Gemeente Zevenaar


Week 13, 28 maart tot 4 april 2005

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van vrijstelling als bedoeld in artikel 15 en 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000' voor het vergroten van de woning op het perceel Ravenstraat 2 te Babberich.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 31 maart a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN RHEDERLAAG, partiële herziening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan Rhederlaag 1977, partiële herziening Koestraat 1 Lathum, met ingang van 31 maart 2005 gedurende vier weken ter inzage ligt bij de balie van de sector Ruimte. Dit voorontwerp heeft betrekking op het pand aan de Koestraat 1 in Lathum en maakt het hebben van kantoren en detailhandel t.b.v. recreatie naast de al vigerende bestemming horeca' mogelijk. Inzage is mogelijk:

- zonder afspraak tijdens openingsuren van het gemeentehuis;
- op afspraak buiten de openingsuren doch binnen de kantooruren van het gemeentehuis

- desgevraagd op afspraak buiten de kantooruren. Inspraak
Gedurende voormelde termijn van vier weken kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie ten aanzien van dit voorontwerp bij burgemeester en wethouders ter kennis brengen, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

ZIENSWIJZE BOUWPLAN HAZENPAD 3

Burgemeester en wethouders willen medewerking verlenen aan het bouwplan voor een functiewijziging van een vast aan de woning gebouwde schuur tot woning, alsmede de vergroting van een losstaande schuur aan Hazenpad 3 te Zevenaar middels een artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ter inzage
Het bouwplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 31 maart 2005 ter inzage bij de balie van de sector Ruimte. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbende schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen drie meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

Een melding op grond van het "Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer" door Ross Advocaten en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op het advocatenkantoor aan Mercurion 22 te Zevenaar.

Een melding op grond van het "Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer" door Prorail B.V. en betreft de oprichting van een tijdelijk werkterrein aan de locatie Sleeg/Maatjesweg te Zevenaar.

Een melding op grond van het "Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer" door Dachser en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op het transport- en overslagbedrijf aan Hengelder 44 te Zevenaar. Ter inzage De meldingen worden op 31 maart 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer Emmanouil, doorkiesnummer 595 282. Na deze termijn zijn de meldingen alleen nog op afspraak in te zien.

ONTWERP MILIEUVERGUNNING

Wichhart-Lathum B.V. heeft een (nieuwe de gehele inrichting omvattende) milieuvergunning aangevraagd voor een winkel annex showroom voor de verkoop van bootrecreatie artikelen, een werkplaats voor caravans, aanhangwagens en buitenmotoren, gevestigd op het perceel Koestraat 5a te Lathum. Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften verbinden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld. Ter inzage
De aanvraag, ontwerpvergunning en bijbehorende stukken worden op 30 maart 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer M. Haarsma, doorkiesnummer 595 223 van de afdeling Handhaving.
Inspraak
Binnen vier weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de ontwerpvergunning. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van vier weken mondeling wil reageren of van gedachten wil wisselen over de ontwerpvergunning, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn telefonisch doorgeven aan de mw T. Wassink, doorkiesnummer 595 229. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

EUROPESE AANBESTEDING LEERLINGENVERVOER 2005-2007

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het Publicatieblad van de EG een aankondiging is geplaatst betreffende een Europese aanbesteding leerlingenvervoer Zevenaar 2005 2007. Taxibedrijven kunnen tot en met 19 mei 2005 een offerte indienen bij de gemeente Zevenaar.
Informatie
Voor nadere informatie of voor het aanvragen van een bestek met bijlagen kunt u bellen of mailen met de sector Samenleving (onderwijs) mw. L. Thuss (tel. 0316 595235), gemeente@zevenaar.nl

