Gemeente Assen


Publieksprijs Webwijzer Award voor www.assen.nl

Assen, 24 maart 2005

De website van de gemeente Assen is een van de twee winnaars van de Webwijzer Award voor de beste overheidssites. De prijzen zijn vanmiddag om 16.00 uur in Den Haag uitgereikt. www.assen.nl is door de publieksjury uitgeroepen tot de beste site. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 verbonden dat de gemeente mag besteden aan het verder verbeteren van de website. Het centrale thema voor de Webwijzer Award van 2005 is zelfredzaamheid.

In haar dankwoord bij het in ontvangst nemen van de prijs toonde burgemeester Van As-Kleijwegt zich aangenaam verrast dat na de nominaties door de vakjury en de publieksjury Assen juist de publieksprijs heeft gekregen. 'Per slot van rekening maken we de website voor het publiek.'

Al direct na de lancering in april 2004 gooit de gemeente Assen hoge ogen met www.assen.nl. De nieuwe site kwam meteen op de tweede plaats terecht van de top honderd van overheidssites. In het eerste jaar is veel geïnvesteerd in het verder verbeteren van de digitale informatievoorziening en dienstverlening. Niet voor niets heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder deze maand Assen aangewezen als een van de zogenaamde voorhoedegemeenten. Deze Voorhoedegemeenten nemen de komende drie jaar het voortouw bij het onderzoek en projecten rond digitale dienstverlening en de innovatie van bedrijfsprocessen. De gemeente Assen wil zich daarbij in eerste instantie concentreren op het digitaal aanbieden van de meest gevraagde producten en diensten. Het gaat daarbij onder andere om het melden van verhuizingen, het opvragen van uittreksels uit het bevolkingsregister, het aanvragen van parkeervergunningen, het aangeven van geboortes etc.