Ingezonden persbericht


Recordresultaten Panda Software Benelux over het boekjaar 2004

Mechelen, 24 maart 2005 - Panda Software Benelux rapporteert over 2004 een stijging van de omzet met 82% en een stijging van de winst met 125%. "We hebben ons fundament in de Benelux markt verbeterd", zegt Ruud Groeneboer, Managing Director Panda Software Benelux. "Onze operationele kosten zijn sterk gereduceerd. Met de focus op onze nieuwe strategische producten, zoals de TruPrevent Technologie, de Gatedefender 8000 serie en Webadmin, hebben we een tactische voorsprong op onze directe concurrenten."

Een optimalisering van de back-office activiteiten en een uitbreiding van de human resources creëert de verwachting dat de groei zich in 2005 verderzet.

Eind april wordt het Panda Partner Programma gelanceerd in de Benelux. 2 nieuwe Account Managers, met elk een eigen focus, gaan dit programma promoten en de grenzen van de Panda business verleggen en uitbreiden.

Met Maria Penedo Cumplido haalde Panda Software Benelux een ervaren Account Manager binnen. Ze startte haar carrière bij Kaspersky en zorgde er mee voor dat dit bedrijf vaste voet aan grond kreeg op de Nederlandse markt. "De security-markt is momenteel één van de meest dynamische sectoren in de ICT-wereld en biedt volop uitdagingen voor Panda Software, zegt Penedo Cumplido. Ik kan me erg vinden in het complete assortiment security-oplossingen, de strategie en de partnerbenadering van Panda Software Benelux." Penedo Cumplido stelt als eerste focus een verdere uitbouw van het bestaande resellerkanaal en een verhoging van het serviceniveau naar de Panda partners.

Ook voor de retailmarkt werd een nieuwe Account Manager aangeworven. Natascha Dewolf zal instaan voor het uitbreiden en verdiepen van de verkoop en de services voor de retailgerichte Panda partners in de Benelux. Zij deed ervaring op bij TechData als Sales Promotor en bij Intel als Retail Channel Representative voor België en Luxemburg. Natascha Dewolf: "Na deze verschillende ervaringen op de retailmarkt, was het tijd voor iets nieuws. Panda Software Benelux zet met het nieuwe Panda Partner Programma een stap in de toekomst van het bedrijf en ik wil hier graag aan meebouwen."

Over Panda Software

Panda Software is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar van antivirussoftware voor alle typen klanten: grote ondernemingen, middelgrote en kleine bedrijven en thuisgebruikers. De 100% in-huis ontwikkelde technologie heeft al meerdere awards en kwaliteitscertificaten ontvangen van wereldwijd erkende instituten zoals WestCoast labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van een uitmuntende klantenservice en het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken als een 24u/365d per jaar non-stop verzekering heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bilbao, Spanje en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 50 vestigingen.

www.pandasoftware.com



Ingezonden persbericht