Gemeente Tilburg

Datum
23 maart 2005
Uitnodiging perstoelichting

Rapport Integratie en Participatie in Tilburg
Stand van zaken 2005

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een persconferentie op

Donderdag 24 maart
15.00 uur
in de Mediaruimte van het stadhuis

Tijdens deze bijeenkomst geven Johan van den Hout (fractievoorzitter SP) als voorzitter van de tijdelijke commissie Integratie en Participatie en wethouder Gon Mevis een toelichting op de totstandkoming van het rapport en de ervaringen vanuit de commissie.

Tijdelijke commissie Integratie en Participatie
De afgelopen maanden heeft de commissie onderzocht hoe het staat met de integratie van allochtonen in de Tilburgse samenleving. In dit traject hebben raad en college samengewerkt om tijd te besparen en gebruik te kunnen maken van elkaars deskundigheid.

Rapport Integratie en Participatie
De bevindingen van de commissie staan in het rapport 'Integratie en Participatie in Tilburg, stand van zaken 2005'. Het rapport bestaat uit drie delen:
1. bevindingen van een werkgroep van de raad die de stad is in getrokken om te luisteren naar de ervaringen van burgers van Tilburg, autochtoon en allochtoon. Er zijn 20 gesprekken geweest met leerkrachten, leerlingen, hun ouders, directies van bedrijven en hun werknemers.
2. uitkomsten Burgeronderzoek 2004 over de multiculturele samenleving in Tilburg
3. bevindingen van het college. Die heeft de kadernota Kleurrijk Tilburg en de uitvoering daarvan geëvalueerd en gesprekken gevoerd met organisaties die aan die kadernota hebben meegewerkt.

Politieke besluitvorming
Op 4 april staat het rapport op de agenda van de raadscommissie Maatschappij. De definitieve kaders voor het nieuwe beleid worden vastgesteld in de raadsvergadering van 25 april. Daarmee gaat het college verder aan de slag. Voor de begrotingsbehandeling in november legt het college een uitgewerkt voorstel voor aan de raad.

Informatie voor de pers:
Harry Nefs, Raadsgriffie gemeente Tilburg, 013 - 5428298/06 -51634553 Frans Jan Lathouwers, woordvoering wethouder Mevis, 013 - 542 8991


---- --