Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo maakt werk van meer bewegen

Medewerkers ondergaan als eerste de fit-test

De gemeente Hengelo gaat actief aan de slag met het stimuleren van sport en beweging. Een fit-test vormt hierbij de basis. De uitslag geeft een beeld van de gezondheid en wordt samen met persoonlijke informatie over eventuele ziekten en aandoeningen en het eigen sportverleden verwerkt tot een bewegingsadvies. Als aftrap worden medewerkers van de gemeente Hengelo uitgenodigd om deel te nemen aan de fit-test, die tijdens de nationale sportweek van 25 maart tot 3 april 2005 plaatsvindt in het stadskantoor aan de Hazenweg. Ook de buurtbedrijven op de Westermaat ontvangen een uitnodiging . Deze bedrijven kunnen een of twee personen afvaardigen voor de fit-test.

Doel van de aftrap met medewerkers van de gemeente Hengelo en buurtbedrijven is om ervaring op te doen met de toepassing van de fit-test. Vervolgens is het de bedoeling dat na de zomer per wijk wordt gekeken welke specifieke doelgroepen in aanmerking komen voor de fit-test en een op maat gemaakt bewegingsadvies.

De kosten van de uitvoering worden gedekt vanuit de post Sportstimulering. Hiervoor is jaarlijks een bedrag van 42.000 opgenomen in de gemeentebegroting. Andere subsidiemogelijkheden worden nog onderzocht.