Ingezonden persbericht

(De volledige trainingsuitslagen en de high res foto's van bijgaande thumbnails zijn copy right vrij downloadbaar vanaf de website van het TT Circuit Assen www.tt-assen.com onder de button PERSZONE of rechtstreeks vanaf link: http://www.tt-assen.com/cms/Perszone-965.html )

TT Circuit Assen, 26 maart 2005

Nederlanders gooien hoge ogen tijdens trainingen voor Assen 500 en EK 125

BARRY VENEMAN / JARNO JANSSEN (WK 500 km) en HUGO VAN DEN BERG (EK 125) OP 1E STARTRIJ

Zowel in de trainingen voor de WK 500 km race als het EK 125 profiteren de Nederlandse motorcoureurs op het TT Circuit Assen van hun 'thuisvoordeel' tijdens opening van het motorsportseizoen op nationale bodem. Ex GP-coureurs en meervoudig Nederlands kampioenen Barry Veneman en Jarno Janssen stuurden samen met Ron van Steenbergen hun Suzuki 1000 naar de 2e plaats op de startgrid, waarmee het trio van Team Suzuki Nederland de grote favoriet is voor de 130 ronden tellende endurance race op 2e Paasdag. Tijdens de trainingen voor het Europees kampioenschap 125cc, de springplank voor de jonge racetalenten naar de Grand Prix, kwam de 14-jarige Hugo van den Berg uit Hulshorst (die wordt begeleidt door ex-GP-coureur Patrick van den Goorbergh) als snelste Nederlander naar voren met een prachtige 4e plaats, eveneens goed voor een plaats op de eerste startrij.

De opening van het Nederlandse motorseizoen wordt dit jaar wel op een hele speciale manier gevierd op het dit jaar jubilerende TT Circuit Assen. Want naast de WK 500 k race, EK 125cc en ONK SuperStock, wordt ook een groots opgezet XTTreme Stunt programma in de paddock gehouden, waarbij de wereldkampioen stuntrijden op motoren, de Duitser Christian Pfeiffer, demonstraties zal geven en als jurylid zal optreden tijdens het ONK Stuntrijden voor motoren. Op de paddock wordt ook een perfecte 'spot' voor de skatende jeugd gecreëerd. In samenwerking met het Colosseum te Groningen worden een miniramp, rail en funbox geplaatst waar je perfect je tricks op kunt tonen. Red Bull plaatst een indrukwekkende, uitklapbare skate Hummer. Klaas van der Laan zal enkele demo's op hoog niveau geven met Seb van den Berg van de X-games en Yoz (Eurosport) als commentator. Gegarandeerd kijkplezier mede door de 'Gra tti Contest' waar een aantal gerenommeerde 'taggers' aan meedoen. "Cheque it out !", want de jeugd t/m 15 jaar heeft onder begeleiding van pa of ma gratis toegang.

Naast de prachtige prestaties van Veneman/Janssen/Steenbergen en Hugo van den Berg, klasseerde Frank van den Dragt zich als 8e voor de EK 125cc race, Joey Litjens (11e), Adri den Bekker (13e), Rob Verhoef (14e) en Gert-Jan Kok (15e), terwijl de internationaal debuterende Rookie of the Year Patrick vd Waarsenburg zich vooralsnog met een 31e plaats tevreden moest stellen. Voor de 500 km race reed ook het Nederlandse Pajic Kawasaki Team (Scholten/Winkel) zich in de picture met een 9e startplaats, terwijl het aan alle WK-races deelnemende Team Eurosport Benelux (Van Stralen/Van Dijk/Menzen) zich als 13e kwalificeerde.

Het wedstrijdprogramma van de XTTreme Stunts & Assen 500 start op 2e Paasdag om 10.00 uur, waar de motorliefhebbers en kids zowel kunnen smullen van de WK-races, supershows en stunts, als ook van het prachtige uitzicht vanaf de dit weekeind gedeeltelijk in gebruik genomen nieuwe 'zwevende' Geert Timmer (Finish)tribune.

************************

De volledige trainingsuitslagen en de high res foto's van bijgaande thumbnails zijn copy right vrij downloadbaar vanaf de website van het TT Circuit Assen www.tt-assen.com onder de button PERSZONE of rechtstreeks vanaf link: http://www.tt-assen.com/cms/Perszone-965.html

TT Circuit Assen

Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

Postbus (P.O. Box) 150

NL-9400 AD Assen

The Netherlands

Tel. +31-(0) 592 - 380 380

Fax +31-(0) 592 - 356 911

E-mail: w.lute@tt-assen.com

Website: www.tt-assen.com