Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - auto over de kop: Westervoorter aangehouden
Publicatiedatum: 28-03-2005

Een 22-jarige automobilist uit Westervoort is zondagochtend door de Arnhemse politie aangehouden nadat hij op de Laan van Presikhaaf met zijn wagen over de kop was geslagen. De man zelf en vier inzittenden waren ongedeerd gebleven. Wel bleek de bestuurder onder invloed van alcohol. Rond half zes werden diverse buurtbewoners opgeschrikt door het kabaal toen de wagen van de Westervoorter over de kop sloeg. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de man en hielden hem aan. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,04. Dat is ruim tweemaal zoveel als is toegestaan. De Westervoorter bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De man had verklaard de macht over het stuur te zijn verloren nadat hij had willen uitwijken voor een stuk hout op de weg. Vervolgens botste hij tegen een stoeprand, raakte een boom waarna de auto enkele malen over de kop sloeg. Alle inzittenden hadden op eigen kracht uit de wagen weten te klauteren. Door personeel van een gewaarschuwde ambulance werden ze gecontroleerd op eventuele verwondingen, maar geen van hen bleek iets te mankeren. De zwaar beschadigde auto is afgesleept. Tegen de Westervoorter is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 28-03-2005

Een 29-jarige Arnhemmer is zaterdagavond in zijn woning door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 26-jarige vriendin. Het stel zou ruzie hebben gekregen om geld. Daarbij zou de Arnhemmer zijn vriendin met een stofzuigerstang te lijf zijn gegaan en haar daarmee hebben geslagen. Ook zou hij huisraad kapot gegooid hebben. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde bij een kennis de politie. Daarop togen agenten naar de woning van het stel waar de Arnhemmer werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld. De vrouw was niet gewond geraakt maar deed wel aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autodieven te water geraakt met buit

Publicatiedatum: 28-03-2005

Onbekende autodieven zijn in de nacht van zondag op maandag op de Johan de Wittlaan met hun buit te water geraakt. De dieven hadden echter weten te ontkomen en zijn nog spoorloos. Een buurtbewoner waarschuwde de politie nadat hij rond half drie een grote plons hoorde. Toen hij ging kijken bleek er een auto in het water te liggen. Agenten stelden nog een onderzoek in maar leverde niets op. De eigenaar van de auto had nog niet gemerkt dat zijn auto verdwenen was. Nadat de auto op het droge was gezet bleek het contact doorverbonden. Diezelfde nacht was er rond half vier een geparkeerde auto aan de Johan de Wittlaan in brand gevlogen. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. De wagen vertoonde sporen van brandstichting. Bij een andere auto, die ernaast geparkeerd stond, waren eveneens sporen gevonden van een poging tot brandstichting. De politie stelt een onderzoek in naar eventuele verbanden tussen de incidenten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 28-03-2005

De Arnhemse politie heeft zondagavond op de Steenstraat een 37-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging. Vanuit een horecazaak aan de Steenstraat werd de hulp ingeroepen van de politie nadat een bezoeker de overige klanten zou bedreigen en lastig vallen. Agenten troffen de man in de zaak aan. Hij bleek dronken en werd op aanwijzen van getuigen aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de Doetinchemmer zich. De man kon echter overmeesterd worden en is later na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw opgepakt na mishandelingen in café
Publicatiedatum: 28-03-2005

Een 32-jarige vrouw uit Zevenaar is maandagochtend op het Jansplein in Arnhem door de politie aangehouden op verdenkingen van enkele mishandelingen. Dat zou gebeurd zijn in een uitgaansgelegenheid aan het Jansplein. De vrouw zou zich in de zaak misdragen hebben en twee andere vrouwen hebben geschopt en geslagen. Portiers van de zaak grepen in en zetten de vrouw buiten, waarna de politie gewaarschuwd werd. Die hield de Zevenaarse voor de zaak aan. Wat de aanleiding tot de mishandelingen is geweest is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht. De Zevenaarse is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - man aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 28-03-2005

De Velpse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een flat aan de Korte Wal een 20-jarige man uit Rozendaal aangehouden wegens vernieling. Rond één uur 's nachts werd door een buurtbewoner de politie gewaarschuwd omdat hij meende dat er in een van de woningen werd ingebroken. Agenten troffen even later diverse bloedsporen aan in de hal en de lift van het gebouw. Kort daarop zagen de agenten op de tweede verdieping een man met ontbloot bovenlijf aan. Het bleek de Rozendaler te zijn. De man was gewond en maakte een verwarde indruk. De agenten hielden de man vervolgens aan. Pas later bleek dat er een ruit in de hal vernield was waardoor de Rozendaler kennelijk naar binnen was gegaan. Daarbij zou de man verwondingen hebben opgelopen en onder meer de lift besmeurd hebben met bloed. Vervolgens was hij naar een van de verdiepingen hoger gegaan, waar hij een woning was binnen gedrongen. Ook daar zou hij alles besmeurd hebben met bloed en de bewoners hebben bedreigd. Vanwege de opgelopen verwondingen werd de Rozendaler naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen. Daar kalmeerde de man en verklaarde hij dat hij eerder op de avond paddenstoelen had gebruikt, waarna hij zich niets meer kon herinneren. De man is maandagochtend vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606