Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 24 maart 2005

Bewegingstheater zoekt vrijwilliger met een hart voor dans Creatief aan de slag bij IMPULS

Bewegingstheatergroep IMPULS uit Gouda is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger, die de choreografe assisteert en de groep ondersteunt. IMPULS bestaat uit tien spelers met een verstandelijke handicap. Elk jaar produceren de spelers een nieuwe voorstelling.

"De vrijwilliger begeleidt de spelers en ondersteunt het trainings- en repetitieproces", vertelt Marion van Oorschot van IMPULS. "Het is een afwisselende en creatieve plek voor mensen met een hart voor dans en een hart voor mensen met een handicap."

Bewegingstheater IMPULS is opgericht in 1991. Marion: "We werken twee dagen in de week in een theaterzaal in Gouda met een regisseur, een assistent en een organisator. Het werken bij IMPULS is voor de spelers een parttime baan. De voorstellingen zijn ontstaan uit dansimprovisaties. Muziek, beweging en dans maken de voorstellingen tot boeiende en sfeervolle belevenissen."

Contact
Marion nodigt iedereen die interesse heeft om vrijwilliger te worden uit om contact op te nemen met de theatergroep. "GeĂŻnteresseerden kunnen ons bellen via telefoonnummer (0182) 53 91 48 op dinsdag, woensdag of donderdag. E-mailen kan ook: impuls@gemiva-svg.nl. Wat wij van de kandidaten verwachten is motivatie, betrokkenheid en betrouwbaarheid."
Impuls treedt op verzoek op in theaters, op scholen en binnen de zorgsector. De vorige voorstellingen 'Vlieg op' (voor kinderen), 'Dames en heren en zo meer' en 'Zomerstorm' worden allemaal nog gespeeld. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van IMPULS: www.gemiva-svg.nl/impuls.

Gemiva-SVG Groep
IMPULS hoort bij activiteitencentrum Thijsselaan in Gouda. Dit activiteitencentrum is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim drieduizend mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap of niet-aangeboren hersenletsel. Dit gebeurt bij de mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in de locaties van de Gemiva-SVG Groep. Het doel is om ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.