Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Aanrijding met letsel

Kind loopt tegen auto

Wierden

Zaterdag 26 maart omstreeks 14.30 uur schrikt een 6 jarig jongetje van een hond en rent vervolgens de J.Evertsenstraat in Wierden op. Hij wordt aangereden door een 26 jarige bestuurster van een personenauto. Het jongetje slaat met zijn hoofd tegen de auto. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en moest daar een nacht ter observatie blijven in verband met een hersenschudding. (05-036799)

Inbraak in bedrijf

Gokkasten opengebroken

Losser

In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 maart werd er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Gronausestraat in Losser. In het café werden de gokkasten opengebroken en de inhoud werd weggenomen. De totale waarde is nog niet bekend. Aangifte deed de 48 jarige eigenaar. (05-36672)

Snelkraak

Eigenaar voor de tweede keer slachtoffer in korte tijd

Borne

Op zaterdag 26 maart omstreeks 05.30 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een kledingzaak aan de Grotestraat in Borne. Onmiddellijk werden een aantal surveillanceauto's gedirigeerd naar de bewuste locatie en werden enkele wegen inde omgeving afgezet om eventuele verdachten aan te kunnen houden. Een ruit van de voordeur was ingeslagen en vervolgens werden in binnen enkele minuten kleding bestaande uit T-shirts, shirts en vesten weggenomen. De waarde van de goederen is niet bekend. Getuigen zagen twee mannen wegrijden in een zwarte auto. De auto is eerder die avond gestolen vanaf parkeerplaats de Koem in Borne en eigendom van een 27 jarige inwoner van Borne. De auto werd niet aangetroffen. Getuigen werden wakker van het inslaan van de ruit en hebben de inbraak gemeld. De verdachten hebben maar enkele minuten tijd gehad om hun inbraak te plegen. * Maart is er ook een snelkraak geweest in dit bedrijf. Toen reden verdachten met een auto de winkel binnen. (05-36648)

Brandstichting

Getuigen voorkomen grotere schade

Oldenzaal

Op zaterdag 26 maart omstreeks 23.00 uur zien getuigen een viertal jongen wegrennen vanachter de moskee aan de Scholtenhoekweg in Oldenzaal. Even later zien getuigen dat er een beginnend brandje is aan de achterzijde. De brandweer had het brandje snel geblust en wist een grotere schade te voorkomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en zag dat er sprake was van brandstichting. De knapen hebben een leeftijd van rond de 16 jaar en één van het heeft kort stekelig haar. De beheerder van de moskee zal deze week aangifte doen. (05-036981)

Woningbrand

Leegstaande woning uitgebrand

Wierden

Zondag 27 maart omstreeks 03.30 uur ontdekte een omwonende een uitslaande brand in een leegstaande woning aan de Erve Meierinksweg. Als agenten ter plaatse komen slaan de vlammen reeds uit het dak. De brandweer kwam met meerder blusauto's ter plaatse. De woning stond al enige jaren leeg. Door de technische recherche is een onderzoek ingesteld. De oorzaak van de brand is niet bekend geworden. (05-037059)

Keukenbrand

Bewoner vergeet soep uit te zetten

Almelo

Zondag 27 maart omstreeks 01.55 uur ontdekt een bewoner van een woning aan de Bevrijdingslaan in Almelo dat bij zijn buurman hevige rook in de woning is. Hij probeert door hard op de ruiten en de deur te slaan de eigenaar te wekken, hetgeen hem niet lukt. Vervolgens ziet hij kans de voordeur te openen en zet het gas onder een pan soep uit. De bewoner, een 55 jarige Almeloer licht zwaar beschonken op de bank in de woonkamer. De ter plaatse gekomen agenten hebben alle moeite hem wakker te krijgen. Als hij wakker is verzet hij zich tegen de agenten en beledigd hen. De man wordt aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De buurman is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht in verband met het inademen van de rook en kon na behandeling weer naar huis. Ook de verdachte ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar hij weigerde alle hulp, waarna hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-037006)

