Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 25 maart 2005

Alkmaar 25-03-2005 - 16.00 uur

Verdachten mishandelde voetbalsupporter aangehouden

Alkmaar, vrijdag 25 maart 2005.

Op woensdag zijn een 21-jarige en een 17-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 45-jarige man uit Zaandijk in een café in Keulen. Het slachtoffer was als supporter aanwezig in Keulen voor de wedstrijd van Allemania Aachen AZ op 17 februari.

Hij was voordat de wedstrijd begon samen met andere AZ-supporters en supporters van Allemania in een café toen de twee verdachten de kroeg in kwamen omdat zij dachten dat hier Roda JC supporters aanwezig zouden zijn. Zonder enige aanleiding kreeg de man een kopstoot van de ene man en een vuistslag in zijn gezicht van de ander. Hierbij liep hij letsel op aan zijn hoofd.

Het tweetal was even later ook betrokken bij een vechtpartij. Zij zijn wegens die vechtpartij aangehouden en hebben de wedstrijd niet kunnen meemaken. Later bleek dat deze twee mannen ook in verband konden worden gebracht met de mishandeling in het café.

Met hulp van de veiligheidsmensen van AZ zijn de namen van de verdachten, aan de hand van een goed signalement, achterhaald. Met justitie is overeengekomen dat deze zaak in Nederland behandeld mocht worden en de verdachten hier konden worden aangehouden. In afwachting van het oordeel van de rechter zijn ze op vrije voeten gesteld. Vermoedelijk wacht het tweetal, dat de mishandeling inmiddels heeft bekend, een stadionverbod.

Jongen mishandeld

Hoorn, donderdag 24 maart 2005.

Een 15-jarige inwoner uit Grootebroek is rond 14.45 uur mishandeld in de trein op het traject Hoorn-Grootebroek. Zonder enige aanleiding heeft een groep van drie jongens in de leeftijd van ongeveer 15 jaar het slachtoffer geschopt en geslagen. Hij liep daardoor kneuzingen op aan zijn hoofd. Ook raakten zijn mobiele telefoon en horloge beschadigd. De jongens verlieten de trein in Hoogkarspel. De politie onderzoekt de zaak.

Getuige houdt winkeldief aan

Bovenkarspel, donderdag 24 maart 2005.

Rond 16.00 uur heeft een 26-jarige man uit Grootebroek een flesje eau de toilette gestolen uit een winkel aan de Stationslaan. Nadat een alarmpoortje afging is een winkelmedewerker achter de man aangegaan. De dief ging er echter hard vandoor. Een autobestuurder die het zag gebeuren stapte uit en kon de man aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie.

Graffiti van slagroom

Medemblik, donderdag 24 maart 2005.

Een drietal jongens uit Medemblik in de leeftijd van 15 en 18 jaar hebben een bushokje aan de Meerlaan beklad met graffiti. Bij nader onderzoek bleek de graffiti te bestaan uit slagroom, afkomstig van slagroomsoesjes. De jongens werden in de buurt betrapt met een lege doos achterop de fiets, waar de soesjes in hadden gezeten. Ze hebben de boel weer schoon moeten maken.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, donderdag 24 maart 2005.

Op de Middenweg is het verkeer op snelheid en gordels gecontroleerd van 15.30 tot 16.50 uur. Twaalf bestuurders zijn bekeurd voor te hard rijden, waarbij de hoogst gemeten snelheid 93 km/u bedroeg waar een maximum snelheid geldt van 50 km/u. Ook zijn vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel in de auto.

Tuitjenhorn, donderdag 24 maart 2005.

Op de Koorndijk is het verkeer gecontroleerd tussen 10.00 en 15.15 uur. Daarbij zijn 24 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel en twee voor het niet dragen van een helm.

Dirkshorn en Schagen, donderdag 24 maart 2005.

Tussen 15.30 en 17.30 is het verkeer gecontroleerd op de Oosterdijk, Provinciale weg en de Zuiderweg. Zesmaal is bekeurd voor het niet handsfree bellen, tienmaal voor het niet dragen van de autogordel en 22 bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Heerhugowaard, donderdag 24 maart 2005.

