Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Inspraak Slotermeerhof gestart

Het uitwerkingsplan voor de vernieuwing van de Slotermeerhof is in concept klaar. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel is akkoord met dit concept en geeft bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om nog een keer commentaar te geven op het plan.

U kunt op verschillende manieren het plan inzien en uw reactie geven.

Inspraakbijeenkomst
U kunt naar de inspraakbijeenkomst gaan. Deze wordt gehouden op donderdag 24 maart 2005 van 19.30 uur tot 21.30 uur in het stadsdeelkantoor (het Tuinstadhuis), Plein '40- '45 nr 1.

Hier kunt u het uitwerkingsplan en de maquette ter plekke bekijken en uw reactie geven. Portefeuillehouder Piet Dikken is aanwezig om de in het plan gemaakte keuzes toe te lichten.

Ter inzage
Het uitwerkingsplan en de maquette liggen van 21 maart tot en met 18 april 2005 ter inzage in de hal van het Tuinstadhuis, Plein '40- '45 nr 1.

Via website
Het uitwerkingsplan is verder te vinden op deze website; kijk onder dit bericht in de bijlage.

Reactie
U kunt uw schriftelijke reactie op het Uitwerkingsplan tot 18 april 2005 sturen naar:

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
T.a.v. het Dagelijks Bestuur
Postbus 67018
1060 JA Amsterdam

In verband met wettelijke eisen is formele correspondentie over dit onderwerp via e-mail helaas nog niet mogelijk.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel bekijkt of de inspraakreacties aanleiding zijn om het uitwerkingsplan aan te passen. Vervolgens legt het Dagelijks Bestuur het plan en de inspraakreacties ter besluitvorming voor aan de stadsdeelraad.

Op woensdagavond 25 mei 2005 ligt het uitwerkingsplan ter advisering voor in de raadscommissie fysiek (aanvang is 19.30 uur).

De stadsdeelraad besluit op dinsdagavond 7 juni 2005 over het uitwerkingsplan (aanvang: 20.00 uur).

Als u bij deze vergaderingen wilt inspreken, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de Raadsgriffie, telefoon 020 89 8138 of per e-mail: griffie@geuzenveld.amsterdam.nl.

Hoofdpunten Uitwerkingsplan Slotermeerhof
Slotermeerhof blijft zijn naam eer aan doen. Het is een groene `hof'. En dat blijft zo na de vernieuwing. Wel maken de merendeels kleine woningen plaats voor ruimere en comfortabelere eengzinswoningen en appartementen.

Een klein aantal woningen wordt voorlopig nog niet gesloopt. Het meest opvallende in de Slotermeerhof is het fraaie groen. Bij de vernieuwing van het gebied lijft het groen bespaard. Waar mogelijk wordt de kwaliteit verbeterd.

Een ander belangrijk thema bij het uitwerkingsplan is de hoogte van de nieuwbouwwoningen. Er komen geen hoge gebouwen. Het worden twee (eengezinswoningen) of drie bouwlagen (appartementen). Dit levert een rustig en samenhangend beeld op.

Het Uitwerkingsplan Slotermeerhof is opgesteld door bewoners, stadsdeel en Ymere.

Plan
U vindt het Uitwerkingsplan als bijlage bij dit bericht; het wordt aangeboden in pdf-formaat. Om dit te kunnen openen, heeft u Adobe Reader nodig. Klik hier voor dit gratis programma.

Krant
Ook vindt u de informatiekrant Slotermeerhof als bijlage. Deze bevat de hoofdlijnen van het plan. De papieren versie is inmiddels verspreid onder bewoners en omwonenden.

Bijlage(n):
Informatiekrant Slotermeerhof (pdf-formaat) Uitwerkingsplan vernieuwing Slotermeerhof (pdf-bestand)