Gemeente Geertruidenberg


Politie bekeurt vanaf maandag 28 maart

Op maandag 28 maart gaat het nieuwe parkeerregime in op de Markt en omgeving in Geertruidenberg. Vanaf dat moment kunnen foutparkeerders op een bekeuring rekenen. Tot die datum wordt er -om te wennen aan de nieuwe situatie- nog soepel opgetreden.

Gele kaart
In samenspraak met ondernemersvereniging BRUG is een zogenoemde Gele kaart' ontwikkeld. Het is een waarschuwing om automobilisten te wijzen op het feit dat hun auto fout geparkeerd staat. Ze vinden die Gele kaart dan achter hun ruitenwisser. Vanaf maandag 28 maart blijft deze kaart achterwege en worden foutparkeerders bekeurd.

Alternatief
De achterzijde van de kaart helpt de automobilist om een goede plaats te vinden voor zijn of haar auto, als er onverhoopt geen plaats meer zou zijn in parkeervakken onder de bomen of in de vakken op het middenterrein en vóór de bomen van Elfhuizen. Via het parkeer verwijssysteem wordt de automobilist gewezen op nabijgelegen parkeerruimte in de Venestraat, parkeerruimte achter verpleeghuis De Riethorst, achter de Schattelijn, parkeermogelijkheden voor de begraafplaats en parkeerterrein aan de Statenlaan. Dit alles op kleine loopafstand van slechts een enkele minuut van de Markt.

Invloeden van buitenaf
Het aanbrengen van markeringen op het middenterrein van de Markt en achter de Schattelijn zijn inmiddels ingepland. Voor deze werkzaamheden moet het weer wel meewerken. Op het moment dat dit artikel naar de drukker ging, was het nog niet zeker op welk moment de werkzaamheden uitgevoerd konden worden. Daarnaast kan op uitdrukkelijk verzoek van mogelijke bezwaarmakers de rechter ook nog doen besluiten het werk tijdelijk op te schorten.