NMBS

Spoorwerkzaamheden tussen Mechelen en Londerzeel

25/03/2005

Tijdens het Paasweekend op 27 en 28 maart wordt gewerkt aan de spoorbrugdekken van de verbinding Mechelen Dendermonde Gent Kortrijk. Daardoor kunnen er op Paaszondag en Paasmaandag geen treinen rijden tussen Mechelen en Londerzeel. Vervangingsbussen nemen hun taak over. Deze bussen vertrekken vanuit Mechelen richting Kortrijk 25 minuten vroeger dan de normale dienstregeling van de treinen. In Kapelle-op-den-Bos komen deze bussen 12 minuten vroeger langs.

In Londerzeel vertrekt de bus richting Mechelen na aankomst van de trein vanuit Kortrijk - Gent. De busrit naar Mechelen vergt 25 minuten meer dan de normale treinrit.

Aan de spoorbrug van de Kuiermansstraat in Kapelle-op-den-Bos wordt een nieuw metalen dienstpad aangebracht. Na de bouw van een nieuwe toegangstrap naar de halte, kan de oude trap verdwijnen. Bij deze gelegenheid wordt de waterdichtheid van de brug verbeterd.

De spoorbrug van de Kapellebaan in Mechelen-Hombeek krijgt ook een dienstpad en een betere waterdichting.

Aan beide spoorbruggen moet het autoverkeer een wegomlegging volgen. Voor fietsers en voetgangers wordt een speciale doorgang gemaakt.