1e persbericht van donderdag 24 maart 2005

Eindhoven 24-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt bij brand

Bij een zolderbrand in een woning aan de Leostraat is donderdag om 0.35 uur een hennepkwekerij ontdekt. De bewoner, een 52-jarige Eindhovenaar, is aangehouden. Volgens hem had hij in de kwekerij ruim 90 planten staan. De stroom werd illegaal afgetapt en de energieleverancier heeft de meter meegenomen. De zolder brandde uit en door rook- en waterschade is ook de rest van de woning onbewoonbaar. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt dronken automobilist aan

De politie heeft donderdagochtend rond 4.00 uur op de Leenderweg een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed daar in een auto en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Toen ze een alcohollucht roken, hebben ze een ademanalyse afgenomen. De man bleek een alcoholpromillage van 1,35 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Maarheeze: Dronken bestuurder levert rijbewijs in

Op de Stationsstraat is woensdag om 23.50 uur een 46-jarige automobilist uit Maarheeze aangehouden. De man had gedronken en blies ruim 1,95 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Woninginbraak

Woensdag tussen 7.30 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan het Emopad. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een digitale videocamera, een digitale fotocamera, dvds en cds.

Eersel: Jongen na bedreiging aangehouden

In zijn ouderlijke woning in Eersel is woensdag om 19.40 uur een 17-jarige jongen aangehouden. De jongen had zijn vader bedreigd en met een brandende gasbrander voor hem gestaan. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Lastige man aangehouden

Op de Ambachtslaan is woensdag om 22.45 uur een 47-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man woont in een flat aan de Ambachtslaan. Hij was al geruime tijd bezig met schreeuwen en schelden. Veel bewoners van hetzelfde flatgebouw hadden daar veel last van. De man had flink gedronken. Hij is ingesloten.

Beek en Donk: Dronken vrouw rijdt weiland in

De politie heeft donderdagochtend rond 1.00 uur een 40-jarige vrouw uit Mierlo aangehouden. Ze was met haar auto van de Broekdaelerbaan in Beek en Donk geraakt en een weiland ingereden. Daar kwam de wagen tot stilstand. De vrouw liep geen verwondingen op. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek ze gedronken te hebben. Een test wees uit dat ze een alcoholpromillage van bijna 1,40 had. De vrouw had geen rijbewijs. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Gewonde bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Meemortel/Burgemeester Van Houtstraat is een 28-jarige automobilist uit Deurne gewond geraakt. Hij kreeg daar donderdagavond rond 22.00 uur geen voorrang van een 22-jarige automobilist uit Budel, waarna de twee wagens tegen elkaar botsten. De man uit Deurne is door de brandweer uit zijn voertuig gehaald en met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Weert gebracht. De man uit Budel raakte niet gewond.