OVERLAST DOOR WERKZAAMHEDEN AAN HET SPOOR

In de periode van april tot oktober 2005 gaat Volker Stevin Rail & Traffic Contracting verschillende nachtelijke werkzaamheden uitvoeren aan het Zevenaarse gedeelte van spoor tussen Arnhem en Zevenaar. Het werk zal 's nachts moeten worden uitgevoerd. Dit heeft te maken met de treinenloop en de veiligheid van het personeel die buitendienststellingen van het spoor vereisen. Deze buitendienststellingen houden in dat treinverkeer niet mogelijk is. Dit is overdag niet mogelijk vanwege het vele (internationale) treinverkeer. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, ProRail, NS Reizigers en andere vervoerders hebben namelijk afgesproken de beschikbaarheid van het spoor ondanks de vele werkzaamheden optimaal te houden. Ook moeten de werkzaamheden zo worden uitgevoerd dat ongelukken (bijvoorbeeld aanrijdingen tussen aannemerspersoneel en treinen) zijn uitgesloten of dat de kans daarop zo klein mogelijk is. Dit kan alleen door werkzaamheden uit te voeren tijdens nachten dat er geen treinverkeer is of dat het treinverkeer is stilgelegd. Ontheffing met voorschriften De aard van de werkzaamheden en het tijdstip waarop deze plaatsvinden maken de kans groot dat omwonenden op enigerlei wijze (geluid)hinder ondervinden. In verband met het belang van de veiligheid op het spoor heeft het college van burgemeester en wethouders besloten voor deze werkzaamheden op grond van de Algemene plaatselijke verordening ontheffing te verlenen. Aan de ontheffing zijn wel voorschriften verbonden. Zij hebben voornamelijk tot doel de geluidsniveaus en de overlast tot een minimum te beperken. Zo mag bijvoorbeeld een werktuig pas in bedrijf zijn als dat op dat moment nodig is. Ook heeft het college maximale geluidsniveaus vastgesteld voor de werkzaamheden. Een ander belangrijk voorschrift is dat Volker Stevin een 24 uurs klachtenafhandeling moet voeren. Dit betekent dat steeds een medewerker van het bedrijf bereikbaar moet zijn om klachten in ontvangst te nemen en daarop maatregelen moet treffen. Verder moeten afwijkingen in de planning tijdig aan de gemeente worden doorgegeven en moeten de betrokken inwoners van de gemeente op tijd over de werkzaamheden worden geïnformeerd. Wanneer u ondanks voorzorgsmaatregelen toch overlast van het werk aan het spoor ondervindt, kunt u 24 uur per dag contact opnemen met het meldcentrum op telefoonnummer (023) 5189401 of (038) 4974253. Ter inzage De ontheffing en de aanvraag worden op 31 maart 2005 gedurende 6 weken ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte. Deze kunnen vanaf 31 maart tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer Van Drunen, doorkiesnummer 595 195.
Bezwaar
Belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de ontheffing kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de dag van terinzagelegging bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken. Meer informatie over het maken van bezwaar kunt u krijgen bij mevrouw Wassink van de afdeling Handhaving van de sector Ruimte op telefoonnummer (0316) 595 229.

GEWIJZIGDE VERORDENINGEN

De Raad van de gemeente Zevenaar heeft in het kader van de gemeentelijke herindeling in de vergadering van 2 februari 2005 de navolgende Verordeningen gewijzigd vastgesteld: - Verordening subsidiëring levensbeschouwelijk vormingsonderwijs;
- Verordening leerlingenvervoer gemeente Zevenaar; Ter inzage
De beide verordeningen liggen vanaf 30 maart 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de balie Burgerzaken.

TERMIJN AANVRAGEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING.

Kent u iemand die een lintje verdient? Wilt u iemand in aanmerking laten komen voor een koninklijke onderscheiding? Met ingang van dit jaar zijn de termijnen voor het indienen van een aanvraag gewijzigd. De behandeling van een voorstel vergt behoorlijk wat tijd.

Als het de bedoeling is dat de onderscheiding op Koninginnedag wordt uitgereikt dan moet het complete voorstel uiterlijk 15 mei bij de burgemeester zijn ingediend. (voor Koninginnedag van het volgend jaar) Gaat het om uitreiking tijdens een andere gelegenheid dan moet het voorstel tenminste zes maanden voor die datum zijn ingediend. Een passende gelegenheid moet samenhangen met het merendeel van de verdiensten.
Bij de aanvraag moet een overzicht van de bijzondere verdiensten gevoegd worden. Het is belangrijk feitelijke gegevens te verzamelen, waaruit blijkt waarom de verdiensten bijzonder zijn en wat het belang voor de samenleving is. Ook dient te worden aangegeven in welke perioden de kandidaat actief is geweest en hoeveel uren per week of maand besteed zijn aan de activiteiten.

