Productschap Diervoeder

24/03/2005

Wijziging GMP02, 03, 04, 05 en 13 standaarden

Bestemd voor: GMP+ gecertificeerde bedrijven en certificatie-instellingen

Het bestuur van het Productschap Diervoeder heeft in haar vergadering van februari 2005 de volgende wijzigingen m.b.t deze GMP-standaarden vastgesteld. Het betreffen de inkoopeisen onbewerkte agrarische producten en de transportvoorwaarden.

nkoopeisen onbewerkte agrarische producten

GMP+-gecertificeerde bedrijven mogen onder voorwaarden van een niet-gecertificeerde teler onbewerkte voedermiddelen aankopen. Hierbij dient het GMP+-gecertificeerde bedrijf zelf garant te staan voor het product. De voorwaarden waaraan het GMP+-gecertificeerde bedrijf moet voldoen staan in de betreffende standaarden. Deze inkoopvoorwaarde is vastgelegd in paragraaf 4.6 van de GMP02-standaard Handel en productie mengvoeders, de GMP04-standaard Productie van voedermiddelen en de GMP05-standaard Handel in voedermiddelen. Bovendien is de inkoopvoorwaarde is vastgelegd in GMP13.

Wijziging transportvoorwaarden

In de GMP13-standaard zijn tevens de eisen voor het transport aangepast. Transport van een GMP13-gecertificeerd bedrijf naar een ander GMP13-gecertificeerd bedrijf behoeft niet uitsluitend GMP07-gecertificeerd te zijn. Dit transport kan ook onder borging van het GMP13-gecertificeerde bedrijf plaatsvinden, waarbij aan een aantal voorwaarden voldaan moet worden. Deze voorwaarden staan in de GMP13-standaard vermeld. De eisen voor het transport van een GMP13-gecertificeerd bedrijf naar een GMP02-, GMP03-, GMP04-, GMP05- of GMP09-gecertificeerde onderneming blijven ongewijzigd. Dit transport moet uitgevoerd worden door een onderneming die daarvoor GMP07-gecertificeerd is.

De betreffende V&A-lijsten zullen in verband met deze wijzigingen worden aangepast

De wijzigingen zijn van toepassing per 1 april 2005 en per 16 februari 2006 bindend.