Op de Jan Glijnisweg zijn tussen 19.30 en 20.15 uur 12 mensen bekeurd omdat ze een gesloten verklaring negeerden.

Egmond-Binnen, donderdag 24 maart 2005.

Tijdens een verkeerscontrole zijn 46 bekeuringen uitgeschreven en 71 blaasproeven afgenomen. Daarvan waren er 10 voor het niet of onjuist voeren van verlichting, 10 voor een te hoog vermogen van de brommer en 9 voor het niet dragen van een autogordel.

Schagen, donderdag 24 maart 2005.

Tussen 19.00 en 23.00 uur is het verkeer gecontroleerd op de Zuiderweg en de Havenstraat.

In totaal zijn 8 bekeuringen uitgeschreven, waarvan drie voor het overschrijden van de maximum snelheid, een voor het rijden zonder rijbewijs onder 18 jaar, een voor het fietsen zonder licht en een wegens het niet verlenen van voorrang. Ook werd bekeurd voor het geven van een rijles zonder bevoegdheid en voor het opvoeren van de snelheid van een brommer.

Wognum, Opmeer, Obdam donderdag 24 maart 2005.

Een alcoholcontrole heeft plaats gevonden tussen 20.15 en 21.45 uur op de Hoornseweg in Opmeer. In totaal zijn 117 blaastesten afgenomen. Er waren geen overtredingen. Op de Pade in Opmeer zijn tussen 22.30 en 24.00 uur 120 blaastesten afgenomen, hier werd een persoon geverbaliseerd, hij blies 260 ug/l. Op de Dorpssttraat in Obdam heeft een persoon teveel gedronken, hij blies 310 ug/l. De controle was tussen 00.30 en 02.00 uur. Hier zijn 20 blaastesten gedaan.

Alkmaar, vrijdag 25 maart 2005.

Tussen 07.10 en 09.00 uur is het verkeer op de Rijnstraat gecontroleerd op het rijden door rood licht. Tienmaal is een bekeuring uitgeschreven.

Wieringerwerf, vrijdag 25 maart 2005.

Op de Terpweg is het verkeer gecontroleerd. Daarbij zijn 25 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel en 4 voor het overtreden van de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u op een weg waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Brandbommetje in tuin

Wervershoof, donderdag 24 maart 2005.

Achter een woning aan de Koggestraat is rond 16.15 uur een brandbommetje over de schutting gegooid waardoor een paardendeken in brand is gevlogen. Door snel optreden van de 12-jarige zoon des huizes kon erger worden voorkomen, hij trapte het vuur uit. Zijn schoenen zijn deels gesmolten en daardoor niet meer bruikbaar.

Drankrijders

Schagen, donderdag 24 maart 2005.

Een 46-jarige drankrijder uit Callantsoog is op de Zuiderweg aangehouden rond 19.20 uur. Hij blies 529 ug/l en krijgt daarom een proces-verbaal. Tot 220 ug/l is toegestaan. Op de Kanaalweg is een 49-jarige drankrijder uit Amsterdam aangehouden. Hij blies 435 ug/l. Ook hij krijgt een proces-verbaal. In totaal zijn 157 blaastesten afgenomen.

Grootebroek, vrijdag 25 maart 2005.

Een 18-jarige drankrijder uit Hoogkarspel is aangehouden op de Raadhuislaan rond 00.30 uur. Hij blies 425 ug/l en krijgt een proces-verbaal. Hij probeerde nog een wisseltruc van rijder uit te halen met een andere in de auto zittende persoon, maar daar trapten de agenten niet in. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben.

Den Helder, vrijdag 25 maart 2005.

Een Duitse 50-jarige drankrijder is aangehouden op de Rijksweg. De man blies 760 ug/l. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Hardleers

Enkhuizen, vrijdag 25 maart 2005.

