Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht 28-03-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vechtpartij

IJSSELSTEIN Zondagmorgen kort voor 04.00 uur kreeg de politie melding van een grote vechtpartij op de Vingerhoedhof in IJsselstein. Een vechtpartij tussen een 24-jarige inwoner van Oudewater en een 29-jarige inwoner van Nieuwegein was aanleiding voor een veel grotere vechtpartij. De 24- en 29-jarige mannen zijn aangehouden. De sfeer bleef echter grimmig. Zon tien minuten later mishandelde een 31-jarige inwoner van Nieuwegein een 20-jarige inwoner van Oudewater. De politie, die nog ter plaatse was, hield de 31-jarige direct aan. Hij is ingesloten.

Agressieve winkeldief

IJSSELSTEIN De politie moest zaterdagavond pepperspray gebruiken om een winkeldief aan te houden. De man, een 41-jarige inwoner van IJsselstein, probeerde de spray uit de houder bij de agenten te pakken om tegen de agenten te gebruiken, waarop die zich genoodzaakt zagen het tegen de man zelf te gebruiken.

De man had winkeldiefstal gepleegd in een zaak aan het Basiliekpad in zijn woonplaats, en was daarop weggefietst. Aan de hand van het signalement controleerde de politie de 41-jarige. Nadat hem verteld was dat hij was aangehouden, ging de man volledig door het lint. Hij probeerde het wapen van de agenten af te pakken en wilde hen een kopstoot geven. De agenten probeerden de man met gepast geweld onder controle te brengen. Op de grond pakte de man de pepperspray en werd vervolgens zelf gesprayed. Vervolgens is hij naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Foutparkeerders

VIANEN Parkeerders in het centrum van Vianen lijken het niet zo nauw te nemen met de regels. Zaterdag leidde een controle op de Voorstraat en Lijnbaan tot 59 bekeuringen, waarvan 46 voor het parkeren zonder schijf. Verder werden tien voertuigen bekeurd voor het parkeren buiten de bestemde plaats (op fietsstrook, trottoir, kruising of buiten vakken) en drie voor een verlopen parkeerschijf.