Gemeente Maassluis

Paaswandeling 28 maart op Landtong Rozenburg

Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart om 10:00 uur, organiseert Stichting Ark
in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en het Havenbedrijf Rotterdam
een vroege voorjaarsexcursie op de Landtong Rozenburg.

Nadat het in de eerste helft van maart nog volop winter was, is nu het voorjaar losgebarsten. Zingende tjiftjaffen, graspiepers, heggenmussen en andere
vroege voorjaarsvogels zijn te beluisteren tijdens de tocht over de Landtong. Ook zitten de vele poelen en plassen vol eenden en andere trekvogels. Onderweg genieten van de eerste bloemen, zoals klein hoefblad en vroegeling. En wie weet, misschien vliegen de eerste aardhommels al weer rond en is het voorjaarsgevoel helemaal compleet. Wellicht komen de deelnemers aan de excursie de Schotse hooglanders nog tegen. Door de late winter hebben deze halfwilde runderen het even zwaar gehad en zijn ze hun opgebouwde vetreserves kwijt geraakt. Nu alles weer groeit, kunnen ze weer volop mals voedsel vinden. Toch zie je ze nu ook veel aan bomen en struiken eten. De verse sapstroom maakt de bast en knoppen juist nu erg voedzaam en dat weten de runderen. Het duurt nog even voordat hun vetvoorraad weer geheel aangevuld is, maar tegen de tijd dat de volgende winter er aan komt zijn ze er weer helemaal klaar voor.

Tijdens de wandeling gaat de tocht niet alleen over gebaande paden. Stevige wandelschoenen (of laarzen mocht het nat weer zijn) zijn dan ook aan te raden.
De excursie is gratis en start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van het EIC, Noordzeeweg 6 in Rozenburg. De tocht duurt ongeveer twee uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deelname bij de gids Leo Linnartz via telefoonnummer 0187 - 632239.