Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nationale Sportweek 2005

Sporten is gezond en leuk. Toch zijn nog veel te weinig Nederlanders echt actief. Om daar verandering in te brengen is de Nationale Sportweek in het leven geroepen. Daarin krijgen alle sporten volop aandacht. Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van vrijdag 25 maart tot en met zondag 3 april. In deze periode staat heel Nederland in het teken van sport. Sportverenigingen, scholen, gemeentes en sportwinkels organiseren allerlei activiteiten, van gratis aerobicslessen tot basketbaltoernooien, turndemonstraties en wandeltochten. Iedereen kan eraan meedoen en zelf ervaren hoe leuk en belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief bezig te zijn.

Activiteiten 2005
De gehele Sportweek door zullen er in het hele land allerlei sportevenementen en activiteiten plaatsvinden, zowel landelijk als lokaal. Scholen, clubs, gemeentes, en winkeliers hebben van tevoren de oproep gekregen om van alles te organiseren. Bijvoorbeeld tennisclinics, introductielessen, voetbalwedstrijden, paastoernooien, recordpogingen, gratis gymlessen, wandeltochten of een jongerendebat over sport en bewegen. Alle activiteiten zijn laagdrempelig, zodat niet-sporters gemakkelijk kunnen meedoen, zonder dat er sprake is van een zwaar competitie-element en zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze niet goed genoeg te zijn.

Alle activiteiten kunnen worden aangemeld op de website van de Nationale Sportweek. Op dit moment zijn er 170 activiteiten aangemeld. Bijvoorbeeld de landelijke finale zaalvoetbal voor scholieren, Nederlands kampioenschap Latin American in Den Bosch, allerlei wandeltochten door heel Nederland, kennismakingsclinics, schooltoernooien, een Nationale Triathlon Driedaagse, een Elf Sporten Tocht in Gorinchem, een megasportdag in Groningen en Alkmaar georganiseerd door Intersport en een sportmarkt in het teken van Oosterhout in Beweging.

Landelijke media-aandacht
Om ook via massamediale aandacht onder de aandacht van de Nederlanders te komen wordt vanaf 28 februari door McDonalds een TV commercial uitgezonden waarin de Nationale Sportweek centraal staat. Ook hierin zal de boodschap zijn tijdens de Nationale Sportweek op zoek te gaan naar een sport die bij je past.

Nationaal Sport Geschenk
Tijdens de Nationale Sportweek wordt ook het Nationale Sport Geschenk uitgereikt. Iedereen die voor 25,- of meer besteedt in een sportzaak die is aangesloten bij Mitex, ontvangt gratis een bureaukalender. Aan deze actie doen alle grote sportketens en een groot aantal zelfstandig gevestigde sportondernemers mee.

Promotiepakket
Alle verenigingen en gemeenten die voor 11 februari a.s. een activiteit aanmelden op de site van de Nationale Sportweek, ontvangen een gratis promotiepakket met spandoeken en posters. Daarnaast zijn op de website verschillende hulpmiddelen te vinden, zoals kant-en-klare advertenties, stoppers, voorbeeldpersberichten, rechtenvrije fotos van sportactiviteiten, tips voor de financiering en het logo. Zo is het voor iedereen mogelijk om op professionele wijze aandacht te vragen voor zijn evenement en de zichtbaarheid van de Nationale Sportweek te vergroten.

Meer informatie
Zie voor meer informatie www.nationalesportweek.nl of neem contact op met de Stichting Nationale Sportweek, Liesbeth Sukkel, telefoon 026-4834717, e-mail, info@nationalesportweek.nl
---