Gemeente Den Helder

17-03-2005
Gratis compost scheppen op Goede Vrijdag

Vrijdag 25 maart kunnen de inwoners van Den Helder weer gratis echte Helderse compost scheppen tijdens de halfjaarlijkse compostactie van VOF t Oost. De poorten zijn geopend tussen 08.00 en 16.00 uur.

De compost is gratis en iedereen mag zoveel meenemen als hij/zij zelf wil. Hoewel VOF t Oost een aantal scheppen in voorraad heeft, raden we aan zelf een schep mee te nemen. Bij grote drukte is de kans namelijk groot dat gewacht moet worden op een vrije schep. Compostscheppers worden verzocht zoveel mogelijk eigen (gebruikte) zakken mee te nemen. Wie zelf geen zakken heeft kan hiervoor terecht bij VOF t Oost. Ook is het mogelijk om een aanhangwagen vol te scheppen. Aan compostscheppers met een aanhangwagen worden door de organisatie geen zakken verstrekt. Natuurlijk staat er ook nu weer een kopje koffie klaar.

Bereikbaarheid
VOF t Oost ligt aan de Oostoeverweg 9. Na de Kooybrug eerste afslag links over de brug over de Kooysluis. Na ongeveer vierhonderd meter ligt aan de rechterkant het terrein van VOF 't Oost.

Samenwerking
Sinds 1994 werkt de gemeente samen met het bedrijf De Vries en van der Wiel in VOF 't Oost. Sinds 1998 heeft VOF t Oost de composteeractiviteit opgepakt en wordt het snoeiafval uit de gemeentelijke plantsoenen gecomposteerd in het bedrijf aan de Oostoeverweg 9.