Voor meer informatie en vragen over het voorstel kunt u contact opnemen met het kabinet van de burgemeester tel 0316-595290

PARKEERVERBOD GRIETAKKERS Mede om het karakter van woonstraat te versterken wordt de Grietakkers heringericht waarbij het wegprofiel wordt versmald. Om te voorkomen dat veelvuldig geparkeerd wordt door bezoekers van café-restaurant Staring hebben burgemeester en wethouders besloten een parkeerverbod in te stellen aan beide zijden van de Grietakkers, het gedeelte tussen de aansluiting met het fietspad uitkomend op de Schutstal tot aan de toegangsweg tot het parkeerterrein voor bezoekers van café-restaurant Staring. Voor het instellen van een parkeerverbod is een verkeersbesluit vereist als bedoeld in artikel 15 Wegenverkeerswet. Ter inzage
Het desbetreffende verkeersbesluit ligt met ingang van 30 maart 2005 gedurende 6 weken tijdens openingstijden ter inzage bij de balie Ruimte.

Bezwaar
Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kan daartegen binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar maken bij burgemeester en wethouders.

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID GELDERLAND

Aantal slachtoffers dodehoek-ongevallen sterk verminderd Het aantal slachtoffers als gevolg van ongevallen met rechtsafslaande vrachtwagens is sterk verminderd. Maar het blíjft uitkijken geblazen, ook voor andere verkeersdeelnemers. Minder doden Totdat in 2003 de dodehoekspiegel voor vrachtwagens boven de 3,5 ton verplicht werd gesteld, vielen er jaarlijks een kleine 20 doden bij ongevallen waarbij een vrachtwagen rechtsafsloeg. Sindsdien zijn het er 6 à 7. De maatregel heeft zijn effect dus niet gemist. Maar kennelijk is het probleem ook niet volledig opgelost. Wat te doen - vrachtwagenchauffeurs Vrachtwagenchauffeurs moeten in elk geval zorgen dat hun 'doblispiegel' goed is afgesteld. Sommige transportbedrijven hebben op hun terrein speciale markering aangebracht waarmee de chauffeur zijn spiegel kan afstellen. Verder blíjft het zaak om goed te letten op vooral fietsers en bromfietsers. Wat te doen - voetgangers en (brom)fietsers Sta, loop of fiets nooit vlak voor een vrachtauto of bus. De chauffeur kan je daar niet zien. Passeer een vrachtauto alleen rechts als je zeker weet dat je daarvoor genoeg tijd en ruimte hebt. De chauffeur kan je ook daar vaak niet zien. Laat bij de geringste twijfel de vrachtauto voorgaan. Vlucht als (brom)fietser desnoods de stoep op als je in de verdrukking dreigt te komen. Denk erom dat een vrachtauto bij het rechtsafslaan vaak eerst even rechtdoor rijdt, om dan pas de bocht ruim genoeg te kunnen nemen. Let dus goed op zijn richtingaanwijzers. Maak dat je wegkomt achter achteruitrijdende vrachtauto's. De chauffeur kan je ook achter de vrachtwagen niet zien. Let ook op het 'beep-beep-beep' geluidssignaal van vrachtauto's wanneer ze achteruit gaan rijden. Nadere informatie vindt u op www.dodehoek.nl .

OPROEP AAN BEWONERS EN ONDERNEMERS VAN HET CENTRUM

Binnenkort wil de gemeente beginnen met het uitwerken van de selectieve toegang van het centrum. Het gaat hierbij om zaken als wie krijgt straks toegang tot het centrum en op welke momenten. Hoe regelen we de bevoorrading van het centrum etc. Dit willen wij graag samen met vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners uit het centrum oppakken. Per straat of deelgebied denken wij aan 2 à 3 vertegenwoordigers.
Bijeenkomsten Het is de bedoeling om in april twee bijeenkomsten te organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten zullen voorstellen van het verkeerskundig bureau worden besproken. Deze voorstellen worden verwerkt tot een conceptrapportage die voor besluitvorming aan burgemeester en wethouders kan worden aangeboden. Eind mei zal de rapportage tijdens een informatiebijeenkomst worden gepresenteerd. Gelijktijdig zal dan de gelegenheid worden geboden om hierop in te spreken. Het is de bedoeling om de rapportage voor de zomervakantie af te ronden en na de zomer de noodzakelijke verkeersbesluiten in procedure te brengen. Bij de uitwerking zal in ieder geval de ondernemersvereniging AOZ, het wijkteam voor het centrum en de gehandicaptenraad betrokken worden. Wanneer u in het centrum woont of een onderneming heeft danwel anderszins een belang heeft en graag over de toegankelijkheid van het centrum wilt meepraten, dan kunt u zich melden bij de projectleidster van het Centrumplan mevrouw M. Sloot, telefoonnummer 0316-595213.

GEBRUIKSVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:
* Stal Bles, Witte Kruis 4 te Babberich tijdens het paardenconcours op 16 en 17 april 2005;

* Gribnaustraat Giesbeek tijdens het buurt/barbecuefeest op zaterdag 4 juni 2005 van 12.00 - 23.00 uur;

* Kampsingel (parkeerplaats EDAH) te Zevenaar, tijdens snuffelmarkt op zondag 17 juli 2005 van 10.00 - 16.00 uur;

Burgemeester en wethouders hebben de volgende gebruiksvergunning verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 6.1.1 van de Bouwverordening:


- Koninkrijkszaal Lentemorgen, Heesackers 9 te Zevenaar Ter inzage
Deze vergunning ligt met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 31 maart 2005 gedurende zes weken ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar. Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

APV-ONTHEFFING VOLKER STEVIN RAIL & TRAFFIC CONTRACTING

Burgemeester en wethouders hebben besloten Volker Stevin Rail & Traffic Contracting een ontheffing te verlenen voor het uitvoeren van nachtelijke werkzaamheden aan het Zevenaarse gedeelte van spoor tussen Arnhem en Zevenaar in de periode van 1 t/m 4 april 2005. De aard van de werkzaamheden en het tijdstip waarop deze plaatsvinden maken de kans groot dat omwonenden op enigerlei wijze (geluid)hinder ondervinden.
Ter inzage De ontheffing en de aanvraag liggen vanaf 31 maart 2005 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Ruimte. Deze kunnen tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer Van Drunen, doorkiesnummer 595 195. Bezwaar
Belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de ontheffing kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) gedurende de termijn van terinzagelegging bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 4 april 2005 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de balie van de sector Ruimte.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 7 APRIL 2005 van 18:00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar OUD PAPIER In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Zaterdag 2 april
Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan basisscholen Carrousel en De Wissel
Zaterdag 2 april
Giesbeek
Schutterij EMM Giesbeek

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 11/2005:
- Heerenmäten 13 Zevenaar, vergroten van de garage en berging;
- Dorpstraat 19 Babberich, oprichten van een veranda en verplaatsen van kozijnen

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 12/2005:
- Middag 43 Babberich, vergroten van de woning

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 11/2005:
- De Brink Lathum, tussen 16 en 18, oprichten van een woning met garage

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 12/2005:
- Gennepskamp 16 Zevenaar, verhogen van de kap van de woning

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning fase 1 week 11/2005:
- Koestraat 1 Lathum, geheel restaureren van de boerderij:
- Mercurion 4 Zevenaar, oprichten van een sportschool

Ingekomen aanvragen kapvergunning week 12/2005:
- Marktstraat 18 Zevenaar, kappen van 1 taxus;
- Jan Bosstraat 22 Giesbeek, kappen van 3 sierkersen

Ingekomen aanvraag reclamevergunning week 10/2005:
- Van Oldenbarneveldtlaan 34 Zevenaar, plaatsen van een lichtreclame

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 11/2005:
- Einsteinstraat 85, Zevenaar, slopen van asbest gevelbeplating

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende reclamevergunning week 11/2005:

- Voltastraat 27 Zevenaar, plaatsen lichtreclame

Verleende sloopvergunning week 12/2005:

- Groessenseweg 11 Zevenaar, slopen van een paardenstal/opslagruimte

Verleende kapvergunning week 11/2005:

- Rosandeweg 8 Zevenaar, kappen van 1 boom en het op 2 meter afzagen van 7 bomen

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


* Liemers Opera- en Operette Gezeschap (LOOG), vergunning voor het plaatsen van 15 aankondigingborden in de periode van 3 t/m 17 april 2005;

* Triotheek de Vondel, vergunning voor het organiseren van een kledingbeurs op zaterdag 9 april 2005 en op zaterdag 8 oktober 2005 van 11.00 - 13.00 uur in het gebouw aan de Vondellaan 89 te Zevenaar;

