Gemeente Helmond


---

Hoe sportief zijn de inwoners van Helmond nu echt?

Nationale Sportweek
Van 25 maart tot en met 3 april 2005 wordt voor de tweede keer de Nationale Sportweek gehouden. In die week wordt Sport in Nederland met een hoofdletter geschreven.

Ook in Helmond organiseren sportverenigingen, scholen en andere sportaanbieders in die periode open dagen, toernooien, wedstrijden en speciale trainingen. Allerlei sporten, van dansen, volleybal, turnen tot fitness worden extra onder de aandacht gebracht. Doel is om de drempel weg te halen voor al die inwoners van Helmond die misschien wel willen sporten, maar daar om diverse redenen tot nu toe niet toe komen. Sommigen zijn bang dat ze niemand kennen bij de vereniging, anderen zijn onzeker of ze wel 'mee kunnen komen', weer anderen weten misschien niet eens dat er zo vlak bij huis zoveel te doen is. Extra aantrekkelijk is dat sportwinkels hun klanten bij besteding van 25,- aan sportartikelen in die periode, het Nationale Sportgeschenk aanbieden.

De gemeente helmond doet graag mee aan deze tweede Nationale Sportweek. Sport is gezond, het bevordert de integratie en de sociale contacten maar sport is vooral leuk!! Juist de sport in de buurt en in de sportvereniging krijgen tijdens de Nationale Sportweek extra aandacht. De Nationale Sportweek komt pas echt tot bloei als zoveel mogelijk mensen sportief aan de slag gaan. Laat de Sportweek de aanleiding zijn om daarmee, indien het er nog niet eerder van kwam, kennis te maken!

Kom zelf in actie!
Op de website www.nationalesportweek.nl. staat informatie over verschillende sportactiviteiten die georganiseerd worden. Er kan op de website gezocht worden op woonplaats, maar ook op datum, op tak van sport, of op soort activiteit (bijvoorbeeld toernooi, winkelactie, schoolsport etc).

---

| |