Belediging

15 Jarige jongen aangeouden

Rijssen

Zondag 27 maart omstreeks 04.55 uur werd een 25 jarige jongen uit Wierden door medewerkers van een horecagelegenheid aan de Morsweg van het terrein verwijderd. De jongen was het hier niet mee eens en verzette zich. Op het moment dat de politie ter plaatse is, beledigde hij de agenten. Hij werd aangehouden en ingesloten. Zijn ouders werden in kennis gesteld. Het is niet de eerste keer dat de verdachte hiervoor werd aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (03-037038)

Vechtpartij

Drie verdachten aangehouden

Enschede

Zondag 27 maart omstreeks 04.20 uur werd een vechtpartij gemeld aan de Stadsgravenstraat te Enschede. Als agenten ter plaatse komen zien zij dat een 44 jarige Enschedeer met een barkruk was geslagen. De man lag languit in het café. Door omstanders werd gemeld dat de verdachten waren weggerend in de richting van de van Lochemstraat. Drie van hen, een 35 jarige man uit Delfzijl, een 25 jarige man uit Arnhem en een 30 jarige man uit Goor, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten waren ook eerder op de avond al vervelend geweest in een ander café en ook daar waren klappen gevallen. Het slachtoffer is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een nader onderzoek volgt en er zal proces verbaal worden opgemaakt.

Vechtpartij

Eén van de aanwezigen beledigt agenten

Enschede

Zondag 27 maart omstreeks 05.00 uur wordt er wederom een vechtpartij gemeld aan de Stadsgravenstraat te Enschede. Politieagenten, die in de stad surveilleerden, zagen een grote groep mensen staan, waarbij de gemoederen zeer verhit waren. Een medewerker van een horecagelegenheid hield een 19 jarige Enschedeer in bedwang die op de vuist wilde. Hij werd overgenomen door de agenten. Hij spuugde één van de agenten in het gezicht. De man werd aangehouden en via de officier van justitie werd hem een boete opgelegd vanE 440,-. (05-037071)

Heftige vechtpartij

Twee verdachten aangehouden

Hengelo

Op zondag 27 maart omstreeks 03.10 uur werd via de horecatelefoon gemeld dat er een vervelende persoon was in de Beekstraat. Als medewerkers van de politie ter plaatse komen is er een behoorlijke vechtpartij, waarbij over en weer klappen en trappen uitgedeeld worden. De agenten proberen de vechtende te scheiden. Tijdens de schermutselingen werd een 26 jarige Hengeloer aangehouden voor bedreiging van een horecamedewerker. De groep werd gesommeerd de plaats te verlaten. Een 22 jarige Henglose vond het nodig één van de agenten te beledigen en werd ook aangehouden evenals een andere 26 jarige Hengeloer die de plaats niet wilde verlaten. Over de oorzaak van de vechtpartij en wie hieraan allemaal heeft deelgenomen is nog veel onduidelijk. (05-37011).

Vernieling fiets

Verdachte door stadswachten aangehouden

Enschede

Zondag 27 maart omstreeks 03.50 uur zien surveillerende stadswachten dat een 16 jarige Enschedeer een fiets vernield op het H.J. van Heekplein. De stadswachten dragen de verdachte over aan de agenten die ter plaatse komen. De verdachte heeft de voorzijde van de fiets volledig vernield door er op te springen. De verdachte is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-037020)