Een 60-jarige drankrijder uit Grootebroek maakt het wel heel bont. De man is vanochtend aangehouden op het Koperwiekplein rond 08.30 uur. Hij blies 610 ug/l. Gisteren was de man al aangehouden nadat hij rond 09.00 uur een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt met zijn auto tegen een muur van een pand aan de Vijzelstraat. Bij een alcoholonderzoek blies de man 1270 ug/l. Zijn rijbewijs is toen ingenomen. Nu hij weer met drank op is aangehouden is ook zijn auto in beslag genomen. Hij zal worden gedagvaard voor de rechter.

Treinconductrice beledigd

Hoorn, donderdag 24 maart 2005.

Een treinconductrice is beledigd en bespuugd op de Stationsweg rond 20.30 uur. Een 21-jarige man uit Hoorn stond in de deuropening afscheid te nemen van zijn vriendin die met de trein zou vertrekken. Omdat hij de doorgang belemmerde drong de conductrice erop aan dat hij daar weg ging. Daarop is een woordenwisseling ontstaan. De man is aangehouden.

Dronken moeder maakt amok

Den Helder, donderdag 24 maart 2005.

Een 38-jarige vrouw uit Den Helder is, nadat ze uit een café aan de Poderweg is gezet, aangehouden rond 21.30 uur. De vrouw had haar 5-jarig zoontje bij zich, was dronken, sloeg in het café een andere bezoeker en beledigde de bardame. Nadat ze uit het café was gezet dreigde ze een brommer door het raam te gooien. Inmiddels waren moeder en zoon doorweekt van de regen, de jongen droeg alleen een pyjamaatje en aan zijn blote voeten slippertjes. De vrouw is overgebracht naar het bureau om haar roes uit te slapen, het kind is tijdelijk ondergebracht in een kindertehuis.

Mannen beroofd van portemonnee

Den Helder, vrijdag 25 maart 2005.

Een 42-jarige man uit Den Helder is rond 02.45 uur beroofd van portemonnee en sleutels toen hij bij een automaat aan de Beatrixtraat stond. Hij verklaart aangevallen te zijn door twee donkergetinte mannen. Een van hen dreigde het slachtoffer met een mes terwijl de ander de jas doorzocht. Later zijn sleutels en portemonnee wel terug gevonden, maar zonder geld.

Een 18-jarige man uit Etten-Leur is eveneens slachtoffer geworden van een beroving. Zijn portemonnee werd hem afhandig gemaakt door een tweetal mannen rond 03.15 uur in de Koningdwarsstraat. Een van de mannen hield het slachtoffer aan de praat, de ander doorzocht zijn zakken. De mannen hebben een getint uiterlijk, zijn ongeveer 20 jaar oud en 1.80 meter lang. De een heeft kort donker haar, de ander donkere krulletjes.

Onderzoek naar twee aspirant-agenten

Schagen, 25 maart 2005.

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijke strafbare feiten gepleegd door twee aspirant-agenten van het korps Zaanstreek-Waterland. De twee zijn in Schagen op woensdagavond 16 maart aangehouden door de politie Noord-Holland Noord op verdenking van diefstal van een fles wijn. Een van de betrokkenen zou tevens verzet hebben gepleegd tijdens de arrestatie. Het korps Noord-Holland Noord doet strafrechtelijk onderzoek, in Zaanstreek-Waterland is een disciplinair onderzoek gestart.

Inbreker aangehouden door oplettende buren

Alkmaar, vrijdag 25 maart 2005.

Een 37-jarige inbreker uit Alkmaar is op heterdaad aangehouden door twee oplettende buren van een woning aan de Klareweid. Tussen 11.45 en 12.45 uur dacht de inbreker zijn slag te slaan in de woning. Hij had al een laptop onder de arm genomen toen de oplettende buurmannen hem betrapten en aanhielden. Hij is vervolgens overgedragen aan de politie. De man is ingesloten op het bureau. Hij was via een onafgesloten poortdeur in de achtertuin gekomen en door een onafgesloten achterdeur de woning binnen gekomen.

Huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 25 maart 2005.

Een 32-jarige man uit Alkmaar is aangehouden rond 14.00 uur nadat hij zijn 26-jarige vriendin meerdere malen op diverse plekken op haar lichaam heeft geslagen.