Stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht 28-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Mogelijke schietpartij

UTRECHT Vier aanhoudingen zaterdagmorgen rond 05.45 uur, een oploop bij het politiebureau Marco Polo, zondagavond rond 18.00 uur, gevolgd door een goed gesprek. Dat volgde op een melding van een schietpartij op de Rijnlaan. Een al langer lopende ruzie lijkt aanleiding van de zaak.

De politie kreeg zaterdagmorgen rond kwart voor zes melding van een schietpartij op de Rijnlaan. Er zou vanuit een auto geschoten zijn op een andere auto. De politie hield vier inzittenden aan van de auto van waaruit zou zijn geschoten; twee inwoners van Utrecht, 24 en 29 jaar, en twee inwoners van IJsselstein van 41 en 27 jaar. Er werd geen vuurwapen aangetroffen.

De inzittenden van de andere auto verklaarden dat de auto met de vier er ineens aankwam toen zij op de Rijnlaan stopten. Ze reden weg, waarop er op hen geschoten zou zijn. Toen de auto afsloeg, werd de bestuurder door de 24-jarige Utrechter van de achtervolgende auto uit de auto getrokken. Op dat moment arriveerde de politie.

Zondagavond hadden zich rond 18.00 uur mensen van beide partijen bij het politiebureau Marco Polo verzameld en wilden op de vuist gaan. De politie scheidde de partijen en ging binnen met enkele mensen het gesprek aan, waardoor hopelijk de lucht geklaard is. De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Jongen in been gestoken

UTRECHT De politie hield zaterdagavond een 17-jarige inwoner van Amsterdam aan op de Oranjerivierdreef. Hij zou op de Maniladreef kort voor 22.00 uur een 15-jarige Utrechter in zijn been hebben gestoken.

De jongen verklaarde dat hij zijn hond uitliet en zonder reden opeens door de 17-jarige in zijn been werd gestoken. De jongen kon zelf naar het ziekenhuis om zijn wond te laten hechten. De 17-jarige verdachte in deze zaak is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen

UTRECHT Diefstal van een crossmotor zou aanleiding zijn voor een escalerende onenigheid op de J.S. de Rijkstraat, zondagavond rond 21.30 uur.

De politie kreeg de melding dat meerdere personen met messen een persoon bedreigden. Toen de politie ter plaatse kwam, waren daar vier personen. In verband met de mogelijke aanwezigheid van messen, wilde de politie de mensen fouilleren. Een 20-jarige Utrechter volgde de bevelen van een agent niet op en beledigde hem. Hierop werd hij aangehouden, waartegen hij zich verzette. Twee 18-jarige inwoners van Utrecht werden vervolgens wegens opruiing aangehouden. Alle drie zijn met een bekeuring heengezonden.

Autodief loopt tegen lamp

UTRECHT Omdat hij door rood reed, hield de politie zaterdagavond rond 18.10 uur een 19-jarige automobilist uit Eindhoven staande. Bij controle bleek de auto gestolen te zijn, waarop de jongeman werd aangehouden. Hij bekende de autodiefstal en bleek tevens een valse naam opgegeven te hebben. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT In het paasweekend vonden enkele straatroven plaats in de stad Utrecht.

Zaterdagavond rond 20.00 uur werd een jongen op de Narcisstraat beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij werd aangesproken door twee getinte jongens, daarna werd hij geslagen en geschopt. Toen een van de jongens met een mes op hem af kwam, gaf de jongeman zijn mobieltje af. De berovers zouden tussen de 14 en 17 jaar zijn en rond de 1,75 m lang.

Zondagmorgen rond 06.30 uur werd eveneens een mobieltje buitgemaakt bij een beroving op de Amsterdamsestraatweg. Een negroïde man op een fiets met een Nike-jas gebruikte bij de beroving een mes. De politie keek meteen uit naar de man, maar trof hem niet meer aan. De man zou zijn slachtoffer net als anderen hebben aangesproken met de vraag of hij zijn fiets wilde kopen. De berover trok zijn slachtoffer vervolgens een steegje in, liet een mes zien, pakte het mobieltje en fietste weg. Een achtervolging mocht niet baten. De berover zou rond de 1,75 m lang zijn, vermoedelijk van Surinaamse afkomst, 20-25 jaar, mager postuur, zwarte vlechtjes en Nederlands/Engels sprekend. Hij droeg een spijkerbroek, tshirt en zwarte Nike-jas tot iets over de heup.

Zondagavond rond 21.45 uur zouden berovers met een vuurwapen hebben gedreigd en zo een bromfiets hebben buitgemaakt. Twee negroïde mannen op een brommer kwamen op hun slachtoffer af gereden. De Utrechter werd door de bijrijder op de Mierikswortelstraat gesommeerd van zijn scooter af te stappen. Hij werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. De twee mannen ging er vervolgens op de twee brommers vandoor richting Lage Weide.

Mensen die informatie hebben over de berovingen, wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief). Kent u de dader maar kent hij u ook? Bel dan Meld misdaad anoniem 0800 7000.

Aanhoudingen

UTRECHT De politie hield maandagmorgen rond 01.10 uur twee Utrechters van 15 en 16 jaar aan. Zij hadden op het Nijntje Pleintje een ruit van een woning hebben ingegooid. Na een korte achtervolging werden de twee aangehouden. De 16-jarige had een verboden mes bij zich, tevens werd een koevoet aangetroffen. De jongens zijn ingesloten.

Maandagmorgen tegen 02.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een auto aan de Livingstonelaan. Na een korte achtervolging hield de politie een 18-jarige inwoner van Utrecht aan. De politie onderzoekt de zaak.

Twee opzittenden van een scooter hadden maandagmorgen rond 03.30 uur geen zin in een controle door de politie. Zij negeerden stoptekens en reden tegen het verkeer in op de Catharijnesingel. Uiteindelijk werd het duo klemgereden en aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Utrecht van 17 en 16 jaar. De brommer is voor technisch onderzoek inbeslaggenomen. De 17-jarige wilde niet gepakt worden omdat hij geen certificaat heeft. Proces-verbaal is opgemaakt.