Vernieling

Medewerkers besmeurd met vla

Enschede

Zaterdag 26 maart omstreeks 17.00 uur was een 23 jarige Enschedeer het niet eens met het wisselgeld dat hij terugkreeg van een medewerker van een winkel aan de Noorderhagen. Hij maakte hier veel stennis over en personeel probeerde hem duidelijk te maken dat hij het verkeerd had. Zelfs werden videobeelden teruggekeken, om de man te laten zien dat hij het bij het verkeerde eind had. De man werd echter zo kwaad dat hij het pak vla openmaakte en hier een drietal medewerkers mee onderspoot. De vla zat nog aan het plafond. Met vereende krachten werd de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man bedreigde en beledigde het personeel. Bij zijn insluiting werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Nader onderzoek wees uit dat de goederen afkomstig waren van een school aan de Tiemeister in Enschede. Daar werd in de nacht van 22 op 23 maart ingebroken en werden o.a. leerlingenkaarten en geld weggenomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten en hoort tot de groep veelplegers.(05-036857)

Rijden onder invloed

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Zaterdag 26 maart omstreeks 23.25 uur zien agenten een man, een 23 jarige Pool, in een personenauto rijden die over de Brinkstraat rijdt in strijd met een geslotenverklaring, hij voert mistachterlicht en rijdt zonder de gordel te gebruiken. Bij controle blijkt hij onder invloed. Hij blies een alcoholpromillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (05-036968(

Bedreiging

Dronken man bedreigt voorbijgangers

Hengelo

Een 43 jarige man uit Hengelo liep vrijdag 25 maart omstreeks 21.00 uur op de Weusthagstraat te Hengelo. Bij hem waren twee dames die hem nog enigszins op het rechte spoor probeerden te houden. Bij het voorbijlopen bedreigde hij voorbijgangers. De verdachte werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Bij het overbrengen naar een cel bedreigde hij politieagenten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-036507)

Vrouw van fiets gereden

Bestuurder rijdt door

Enschede

Vrijdag 25 maart omstreeks 15,25 uur reed een 16 jarige bestuurster van een fiets over de Bosweg te Enschede. Zij kwam vanuit de richting van de universiteit. Zij werd ingehaald door de bestuurder van een donkerblauwe personenauto, die haar sneed. Door de uitwijkmanoeuvre verloor zij de macht over het stuur en belandde in de naastgelegen sloot. Zij was even buiten bewustzijn en werd even later geholpen door een trimmer die haar daar aantrof. Zij heeft een hersenschudding en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De bestuurder van de personenauto reed na de aanrijding door en de identiteit is niet bekend geworden. Getuigen worden gevraagd zich in verbinding te stellen met de politie Twente 0900-8844 .(05-036401)

Diefstal

Tijdens afleveren goederen vrachtauto opengebroken

Enschede

Een 34 jarige vrachtwagenchauffeur was vrijdag 25 maart omstreeks 11.10 uur aan het lossenbij de expeditie ingang aan de Kalanderij in Enschede. Hij had zijn vrachtauto slotvast afgesloten. Bij terugkomst, ca tien minuten later ziet hij dat het slot is geforceerd en dat er twee dozen met computers zijn gestolen. Waarde is niet bekend.(05-036300)

Tasjesroof

Verdachten aangehouden

Almelo

Vrijdag 25 maart omstreeks 13.40 uur werd een 23 jarige Almelose beroofd van haar schoudertas. De vrouw liep over de Marktstraat en twee mannen die haar tegemoet liepen trokken zo hard aan de schoudertas, dat het bandje knapte en zij er vandoor konden met de tas. De mannen renden weg in de richting van de Boompjes. Een van de verdachten werd nog tegen de grond gewerkt door een getuige, maar hij zal alsnog kans te ontkomen. Onmiddellijk werd door agenten de buurt uitgekamd, echter zonder direct resultaat. Op basis van het signalement zijn later op de dag een 20 jarige verdachte uit Lelystad en een 16 jarige verdachte uit Almelo aangehouden. (05-036337)

Vechtpartij

Een verdachte aangehouden

Almelo

Op zaterdag 26 maart omstreeks 01.00 uur werd een vechtpartij gemeld aan de Ootmarsumsestraat. De vechtpartij was geweest tussen een groep van tien mensen. Als de agenten ter plaatse komen is de vechtpartij al ten einde en ligt een 24 jarige meisje gewond op de grond. Zij is nauwelijks aanspreekbaar en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Op aanwijzing van getuigen wordt een 24 jarige Almeloer aangehouden, die verantwoordelijk zou zijn voor de mishandeling. Over en weer zouden klappen uitgedeeld zijn. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer kon na behandeling naar huis.(05-036569)

