Politie Limburg-Zuid

Maastricht, man maakt amok. (2005038594)

De politie van Maastricht heeft afgelopen nacht een 28-jarige man aangehouden na een reeks van strafbare feiten. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen toen hij zijn daden pleegde. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

De eerste melding kwam zondagavond omstreeks 23.20 uur bij de politie binnen en ging over een mishandeling op de Czaar Peterstraat. De dader was weggereden met een personenauto. Getuigen zagen dat de bestuurder als 'spookrijder' over de Kennedybrug in de richting van de Prins Bisschopsingel reed. Deze auto werd korte tijd later onbeheerd aangetroffen op de ventweg van deze straat. De auto was beschadigd. De volgende melding betrof het vernielen van een personenauto op de Sint Hubertuslaan. Ook hier weer hetzelfde signalement als bij de eerste twee gevallen. Vlak hierna een melding van een poging tot tasjesroof op de Hertogsingel, gevolgd door een melding van het inslaan van een autoruit op de Calvariestraat. Zelfde signalement van de dader. Alle zaken deden zich voor binnen het tijdsbestek van één uur. Alle politiepatrouilles waren op zoek naar de dader. Uiteindelijk werd hij aangetroffen op de Frontensingel, waarna hij kon worden aangehouden. Hij maakte een verdwaasde indruk en had wijde pupillen wat erop kan wijzen dat hij verdovende middelen had gebruikt. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Sittard/Urmond, politie treft gestolen auto's aan. (2005038478)

De politie van Sittard heeft zondag tijdens een routinecontrole op de parkeerplaats van Motel Urmond twee exclusieve personenauto's van het merk Jaguar aangetroffen die gestolen bleken te zijn in Raamsdonkveer. De auto's waren fonkelnieuw en vertegenwoordigen een waarde van maar liefst 163.000 euro en 157.000 euro. De auto's zijn veilig gesteld.

Heerlen/Hoensbroek, vier personen aangehouden na burengeschil (2005038599)

De politie van Heerlen is tussen 00.30 uur en 05.00 uur bijna voortdurend bezig geweest met enkele voorvallen in de Wilhelminastraat en directe omgeving in Hoensbroek. De eerste melding ging over een brandje op een grasveldje gevolgd door een melding dat er een auto op zijn kant lag in de Aldenhofstraat. Ook was er een burengeschil op de Wilhelminastraat in Hoensbroek. Twee families lagen met elkaar in de clinch over een mogelijke diefstal. De gemoederen liepen zo hoog op dat de politie vier mannen in de leeftijd van 31 tot 43 jaar heeft aangehouden. Het is niet bekend of de genoemde zaken verband houden met elkaar.

Heerlen, inbrekers aangehouden.

De politie van Heerlen heeft maandag omstreeks 01.30 uur twee inwoners van Heerlen op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak op een bedrijventerrein aan de Wijngaardsweg. De mannen (23 en 28 jaar oud) hadden bij een transportbedrijf een hek doorgeknipt en meerdere cabines van geparkeerde vrachtauto's doorzocht. Ook bleek een afdekzijl van een oplegger te zijn opengesneden. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Heerlen, vrouw mishandeld met bierglas (20050038618)

De politie van Heerlen heeft maandagmorgen omstreeks 03.00 uur een 18-jarige inwoonster van Heerlen aangehouden wegens zware mishandeling. De vrouw had in een uitgaansgelegenheid aan De Beitel een 17-jarig meisje met een kapot bierglas in het gezicht gestoken. Een en ander werd gezien door de bedrijfsbeveiliging die de dader vasthield in afwachting van de komst van de politie. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis waar werd vastgesteld dat ze enkele kneuzingen en snijdwondjes in het gezicht had. Wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest is niet bekend.

Nuth, inbraak in voetbalkantine (2005038574)

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging aan de Pastorijstraat in Nuth. Uit de kantine werd de kassa en enkele papieren gestolen. Deze goederen werden zondagmorgen door een speurhond van de politie teruggevonden. Van de daders ontbreekt echter elk spoor.

Geleen, automobilist laat gewonde fietser achter (2005038512)

De politie van Sittard-Geleen is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die zondagmorgen omstreeks 04.00 uur op de kruising Henri Hermanslaan - Elsenburglaan een fietser heeft aangereden en daarna is doorgereden. De fietser, een 51-jarige inwoner van Geleen, liep daarbij enkele zware kneuzingen en twee gebroken tanden op. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling van zijn verwondingen.

Het slachtoffer fietste over de Henri Hermanslaan en wilde de kruising rechtdoor oversteken. Hij werd echter aangereden door de personenauto die hem tegemoet kwam gereden en linksaf de Elsenburglaan inreed. De fietser had voorrang op de afbuigende personenauto.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel 043 - 4006616

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl