Persberichten 24 maart

's-Hertogenbosch 24-03-2005 - .

VROUW BREEKT VINGER BIJ POGING BEROVING

's-Hertogenbosch

- Woensdagavond werd bij de politie aangifte gedaan van een poging tot beroving van een 51 jarige vrouw uit Etten-Leur gepleegd op 17 maart j.l. Daarbij liep het slachtoffer een gebroken linkerwijsvinger op. De vrouw was met haar 25 jarige dochter kort na middernacht met de trein op het Centraal uitgestapt. Onderweg naar de auto heeft een onbekend persoon op de hoek van het Leonardo da Vinciplein en de Christiaan Huygensweg geprobeerd te schoudertas uit de handen te rukken. De vrouw hield die echter stevig vast en kwam daardoor ten val. Toen de dochter te hulp schoot probeerde de onbekende ook nog haar tas af te pakken hetgeen evenmin lukte. Ook zij kwam ten val en werd enkele meters door de verdachte meegetrokken. De moeder heeft zich de volgende dag in verband met een opgelopen pijnlijke hand laten onderzoeken in het ziekenhuis in haar woonplaats. Daarbij bleek dat een vinger was gebroken.
Het aan de politie verstrekte signalement van de verdachte luidt als volgt:
Man, donker getinte huidskleur, normaal postuur, opvallend grote ogen en kort zwart haar. Geschatte leeftijd tussen 25 en 30 jaar. Lengte
1.70 tot 1.80 meter. Hij droeg een lichtkleurige trui met capuchon en een donkerkleurige broek.

BEROOFD VAN SCHOUDERTAS

's-Hertogenbosch

- In de nacht van woensdag op donderdag is een 43 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch beroofd van haar schoudertas met inhoud. Zij liep rond kwart over twaalf die nacht over de Hinthamerstraat toen een haar onbekende man met een zwarte huidskleur hard aan het schoudertas rukte. De vrouw bleef de tas goed vasthouden tengevolge waarvan zijn ten val kwam en de dader er alsnog met de tas vandoor kon gaan. De vrouw mist haar portemonnee met inhoud, persoonlijke bescheiden, bankpasjes en een mobiele telefoon.

OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch

- De politie heeft woensdagavond een 43-jarige inwoonster van s-Hertogenbosch aangehouden op de Hekellaan in haar woonplaats. De vrouw kon niet meer op haar benen staan en was moeilijk aanspreekbaar. Nadat medewerkers van de ambulance haar onderzocht hadden, bleek dat de toestand waarin zij verkeerde, te wijten was aan te veel alcoholgebruik en vermoedelijk ook drugs. De vrouw werd aangehouden terzake openbare dronkenschap en vervolgens overgebracht naar het bureau alwaar zij haar roes uit mocht slapen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

VREEMDELING INGESLOTEN

s-Hertogenbosch
Woensdagavond heeft de politie aan de Parallelweg een 34-jarige Algerijn aangehouden terzake vermoedelijk illegaal verblijf in Nederland. De man is voor de duur van het onderzoek door de vreemdelingenpolitie ingesloten.

AANHOUDING OPSTANDIGE BROMFIETSER

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man reed zonder helm op zijn bromfiets over de Hinthamerstraat en werd door de politie staande gehouden. Na het krijgen van de bekeuring werd de bromfietser opstandig. De man wilde niet meewerken aan de controle en weigerde zijn bromfietscertificaat te tonen, waarna hij werd aangehouden.

ONDERZOEK BRAND/ZUIDERSTER AFGEROND

's-Hertogenbosch

- Het onderzoek naar de brand van het buurthuis Zuidwester aan de Potgieterhof is afgerond.
Dit onderzoek van de politie en het technisch sporenonderzoek door het Nederlands Forensische Instituut hebben niet geleid tot enig vermoeden van schuld of opzet aan de brand/ontploffing, die het buurthuis totaal hebben verwoest.

RIJBEWIJS INGENOMEN

's-Hertogenbosch

- Woensdagmiddag heeft de politie van een 33 jarige automobilist uit Bladel het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn personenauto over De Bellaard in 's-Hertogenbosch met een snelheid van 104 kilometer per uur. Ter plaats is de maximum toegestane snelheid 50 kilometer per uur.

AUTOGORDELCONTROLE

Rosmalen

- Woensdag zijn op de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen politiecontroles uitgevoerd op de naleving van de draagplicht van de autogordels. Daarbij zijn 32 processen-verbaal opgemaakt.

VALSE NAAM

Boxtel
In de nacht van woensdag op donderdag controleerde de politie in het Peerkesbos een 37-jarige bestuurder uit Valkenswaard. Tijdens de controle bleek dat de APK van de auto verlopen was. De bestuurder gaf vervolgens een valse naam op, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau ter vaststelling van zijn identiteit.