* Stichting Muziekstad Zevenaar, vergunning voor het organiseren van diverse voorjaarsconcerten in het centrum van Zevenaar op zaterdag 9, 16 en 23 april 2005 en op 7 mei 2005 van 10.30 - 17.00 uur;
* Ruiter- en Ponyclub De Montferlandruiters, vergunning voor het houden van een paardenconcours op de locatie Witte Kruis 4 te Babberich (stal Bles) op zaterdag 16 en zondag 17 april 2005;
* Wandelsportvereniging De Zandlopers, vergunning voor het houden van een wandeltocht (Seven Aerentocht) door de gemeente Zevenaar op zondag 17 april 2005;

* Karnavalsvereniging De Griethtreejers, vergunning voor het organiseren van een rommelmarkt op 24 april 2005 en op 30 oktober 2005 in Bowling- en Zalencentrum De Griethse Poort aan de Oude Doesburgseweg 24 te Zevenaar; tevens is vergunning verleend voor het organiseren van een Prinsenbal op 26 november 2005 in Bowling- en Zalencentrum De Griethse Poort aan de Oude Doesburgseweg 24 te Zevenaar;

* de heer M.W.C. Willemsen, vergunning voor het plaatsen van een tent op het terras van het horecabedrijf aan de Markt 3 te Zevenaar op zaterdag 30 april 2005;

* Stichting Oranjesaatsie, vergunning voor het organiseren van diverse activiteiten in het centrum van Zevenaar op zaterdag 30 april 2005 van 05.00 - 20.00 uur en op zondag 1 mei 2005 van 12.00
- 18.00 uur;

* CPM/NOVIB, vergunning voor het houden van een huis-aan-huisactie voor het werven van donateurs in de gemeente Zevenaar in de periode van 1 t/m 7 mei 2005;

* Stichting Oranjesaatsie, vergunning voor het organiseren van diverse activiteiten op het Raadhuisplein te Zevenaar op woensdag 4 mei 2005 van 19.45 - 20:30 uur en op donderdag 5 mei 2005 van 09.00 - 19.30 uur;

* Drumfanfare St. Anna, vergunning voor het organiseren van een rommelmarkt in het schuttersgebouw/tent van St. Anna aan de Babberichseweg 86 te Oud-Zevenaar op donderdag 5 mei 2005; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 15 aankondigingborden in de periode van 21 april t/m 5 mei 2005;

* Stichting Muziekstad Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een Jazzfestival op het Raadhuisplein, de Markt en Muldershof te Zevenaar op 14 mei 2005 van 13.00 - 23.45 uur, op 15 mei 2005 van 13.30 - 23.45 uur en op 16 mei 2005 van 13.30 - 17.30 uur; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 5 aankondigingborden en 8 spandoeken in de periode van 2 t/m 16 mei 2005;
* Sportbuurtwerk Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een street-tennis event op het Raadhuisplein te Zevenaar op woensdag 1 juni 2005 van 13.30 - 16.30 uur;

* Stichting Muziekstad Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een zomerfeest op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 25 juni 2005 van 14.00 - 23.45 uur; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 5 aankondigingborden en het ophangen van 8 spandoeken in de periode van 11 t/m 25 juni 2005;
* mevrouw H.M. Bosman, vergunning voor het organiseren van een snuffelmarkt op de parkeerplaats van de Edah aan de Kampsingel te Zevenaar op zondag 17 juli 2005 van 10.00 - 16.00 uur: tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 15 aankondigingborden in de periode van 4 t/m 17 juli 2005;

* Stichting Muziekstad Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een coutry & Westernfestival op het Raadhuisplein, de Markt en Muldershof te Zevenaar op zaterdag 20 augustus 2005 van 13.30 - 23.45 uur en op zondag 21 augustus 2005 van 13.30 - 18.00 uur; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 5 aankondigingborden en het ophangen van 8 spandoeken in de periode van 7 t/m 21 augustus 2005;

* Stichting Muziekstad Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een najaarsfestival op zaterdag 10 september 2005 van 14.00 - 23.45 uur op het Raadhuisplein te Zevenaar en op zondag 11 september 2005 van 13.00 - 18.00 uur op het Raadhuisplein, de Markt en Muldershof te Zevenaar; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 5 aankondigingborden en het ophangen van 8 spandoeken in de periode van 29 augustus t/m 11 september 2005;
* Stichting Muziekstad Zevenaar, vergunning voor het organiseren van de intocht van Sint Nicolaas in het gehele centrum van Zevenaar op zaterdag 12 november 2005 van 13.00 - 16.00 uur

