Gemeente Alkemade


Wethouder Schoonderwoerd uit Alkemade dient ontslag in

Wethouder F.H.M. Schoonderwoerd (PvdA) heeft donderdagavond 24 maart 2005 tijdens een extra raadsvergadering zijn ontslag ingediend. De heer Schoonderwoerd kon zich niet langer meer vinden in het door coalitiepartner VMA voorgestane beleid.

Tijdens de vergadering gaf de wethouder aan dat hij de financiële consequenties van het door VMA voorgestane beleid niet langer voor zijn verantwoording kan nemen. Vooral de ideeën ten aanzien van het Gezondheidscentrum en het woningbouwproject De Bloemen gaan hem te ver. De lasten die voor de gemeente uit deze projecten voortvloeien, zijn in zijn ogen te fors in omvang en betekenen een te zware aanslag op de financiële positie van de gemeente. De lasten en daarmee ook de risico's worden daardoor naar de toekomst verschoven. De problemen van de wethouder ten aanzien van het door de meerderheid van de gemeenteraad voorgestane financiële beleid kwamen reeds tijdens de behandeling en vaststelling van de begroting voor 2005 naar boven. Met veel moeite werd daarover overeenstemming bereikt. De visies lopen op dit moment zodanig uiteen, dat het onderling vertrouwen binnen het college tussen de vertegenwoordigers van de beide coalitiepartners te zeer onder druk kwam te staan.

De heer Schoonderwoerd heeft namens de PvdA sinds de verkiezing van 2002 zitting in het college van burgemeester en wethouders.