Hoogheemraadschap van Rijnland


site van het hoogheemraadschap van Rijnland
On-line belastingrekenmodel op de site van het hoogheemraadschap van Rijnland

Persbericht 24 maart 2005

Sinds vandaag heeft het hoogheemraadschap van Rijnland op zijn website www.rijnland.net een on-line belastingrekenmodel staan voor de waterschapslasten. Zo kunnen inwoners zelf uitrekenen hoeveel zij kwijt zijn aan waterschapsbelasting. Bijkomend voordeel is, dat het rekenprogramma ook voor notarissen een stukje gemak oplevert. Zij kunnen nu zelf uitrekenen wat de zakelijke lasten zijn van hun cliënten, voor het verrekenen van de aanslagen. Het is nu niet meer nodig, dat zij deze informatie telefonisch opvragen bij Rijnland, wat aan beide zijden voordeel oplevert.

Tot voor kort was het zo, dat notarissen bij het verrekenen van de aanslagen, dit door de afdeling belastingen van Rijnland uit moesten laten rekenen. Zij kunnen nu zelf naar de button 'loket voor burgers' op de site gaan en 'waterschapsbelastingen' aanklikken. Via het rekenprogramma, waar een aantal gegevens ingevuld moet worden, kunnen zij het verrekeningsbedrag uitrekenen. Voorwaarde daarbij is wel, dat de WOZ-waarde bekend is. Aangezien de WOZ-waarde een vertrouwelijk gegeven is, mag Rijnland deze niet zelf verstrekken.

Ook inwoners (eigenaren) kunnen op deze manier hun waterschapslasten uitrekenen. Deze wordt gespecificeerd naar verontreinigingsheffing, ingezetenenomslag, omslag gebouwd en omslag ongebouwd. Overigens kunnen er geen rechten worden ontleend aan het rekenmodel. Rijnland is hier mee een stapje verder in de on-line service naar zijn klanten.

Meer weten?

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063406.