1e persbericht van maandag 28 maart 2005

Eindhoven 28-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen ontmanteld en verdachten aangehouden

Na een brand in een garage van een woning aan de Aalsterweg ontdekte de politie zondagochtend een geoogste hennepkwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 40-jarige verdachte bewoner werd aangehouden. Verder onderzoek leidde zondagavond tot de ontmanteling van een tweede hennepkwekerij in een woning aan de Kennemerlandlaan. Hier was een kwekerij bestaande uit 200 planten ingericht. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. De planten en de bijbehorende apparatuur van de kwekerijen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoner van de Kennemerlandlaan, een 36-jarige man, is eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van poging inbraak aangehouden

Na een melding van een poging tot inbraak in een woning aan de Prins Hendrikstraat stelde de politie zondagavond meteen een onderzoek in. Daar aangekomen zagen ze twee jongens wegvluchten. Na een korte achtervolging konden de twee verdachte Eindhovenaren van 17 jaar op de Hooghuisstraat rond 23.15 uur aangehouden worden. Het duo is voor verder onderzoek in de cel gezet. De ouders van de jongens worden geïnformeerd.

Eindhoven: Getuigen grijpen vernielers autospiegels in de kraag

Op de Kaartmakersring zijn zondag rond 23.30 uur drie 16-jarige jongens uit Eindhoven door getuigen in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De getuigen zagen de drie verdachten spiegels van autos trappen. In totaal werden de spiegels van zes autos vernield. Dit gebeurde op de Atalantalaan, de Hageheldlaan, t Hofke en de Hondiuslaan. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn door de politie op de hoogte gesteld van het gebeurde.

Eindhoven: Dronken spookrijder aangehouden

Op de Brugmanstraat is maandag rond 1.10 uur een 30-jarige Poolse automobilist aangehouden. De politie zag de man op de Dr. Cuyperslaan met zijn auto tegen het verkeer in rijden. Vervolgens negeerde hij een rood verkeerslicht bij de kruising met de 1e Lieven de Keylaan. Bovendien reed de bestuurder slingerend over de weg. Uiteindelijk parkeerde de man zijn auto in de Brugmanstraat waar hij werd aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 2,60 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. De verdachte zit nog voor verder onderzoek in de cel.

Nuenen / Eindhoven: Verdachten van poging woninginbraak aangehouden

Na een melding van een poging tot inbraak in een woning aan de Voirt in Nuenen ging de politie zondagavond meteen ter plaatse. Op de Voirt kon toen rond 21.35 uur een 19-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. Maandagochtend rond 1.20 uur werd op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een tweede verdachte, een 21-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Vervolgens werd maandagochtend op de Barrierweg in Eindhoven rond 2.45 uur nog een derde verdachte, een 20-jarige Eindhovenaar, opgepakt. Een ruitje van de voordeur van de woning aan de Voirt werd vernield. Het is vooralsnog onduidelijk of er spullen uit de woning werden weggenomen. De drie Eindhovenaren zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Someren: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein is zondag tussen 5.00 en 12.00 uur ingebroken. De dader brak een deur aan de zijkant van het pand open. Binnen werd een gokkast opengebroken en het geld eruit gehaald en verder werd geld uit de kassa gestolen.