Gemeente Geertruidenberg


Foutparkeerders op de Markt krijgen vanaf 28 maart een bon

Maandag 28 maart is het zo ver. Vanaf dat moment gaat de politie verbaliserend optreden tegen foutparkeerders op de Markt en omgeving in Geertruidenberg.

In de afgelopen weken heeft de gemeente in samenwerking met ondernemersvereniging BRUG foutparkeerders gewezen op de nieuwe manier waarop geparkeerd moet gaan worden op de historische Markt in Geertruidenberg. Die waarschuwingsperiode is vanaf 28 maart achter de rug.

Nieuwe parkeerstructuur

Het parken op de Markt en omgeving is veranderd. Voortaan mag enkel nog worden geparkeerd in de vakken aan zowel de noord- als de zuidkant van de Markt.

Uitzonderingen zijn het gedeelte van de Markt vlak voor Elfhuizen. Daar kunnen auto's worden geparkeerd in de speciale vakken op het middenterrein van de Markt.

Voor Elfhuizen zijn de parkeervakken aangebracht vóór de bomenrij. Ook daar kan worden geparkeerd.

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot deze nieuwe parkeerstructuur om een einde te maken aan het vaak chaotische parkeren op de Markt. De bereikbaarheid voor de hulpdiensten wordt dankzij de nieuwe regels verbeterd en het aantal parkeervakken op de Markt en voor Elfhuizen is groter geworden.

Alternatieven

Is er geen parkeerplaats meer voorhanden op de Markt of Elfhuizen, dan kan de automobilist gebruik maken van alternatieven op een steenworp afstand van de Markt. Daartoe kan het parkeerverwijssysteem worden gevolgd. De automobilist komt dan terecht op parkeerplaatsen aan de Haven, de Statenlaan of achter de Schattelijn, afhankelijk van de plaats waar de automobilist moet zijn. Het gaat in al die gevallen om nauwelijks enkele minuten lopen naar de Markt