FNV

Speciale website voor CAO-traject Metaal en Techniek

De 380 duizend werknemers in de Metaal en Techniek kunnen de onderhandelingen over hun CAO sinds vandaag op de voet volgen via internet.
FNV Bondgenoten heeft een speciale website gelanceerd: http://www.cao.nl/ . De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Metaal en Techniek starten donderdag 24 maart.

De onderhandelingen beloven zwaar te worden. "Ook in de metaal & techniek maken de werkgevers misbruik van de situatie die door het kabinet is gecreëerd en proberen ze geld te verdienen over de rug van de
werknemers. We worden gechanteerd!" schrijft FNV Bondgenotenbestuurder Jan Berghuis in zijn weblog op de site als reactie op de voorstellenbrief van de werkgevers.
Berghuis verwijst ook nog naar de collega-sector Metalektro, waar de onderhandelingen al zijn vast gelopen en 28 maart het ultimatum afloopt:
"Ikzelf krijg bijna de neiging om maar meteen met een finaal voorstel naar de werkgevers te komen. Dan zijn we nog op tijd om op 1 april met onze collega's in de Metalektro mee te kunnen staken".

De leden van FNV Bondgenoten in de Metaal en Techniek hebben pensioen en gezond werken aangewezen als de voor hen belangrijkste punten uit de
Schijf van Vijf. Voor wat betreft het punt gezond werken wil FNV Bondgenoten afspraken maken over preventie, loonaanvulling en reïntegratie van zieke werknemers volgens de ketenaanpak.

Over pensioenen wil de bond af spreken dat het mogelijk moet blijven voor het 65e levensjaar te stoppen met werken. De bond wil een pensioenregeling die ongeveer gelijk ligt aan de huidige regeling als het gaat om de kosten, de werknemerspremie, de uittreedleeftijd en de hoogte van de uitkering. Bovendien stelt de bond voor om werknemers met
extreem zwaar werk de kans te geven eerder met werken te stoppen.

Qua aantal leden (55.000) gaat het om de grootste CAO die FNV Bondgenoten afsluit. Het gaat onder andere om metaalbewerkers, installateurs, automonteurs, fietsenmakers en medewerkers van benzinepompen. Er werken in totaal zo'n 380.000 mensen in de sector.