HENNEPKWEKERIJ IN SCHUUR

Reek

- De politie heeft vanmorgen in een schuur van een woning in Reek bij toeval een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten hadden een arrestatiebevel tot het uitzitten van een gevangenisstraf van 120 dagen bestemd voor een 47 jarige bewoner. Toen de hoofdbewoner opendeed en vertelde dat degene op wiens naam het arrestatiebevel stond niet thuis was werd in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werd de hennepkwekerij aangetroffen. De hoofdbewoner bleek van de aanwezigheid van kwekerij niet op de hoogte. De eigenaar van de kwekerij, tevens de man die gezocht werd, een 47 jarige man bleek toch thuis te zijn en is aangehouden. De hennep werd geteeld in twee daarvoor bestemde ketels met een capaciteit van 132 planten elk. De kwekerij is ontmanteld en de materialen zijn inbeslaggenomen. Tegen de 47 jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is bovendien voor het ondergaan van zijn vrijheidsstraf ter beschikking gesteld van Justitie.

SNELHEIDSCONTROLE

Uden

- Woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.50 uur is op de Ruitersweg een snelheidscontrole gehouden. Daar waar de controle plaats vond geldt een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur. Er zijn 19 bekeuringen uitgedeeld en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 kilometer per uur.

DIEFSTAL GELD UIT WONING

Berghem

- Uit de woning van een 78 jarige vrouw aan de St Willibrordusstraat zijn waarschijnlijk op dinsdagavond de inhoud van haar portemonnee, een blikje met zilveren dubbeltjes en wat lossen muntstukken weggenomen.
Kort na zes uur die avond werd er aan de deur van de woning gebeld door een onbekende jonge vrouw die de bewoonster om pen en papier vroeg omdat zij een briefje wilde schrijven voor een kennis bij wie zij tevergeefs aan de deur was geweest. De jonge vrouw was vrij brutaal en liep vervolgens zo de woning in. Toen zij in de woning op een van de bewoonster gekregen briefje aan het schrijven was is een andere oudere en eveneens onbekende vrouw de woning binnengedrongen die vervolgens de diefstallen gepleegd heeft. De bewoonster ontdekte de diefstal pas op woensdag.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Lith
Een 27-jarige automobilist uit Schaijk is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Molenstraat in Lith. De politie zag de man drinken terwijl hij een auto bestuurde. Toen ze hem aan wilden houden, verzette hij zich hevig. Hij is uiteindelijk met handboeien overgebracht naar het politiebureau. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Hij krijgt een proces-verbaal en een rijverbod en zijn auto werd inbeslaggenomen.

ZONDER RIJBEWIJS RIJDEN ONDER INVLOED

Heeswijk Dinther
Op de Meerstraat in haar woonplaats Heeswijk Dinther is in de nacht van woensdag op donderdag een 45-jarige automobiliste betrapt op het rijden onder invloed. Ze bleek tevens al zeven jaar zonder rijbewijs te rijden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod.

VERDACHTEN VERKOOP DRUGS MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN Katwijk/Cuijk De politie heeft woensdagmiddag vier verdachten aangehouden in verband met de handel in softdrugs. De verdachten, een 21-jarige en een 58-jarige vrouw uit Katwijk, een 48-jarige man uit Katwijk en een 33-jarige inwoner van Cuijk, worden er van verdacht vanaf het woonwagencentrum aan de Gansakker in Katwijk in Cuijk softdrugs verkocht te hebben aan met name minderjarigen. De politie kreeg hierover de afgelopen maanden meldingen van verontruste burgers die het vermoeden hadden dat er softdrugs verkocht werden. De politie stelde een onderzoek in en kon woensdagmiddag de verdachten aanhouden. Die dag werden tevens vijf kopers in de leeftijd van 14 tot 16 jaar aangehouden. Zij zijn inmiddels gehoord. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

FIETSER PROBEERT TE ONTKOMEN

Cuijk
De politie heeft woensdagavond een 22-jarige fietser aangehouden op de Mottoenddreef in Cuijk. De man fietste tegen de richting in zonder verlichting. Agenten wilde hem staandehouden en vroegen hem meerdere malen te stoppen. Hij fietste echter hard weg. Even verderop konden de agenten met hun surveillance auto naast de fietser komen. Zij stopten de auto, maar de fietser reed zo langzaam dat hij omviel. Hij stond meteen weer op en kon alsnog worden aangehouden. De verdachte krijgt een boete.

FIETSSTER KOMT ONDER AUTO

Cuijk
Een 68-jarige Cuijkse fietsster is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Zandberg en Smidstraat in Cuijk. De vrouw reed over de Smidstraat toen een 38-jarige automobiliste uit Gemert vanaf de Zandstraat de Smidstraat op reed. De automobiliste zag de fietsster over het hoofd, waardoor zij onder de auto kwam. De vrouw is met enkele botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN UIT BRANDENDE AUTO GEHAALD

Rijkevoort Een 36-jarige automobilist uit Holthees is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sint Anthonisweg in Rijkevoort. De man reed over de Sint Anthonisweg en haalde een auto in. Toen hij terug kwam op de rechterweghelft raakte hij met zijn auto in de berm. Hierna vloog de auto dwars over de weg en daarna kwam hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De auto vloog in brand. Getuigen haalden de man uit de auto. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.