Politie houdt verdachten 'loverboy praktijken' aan

's-Hertogenbosch 22-03-2005 - De politie Brabant-Noord heeft vandaag twee verdachten aangehouden in een wo-ning aan de Roosenveltlaan in Utrecht. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht en een 25-jarige man uit Algerije. De man uit Utrecht wordt verdacht van mensenhandel en aanzetten tot prostitutie. De andere man verblijft illegaal in Nederland en zal het land uit worden gezet. Na de aanhouding hebben politie en Openbaar Ministerie (OM) huiszoeking gedaan. Hierbij zijn een vuurwapen en geld inbeslaggenomen.

In het begin van 2005 startte de recherche van de politie Brabant-Noord het onderzoek naar deze zaak, in samenwerking met het OM in s-Hertogenbosch. Binnen dit onderzoek zijn drie vrouwelijke slachtoffers gehoord, in de leeftijdsgroep tussen 18 en 23 jaar. Aan de hand van deze verklaringen heeft de politie informatie verkregen over mensenhandel, loverboy-praktijken, prostitutie.

Bij het horen van de slachtoffers als aangeefsters/getuigen zijn zedenrechercheurs betrokken, die gespecialiseerd zijn in het horen van slachtoffers van zedenzaken.

Diverse disciplines van de politiekorpsen Brabant-Noord en Utrecht, en het Openbaar Ministerie hebben samengewerkt bij de aanhouding en huiszoeking. Leden van het arrestatieteam, tactische en digitale rechercheurs, wapendeskundigen, digitale en financiële rechercheurs en collegas van de vreemdelingendienst waren hierbij betrokken.

De politie Brabant-Noord en het Openbaar Ministerie in s-Hertogenbosch zetten het onderzoek voort naar mogelijke andere verdachten. Mogelijk melden zich gedurende het onderzoek meerdere slachtoffers bij de politie.