Politie Groningen

Persberichten maandag 28 maart 2005 (Tweede Paasdag)

provincie Groningen 28-03-2005 -

Groningen: politie pakt auto-inbreker
De politie heeft zondagochtend op de Verzetstrijderslaan een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van auto-inbraken. Door getuigen werd gezien dat de verdachte een portierruit van een auto op het parkeerterrein aan de Peizerweg had geforceerd. Hierop waarschuwden zij de politie. De agenten zagen de ambtshalve bekende Stadjer op een fiets springen en er vandoor gaan. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden ingerekend en later worden ingesloten. De politie constateerde dat op het parkeerterrein in drie autos was ingebroken. In één van de autos werd een steen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in. Alle drie eigenaren van de autos doen aangifte. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Ten Boer/Groningen/Wildervank: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Beneluxweg in Groningen: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Rijksweg N46 in Ten Boer: zondagochtend- en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 663, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 116, maximum toegestane snelheid: 100 km/ uur. Rijksweg N33 in Wildervank: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1600, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 126, maximum toegestane snelheid: 100 km/ uur.
Rijksweg N33 in Siddeburen: zondagnacht, aantal geregistreerde voertuigen: 35, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 160, maximum toegestane snelheid: 100 km/ uur. Een 41-jarige man uit Slochteren reed 160 km/uur. Hij moest vanwege overschrijding van de maximumsnelheid met 60 km/uur zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: jongen voor heling fiets aangehouden
De politie heeft zondagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor heling van een fiets. De jongen werd door agenten op zijn fiets gecontroleerd. Het vehikel bleek in juni 2004 vanaf de Vismarkt te zijn gestolen. De verdachte verklaarde de fiets enkele maanden geleden te hebben gekocht voor 40 euro. De fiets werd gestald op het politiebureau en zal worden teruggegeven aan de 52-jarige eigenaresse uit Groningen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen opgepakt na openbreken van postbus
In de E. Th. A. Thuessinklaan heeft de politie zondagnacht een 23-jarige man uit Groningen en een 18-jarige jongen uit Lunteren aangehouden voor openlijke geweldpleging en inbraak. De politie werd gewaarschuwd door een getuige dat twee mannen een postbus op het Kattenhage hadden vernield en vervolgens waren weggelopen. De agenten troffen beide verdachten in de E. Th. A. Thuessinklaan aan, die voldeden aan de opgegeven beschrijving. De 18-jarige bleek in het bezit van een gleuf van de postbus. Op de plek van de aanhouding troffen de dienders op de grond een hoeveelheid poststukken aan. De post werd door de agenten in een andere postbus gedeponeerd. De politie constateerde dat op het Kattenhage een postbus was vernield en dat de rode kap was afgebroken. Ook bleek dat in de bus geen post meer aanwezig was. Beide verdachten werden ingesloten. Het duo zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: rijden onder invloed
Op de Lijnbaan heeft de politie zondagnacht een 54-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De Leekster werd door de politie gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij omgerekend 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolda: snorfietser overleden
De man uit Midwolda, die zaterdagochtend op de Hora Siccemaweg zwaar gewond raakte bij een eenzijdig verkeersongeval, is zondag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleden. De man was door onbekende reden van de weg geraakt, waarna hij ten val kwam. Enkele voorbijgangers, waaronder een politieman, troffen het slachtoffer aan en verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Hoogezand: jongen heelt gestolen autoradio
De politie heeft zondagmiddag in de Hoofdstraat een 18-jarige jongen uit Hoogezand aangehouden voor heling. Eerder op de dag had een 50-jarige vrouw uit Wildervank aangifte gedaan van inbraak in hun transportbus, die in de Van Neckstraat geparkeerd stond. Uit de bus werd een autoradio met cd-speler weggenomen. De echtgenoot van de vrouw zag op de kermis aan het Rembrandtplein dat de 18-jarige bezig was met het inbouwen van een autoradio in zijn auto. Het betrof een autoradio van hetzelfde merk en type. Hierop waarschuwde de man de politie. De verdachte werd gecontroleerd in zijn auto en bleek dat hij de autoradio net voor 30 euro van een onbekende man had gekocht. Hierop werd de verdachte ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de jongen het politiebureau verlaten. De autoradio werd teruggegeven aan de 50-jarige vrouw. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: rijden onder invloed
Op de Gasthuislaan heeft de politie zondagnacht een 33-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd door de politie gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij omgerekend 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie gaf de verdachte een rijverbod. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.