Politie Zuid-Holland-Zuid

25/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-03-2005 - Nieuwsberichten district I

AANHOUDING MISHANDELING
DORDRECHT - De politie heeft op 24 maart een 24-jarige man uit Krimpen aan de IJssel aangehouden op het politiebureau in die plaats. De man wordt verdacht van zware mishandeling op 26 februari 2005 in Dordrecht, waarbij hij een 51-jarige man uit Enschede te lijf ging. De 51-jarige was scheidsrechter bij een basketbal-wedstrijd op de genoemde datum in een sporthal op de Karel Lotsyweg. De 24-jarige was een speler van de thuisclub en sloeg de scheidsrechter toen meerdere malen in het gelaat. De man uit Enschede liep daarbij onder meer een gebroken kaak op en moest zich door een huisarts en het ziekenhuis laten behandelen. De man kon pas later in Enschede aangifte doen. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

DIEFSTAL BOOTMOTOR VERIJDELD
DORDRECHT - Twee knapen van respectievelijk 14 en 15 jaar uit Dordrecht werden door een getuige betrapt toen zij op 24 maart in de middag bij de Loswalweg te Dordrecht een motor wilden stelen van een zeilboot. De getuige verstopte zich en belde de politie. Deze trof de knapen bij aankomst aan in het gezelschap van twee milieutoezichthouders die op hen pasten. De jongens zijn aangehouden en moesten voor verhoor mee naar het bureau.

AANTASTING GEZAG
DORDRECHT Drie mannen zijn in de nacht van 24 op 25 maart aangehouden in de Voorstraat te Dordrecht nadat zij beledigende taal uitsloegen tegen een agent van de politie. Deze sprak hen ter plekke aan omdat zij dronken waren, veel nachtelijk lawaai produceerden en tegen een auto die niet van hen was hingen. De agent verzocht hen daar mee op te houden omdat omwonenden lawaai ondervonden. Daarop reageerden de mannen met kreten en beledigingen. Aangezien zij zich hevig verzetten tegen de aanhouding, moest de agent de wapenstok gebruiken. Met behulp van een inmiddels gearriveerde collega-agent werden de drie naar het bureau overgebracht en ingesloten. Zij zijn 37, 36 en 31 en afkomstig uit Dordrecht.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
DORDRECHT Op donderdagmiddag 24 maart heeft de politie na een tip die was binnengekomen bij Meld Misdaad Anoniem, een bedrijfspand betreden aan de Planckstraat te Dordrecht. Door Eneco was ontdekt dat er illegaal stroom werd afgetapt. In het pand troffen politiemensen een professionele hennepkwekerij met ruim 1200 planten aan. Nadat de technische recherche onderzoek had gedaan, zijn de planten door Ecoloss afgevoerd en vernietigd. De eigenaar, een 37-jarige man uit Zwijndrecht, wordt diefstal van elektriciteit en het voeren van een hennepkwekerij ten laste gelegd.