Gemeente Heythuysen

Nieuws

Onderzoeken naar gemeenschapshuizen in Baexem en Grathem

Onderzoek naar noodzaak uitbreiding/renovatie Baexheimerhof

Al geruime tijd ligt er bij het bestuur van gemeenschapshuis Baexheimerhof en bij de seniorenvereniging de wens voor uitbreiding/renovatie van de Baexheimerhof. De gemeenteraad van Heythuysen heeft aangegeven dat de noodzaak van de uitbreiding/renovatie moet worden aangetoond voordat een besluit wordt genomen over het doen van investeringen in de Baexheimerhof.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dan ook besloten om hiervoor Aviso Research, een jong onderzoeksbureau uit Maastricht ,opdracht te geven voor het verrichten van een onderzoek. Voor de begeleiding van het onderzoek is een klankbordgroep ingericht waarin, behalve de stichting Baexheimerhof, ook een aantal verenigingen participeren die regelmatig gebruik maken van het zalencomplex. Momenteel wordt gewerkt aan de samenstelling van een vragenlijst. Deze vragenlijst zal worden toegezonden aan de besturen van de diverse Baexemse verenigingen. Middels deze lijst zullen de behoeften van het lokale verenigingsleven worden geïnventariseerd. Wij vragen besturen van verenigingen nu al hier snel en adequaat op te reageren.

Over de voortgang en de uitkomsten van het onderzoek zullen de inwoners van Baexem via de Streekbode worden geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Welzijn van de gemeente Heythuysen, tel.: 0475 499355.

Onderzoek gemeenschapsaccommodatie Grathem

Op korte termijn gaat het onderzoek naar de behoefte aan een gemeenschapsaccommodatie in de kern Grathem van start. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door Aviso Research, een jong onderzoeksbureau uit Maastricht.
Voor de begeleiding en de terugkoppeling is een (voorlopige) klankbordgroep ingericht. Hierin heeft een aantal verenigingen en burgers uit Grathem zitting.

Voordat het onderzoek van start gaat, zal deze klankbordgroep zich op 29 maart a.s. buigen over de inhoud van de onderzoeksopdracht. Nadat gezamenlijk de breedte en de inhoud van de onderzoeksopdracht is vastgesteld, kan het onderzoek van start gaan en zullen verenigingen, ondernemers en bedrijven, maar ook een aantal individuele inwoners van Grathem benaderd worden voor het invullen van een enquêteformulier.

Via de Streekbode zullen de inwoners van Grathem regelmatig worden geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Welzijn van de gemeente Heythuysen, tel.: 0475 499355.