Algemene Plaatselijke Verordening Angerlo 2004:


* Stichting Oranje Boven Lathum, vergunning voor het organiseren van een optocht door Lathum op 30 zaterdag 30 april 2005 van 8.45 - 9.30 uur; tevens is vergunning verleend voor het organiseren van een Koninginnedagmarkt rondom de Ds. Jonkersschool aan de Kerkstaat te Lathum op zaterdag 30 april 2005;
* Oranje Vereniging Angerlo, vergunning voor het houden van een optocht door Angerlo op zaterdag 30 april 2005 van 9.30 - 10.30 uur;

* de heer A.H.T. van Diek, vergunning voor het houden van een buurtbarbecuefeest, het plaatsen van een tent en het ten gehore brengen van muziek (DJ en geluidsinstallatie) aan de Gribnaustraat te Giesbeek op zaterdag 4 juni 2005 van 12.00 - 23.00 uur;
* Avondwandelvierdaagse Doesburg, vergunning voor het houden van een avondvierdaagse door de gemeente Zevenaar in de periode van 7 t/m 10 juni 2005;

Drank- & Horecawet:


* de heer A.J.C. van den Akker, veregunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het voorterras op het perceel Dorpsstraat 65 te Angerlo;

* Ruiter- en Ponyclub De Montferlandruiters, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het paardenconcours op de locatie Witte Kruis 4 te Babberich (stal Bles) op zaterdag 16 en zondag 17 april 2005;

* Stichting Oranjesaatsie, namens de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het Raadhuisplein en op de hoek van de Markt/Weverstraat te Zevenaar op zaterdag 30 april 2005 van 12.00 - 20.00 uur en op zondag 1 mei 2005 van 12.00 - 18.00 uur;

* Stichting Oranjesaatsie, namens de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het Raadhuisplein op donderdag 5 mei 2005 van 12.00 - 19.00 uur;
* Stichting Muziekstad Zevenaar, namens de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het Raadhuisplein, de Markt en Muldershof te Zevenaar tijdens het jazzfestival op 14, 15 en 16 mei 2005;

* de heer A.H.T. van Diek, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het buurtbarbecuefeest aan de Gribnaustraat te Giesbeek op zaterdag 4 juni 2005 van 12.00 - 23.00 uur;

* Stichting Muziekstad Zevenaar, namens de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het Raadhuisplein tijdens het zomerfeest op 25 juni 2005;
* Stichting Muziekstad Zevenaar, namens de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het Raadhuisplein, de Markt en Muldershof te Zevenaar tijdens het Country & Westernfestival op 21 en 22 augustus 2005;
* Stichting Muziekstad Zevenaar, namens de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 10 september 2005 van 14.00 - 23.45 uur en op zondag 11 september 2005 van 13.00 - 18.00 uur op het Raadhuisplein, de Markt en Muldershof te Zevenaar;

Wet op de Kansspelen:


* Karnavalsvereniging De Griethtreejers, vergunning voor het organiseren van teen loterij op 24 april, 30 oktober en 26 november 2005 in Bowling- en Zalencentrum De Griethse Poort aan de Oude Doesburgseweg 24 te Zevenaar; per keer mogen maximaal 300 deelnemingsbewijzen à 1,-- worden verkocht;
* Stichting Oranje Boven Lathum, vergunning voor het organiseren van een loterij op zaterdag 30 april 2005; de loten hiervoor worden huis-aan-huis verkocht in de periode van 1 t/m 30 april 2005;
* Drumfanfare St. Anna, vergunning voor het houden van een Amerikaanse loterij in het schuttersgebouw/tent van St. Anna aan de Babberichseweg 86 te Oud-Zevenaar op donderdag 5 mei 2005; er mogen maximaal 600 deelnemingsbewijzen worden verkocht in de periode van 21 april t/m 5 mei 2005;

Winkeltijdenwet:

- Gamma Bouwmarkt Zevenaar, ontheffing om op zondag 1 mei 2005 geopend te zijn voor het publiek.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu