Gemeente Schiedam


Een uitverkochte Benefietconcert op 18 maart jl.

Als het lente wordt, is ook de tijd voor het benefietconcert gekomen. Dan gaan de talenten op het Stedelijk Gymnasium kriebelen, dan komt het benefietgevoel, dit jaar al voor de achtste keer.

Een avondvullend programma was het, uiteraard gevuld met cultuur, maar voor het eerst dit jaar woei er ook een sportief windje, omdat docenten, leerlingen en ouders geld bijeen konden fietsen voor het goede doel. Want daar draait het steeds om: de "Kanelschool" in Senegal.

Voor een uitverkochte zaal is er klassiek gemusiceerd: piano, viool, fluit en zang; werd Shakespeare's toneelstuk "King Lear" in een eigen bewerking getoond; meerdere bands presenteerden eigentijdse muziek en ook het onderdeel cabaret was ruim vertegenwoordigd met als klapper natuurlijk het docentencabaret: "Omdat ik het zeg ...".

Puur genieten dus, een volle avond lang, maar omdat het uiteindelijk toch ook om de centjes gaat: voor het goede doel is 1860 euro bij elkaar gespeeld en gefietst, waarvoor iedere contribuant hartelijk wordt bedankt namens de Kanelschool in Senegal.