Politie Zuid-Holland-Zuid

24/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

24-03-2005 - Persberichten District I

BURGER HOUDT INBREKER AAN
ZWIJNDRECHT Een inbreker is op woensdagmorgen 23 maart op heterdaad betrapt door een burger. De alerte burger hield de man aan en liet een ander de politie bellen die snel ter plaatse kwam. De burger, een 54-jarige man uit Zwijndrecht, was er getuige van hoe de inbreker een woning binnenging aan de H. Kamerlingh Onnesstraat. De inbreker opende de deur met een zogenoemde hengel die hij door de brievenbus schoof. De getuige aarzelde geen moment, ging er op af en hield de man aan. De inbreker, een 28-jarige man uit Zwijndrecht werd overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

CONTROLE OP OVERLAST JEUGD
DORDRECHT Het Openbare Orde Team van de politie heeft op dinsdagavond 22 maart in Sterrenburg en Stadspolders een controle gehouden op overlast van jeugd in de wijken. Er werd van 18.00 tot 22.00 uur onopvallend gesurveilleerd. Op een overlastplek aan de Jagerweg werd twee personen, een 16- en 17-jarige jongen uit Dordrecht, een bekeuring aangezegd omdat zij zich niet konden legitimeren. Een van deze twee jongeren kreeg ook een bekeuring voor het hangen bij de ingang van een pand. In Stadspolders aan de Azobe werden twee jongeren, een 17- en een 18-jarige jongen uit Dordrecht een bekeuring aangezegd voor het rijden met de scooter over het trottoir. Dit gebeurde toen een andere 17-jarige jongen uit Dordrecht een bekeuring werd aangezegd voor het niet volgen van het fietspad. Ook zijn brommer werd in beslag genomen in verband met mogelijke opvoering van het voertuig. De staandehouding van deze persoon zorgde voor de nodige aandacht bij andere jeugdigen.

HENNEP VERNIETIGD
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 23 maart een net geoogste hennepkwekerij ontdekt in een berging aan de Wieldrechtse Zeedijk. Het ging om 268 hennepplanten die in potten stonden.Uit onderzoek bleek ook dat er met de elektriciteit was geknoeid. De lege kwekerij werd ontmanteld en de hennep uit de drogerij vernietigd. Een 23-jarige man uit Rotterdam die in het schuurtje aanwezig was, werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

POGING INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 23 maart twee jongens van 14 en 17 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling dan wel poging inbraak. Agenten werden op de Rijksstraatweg aangesproken door twee getuigen die hadden gezien hoe de twee jongens met een hamer en een bijl rondliepen op een nabijgelegen volkstuinencomplex. De jongens werden aangehouden aan de Amstelwijckweg, de hamer en bijl werden teruggevonden in een sloot aldaar. De jongens zijn inmiddels nader gehoord over hun praktijken. Zij bleken zich te vervelen en hingen wat rond. Ze bleken niets vernield te hebben en waren er niet op uit om in te breken. De jongens zijn na verhoor opgehaald door hun ouders.

DORST
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 23 maart een 25-jarige Fransman aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt. De man stal een blikje bier uit een supermarkt aan de Korte Parallelweg. Hij werd aangehouden door de bedrijfsrecherche. Later bleek de man al een dagvaarding in zijn zak te hebben voor een eerder gepleegde winkeldiefstal op 17 maart j.l. Toen stal hij uit een supermarkt een fles wijn

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 23 maart een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie onderzocht een woning aan de Isaac da Costastraat en trof daar een hennepkwekerij aan. Er was één kweekruimte met daarin 200 potten met geoogste hennep. In een ander ruimte was in werking zijnde hennepkwekerij met 210 planten. Ook werden er dozen met hennepafval en droogrekken vol met henneptoppen aangetroffen. De kwekerijen zijn ontmanteld en de hennep wordt vernietigd. De verdachte is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

STALKING
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 23 maart een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van stalking. Een 39-jarige vrouw uit Dordrecht werd al geruime tijd lastig gevallen door de man. Dit was op woensdagmiddag 23 maart weer zo. Ze trof hem op de Krispijnseweg. De vrouw deed aangifte van stalking tegen de man. Hij is in verzekering gesteld.

VALSHEID IN GESCHRIFTE
ZWIJNDRECHT De politie heeft een 26-jarige man uit s -Gravendeel aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. De politie kreeg op woensdagmiddag 23 maart de melding van een uitzendbureau dat de verdachte in het bezit was van een vals Portugees identiteitsbewijs. Daarop werd de man aangehouden. Hij bekende een vals document te hebben en valsheid in geschrifte gepleegd te hebben met betrekking tot zijn arbeidscontract. Het uitzendbureau heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

WEER GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van 24 maart een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Merwedestraat. Het was surveillerende agenten bekend dat de verdachte al vaker zonder geldig rijbewijs had gereden. Daarop werd hij staande gehouden. De verdachte bleek weer niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarop werd hij aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Bij de insluiting van de verdachte trof de politie nog vier bolletjes gelijkende op cocaïne aan. Deze zijn in beslag genomen. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.