal
Personen: --------------------------------------------------------------------------------------------

Zal WEL NIET aanwezig zijn bij de presentatie op donderdag 24 maart
om 8.00 uur

Deze antwoordfax graag retourneren aan:

Hill & Knowlton

Tim van der Zanden

Fax: 020 - 644 9736

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hill & Knowlton, Tim van der Zanden of Karin Speijers via telefoonnummer: 020 404 47 07

Routebeschrijving naar DSM Hoofdkantoor:

Met de auto: Via de A2 richting Heerlen (A76), daarna via de N281 tot aan afslag Heerlen Centrum. Aan het eind van de afslag naar rechts en meteen links voorsorteren. 1e straat links bevindt zich het DSM hoofdkantoor, parkeren aan de voorzijde

Met het openbaar vervoer:.Station Heerlen ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het DSM hoofdkantoor. Verlaat het station aan de voorzijde en ga naar rechts (Geerstraat), vervolgens vervolgens eerste straat naar rechts (Schakelweg), daarna 1e straat naar links (Looierstraat). Tenslotte 2e straat naar rechts (Het Overloon). Het gebouw aan de linkerzijde is het DSM hoofdkantoor

---- --