Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 maart 2005


Apeldoorn - Uitslaande brand


Op donderdag (24-03) ontstond er door onbekende oorzaak rond 01.30 uur een brand in een pand aan de Gentiaanstraat. Bij komst van de politie bleek het te gaan om een uitslaande brand. De brandweer kwam met groot materieel, waaronder een hoogwerker en om 02.30 uur kon het sein "brand meester" worden gegeven. Het gebouw is in gebruik bij een scoutinggroep en moest wegens instortingsgevaar worden afgezet. Het schadebedrag is nog onbekend. Als gevolg van de brand ontstond er een stroomstoring bij enkele panden aan de Gentiaanstraat en Balsemien waarvoor electriciteitsbedrijf Nuon werd ingeschakeld. Ook de Stichting Salvage werd op de hoogte gesteld. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit. Voor tips en informatie kan men bellen via 0900-8844.


Apeldoorn - Verkeersongeval


Een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijchen zag bij het rechtsaf slaan een
84-jarige fietsster over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op de kruising Asselsestraat en Wilhelmina Druckerstraat. De vrouw belandde met haar hoofd op de stoeprand en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Loenen - Verkeersongeval


Een 36-jarige motorrijder uit Eerbeek raakte bij een inhaalmanoeuvre gewond op de Hoofdweg. Het ongeval vond plaats op woensdag (23-03) rond 19.00 uur. Op het moment van inhalen sloeg een 21-jarige automobilist uit Loenen linksaf. De motorrijder werd met verwondingen aan schouder en rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De automobilist klaagde over een pijnlijke nek. Beide voertuigen raakten beschadigd.
De motor moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt


Een 52-jarige automobilist uit Hazerswoude Dorp bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdag (24-03) rond 00.10 uur op de Arnhemse-
weg. De man blies een promillage van 1,19. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Apeldoorn - Inbraken

Van woensdag op donderdag (23/24-04) werd er ingebroken in het Pannekoekhuis aan de Deventerstraat. De achterdeur werd op grove wijze opengebroken. Het gehele pand werd doorzocht waarbij ook een kantoordeur werd geforceerd. Ontvreemd werd een onbekend geldbedrag. De bewoners boven het pand hoorden rond 03.10 uur mensen beneden praten en namen een kijkje. Ze overliepen twee mannen die wegrenden richting Molenstraat en vervolgens wegfietsten in de richting van de Abrikozenweg. Beiden droeg een muts en één van hen een rugzak.


In dezelfde nacht werd er ingebroken in een bedrijf aan het Kanaal Noord.Er werd een gat in de omheining geknipt en een bovenlicht geforceerd. Laden en kasten doorzocht maar er werd niets ontvreemd. De politie onderzoekt de beide inbraken en verzoekt getuigen om te bellen via 0900-8844


Apeldoorn - Verkeersongevallen

Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn werd verblind door de laagstaande zon en zag daardoor een 59-jarige fietsster uit Apeldoorn over het hoofd. Het ongeval vond plaats op de kruising op donderdag (24-03) rond 07.10 uur op de Sluisoordlaan en Ereprijs. De fietsster kwam ten val en klaagde over een pijnlijke rug. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Een 68-jarige Apeldoornse fietsster zag bij het linksaf slaan een naast haar rijdende 53-jarige
automobilist uit Vaassen over het hoofd en een aanrijding was het gevolg.
Het ongeval vond plaats op donderdag (24-03) rond 09.45 uur op het Firmament. De vrouw werd met een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar fiets raakte beschadigd.


Apeldoorn - Handtas uit bus weggenomen


Een 18-jarige inwoonster uit Ederveen heeft aangifte gedaan van diefstal van haar handtas. De Ederveense zat woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur in de bus - lijn 293 - vanuit Arnhem en stapte uit bij de bushalte Matenpoort. Op dat moment ontdekte zij dat haar handtas in de bus had laten liggen. Zij ging snel met haar moeder met de auto naar het station om in de bus te kijken. Echter, de handtas lag niet er niet meer. Mogelijk dat één of meer andere passagiers van deze bus iets gezien hebben. De politie verzoekt deze getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.


Wenum - Hennepafval

De politie trof donderdagmiddag (24/3) na een melding enige hennepafval aan langs de Laagakkerweg in Wenum Wiesel. Het afval bestond uit anderhalve afvalzak met vermoedelijk restanten van hennepplanten en enkele lege jerrycans. De politie onderzoekt de herkomst van het afval. Het afval zal worden verwijderd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --