Nederlandse Spoorwegen

Dienstregeling 2007:

Trouw en OV-Magazine trekken onjuiste conclusies

Trouw en OV-Magazine zijn vandaag voorbarig met conclusies over de dienstregeling die NS in 2007 gaat rijden. NS heeft hierover nog geen besluiten genomen.

2007 biedt nieuwe mogelijkheden voor de dienstregeling. In dat jaar wordt de Betuweroute voor goederenvervoer in gebruik genomen, gaat de Hogesnelheidstrein tussen Amsterdam, Rotterdam en België over het eigen tracé rijden en wordt de spoorverdubbeling tussen Amsterdam en Utrecht opgeleverd.

Op dit moment inventariseert en bestudeert NS samen met ProRail en de goederenvervoerders de mogelijkheden die deze ontwikkelingen vanaf 2007 bieden. Doel is om het spoor optimaal te benutten zodat NS en de andere vervoerders de dienstverlening aan de klanten kunnen verbeteren. Nadat NS haar wensen met ProRail en de consumentenorganisaties besproken heeft, kan zij, in de loop van 2006, duidelijk maken hoe de dienstregeling er uit gaat zien. Tot die tijd staat nog niets vast. De conclusies van Trouw en OV-Magazine zijn dus voorbarig.

Overigens start in december van dit jaar de dienstregeling 2006. Hierin biedt NS nieuwe reismogelijkheden voor reizigers, bijvoorbeeld de nieuwe rechtstreekse treinverbinding van Eindhoven en Utrecht naar Schiphol.
***

Bijgaand het volledige persbericht.

Michel Hueber
hoofd persvoorlichting
4101e5.jpg
NS
Corporate Communication
Hoofdgebouw IV
Laan van Puntenburg 100
Postbus 2025
3500 HA Utrecht T 030 - 235 33 68
F 030 - 234 14 16
www.ns.nl