Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt verkeersongeluk

Datum: 28-03-2005
Tijd bericht: 12:07
Plaats: Ittervoort
De politie onderzoekt een verkeersongeval op de Thornerstraat, waarbij een 24-jarige automobilist uit Thorn tegen een lantaarnpaal is gereden. Een 27-jarige vrouw uit Thorn die naast hem in de auto zat raakte daarbij licht gewond.

De man is na het ongeval doorgereden naar de Platanenweg in Ittervoort. Toen bleek dat de vrouw buiten bewustzijn was geraakt, belde hij de politie en de ambulance. De vrouw moest op een stabiele manier uit de auto worden gehaald, waarvoor de brandweer het dak van de auto heeft geknipt. Vervolgens is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Weert.

De politie heeft de bestuurder van de auto aangehouden, op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeluk en het mogelijk rijden onder invloed. De verdachte verklaarde dat hij met zijn auto in een bocht naar links in een slip was geraakt en met de bijrijderskant tegen een lantaarnpaal aan de linkerkant van de weg is gebotst. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De technische recherche onderzoekt de plaats van het ongeval en de technische staat van de auto.