Hennepkwekeij

Ruim 300 plantjes op zolder

Almelo

Vrijdag 25 maart omstreeks 11.45 uur werd een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder van een woning aan de Fazant in Almelo. De woning is eigendom van een 23 jarige Almeloer. Er werden 330 plantjes aangetroffen. Het stroom werd op illegale wijze verkregen. De plantjes en apparatuur werd in beslaggenomen en vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt. (05-034758)

Hard rijden

Twee vliegen in één klap

Enschede

Vrijdag 25 maart omstreeks 16.12 uur reden twee jongens uit Vriezenveen van 18 en 19 jaar over de A35 te Enschede in de richting van Hengelo. Een agent in een onopvallende auto volgde de beide bestuurders, die kennelijk een wedstrijdje met elkaar wilden houden. Zij reden met een senlheid van ongeveer 180 km per uur richting Hengelo. Beide bestuurder werden aan de kant gedirigeerd en konden na het bezit van een rijbewijs over een periode van resp. twee en zeven maand hun rijbewijs weer inleveren (05-036425)

Aanrijding

Bestuurder onder invloed

Enschede

Zaterdag 26 maart omstreeks 12.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Poolmansweg, Elferinksweg, Dennenweg en de 2e Emmastraat. Een 54 jarige vrouw verleende op de kruising geen voorrang aan een 32 jarige Enschedeer. Bij controle bleek deze bestuurder onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 1,2 promille. Beide bestuurders worden bekeurd voor het respectievelijk niet verlenen van voorrang en het rijden onder invloed. (05-036746)

Poging inbraak

Verdachte raakt gewond aan hand

Almelo

Op maandag 28 maart omstreeks 00.05 uur werd een inbraak gemeld aan de Hofkampstraat. Een ruit van een pand werd vernield en de verdachten hebben getracht een computer weg te nemen. Dit lukte echter niet, waarna de verdachten het pand weer hebben verlaten. Eén van de verdachten raakte bij de inbraak gewond, gezien de aangetroffen bloedsporen. Even later komt er een melding binnen van een man die door een ruit gevallen zou zijn in een woning aan de Sluitersveldssingel. Hier werden geen sporen van bloed aangetroffen en de man voldeed aan het signalement dat door getuigen werd opgegeven. De man werd na overleg met de officier van justitie aangehouden en werd ingesloten voor nader onderzoek. (05-037286)

Woningen beklad

Brandblusser leeggespoten

Hengelo

Op zondag 27 maart omstreeks 08.50 uur zagen surveillerende agenten dat op ruiten van een winkelpand aan de Langelermaatweg blauw poeder was gespoten. Ook op de rijbaan was blauw poeder zichtbaar. Een 84 jarige Hengeloer deed aangifte van het feit dat door de brievenbus zijn woning was ondergespoten met hetzelfde blauwe poeder. Ook twee andere woningen waren op dezelfde wijze besmeurd met poeder. De poederblusser werd later aangetroffen in een rioolputje. Niet bekend is waar de poederblusser weg komt. Nader onderzoek wordt ingesteld. Inademen van de poeder is slecht voor de luchtwegen en dient zorgvuldig te geschieden met een stofzuiger. (05-037107)

Zinloos geweld

Man met bierfles geslagen

Enschede

Zondag 27 maart omstreeks 05.25 uur werd een 15 jarige Enschedeer op de Haaksbergerstraat zonder enige aanleiding door twee mannen met een bierfles op zijn hoofd geslagen. Eén en ander gebeurde in de omgeving van het MST. Het slachtoffer had een bloedende hoofdwond. Met het slachtoffer is een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, maar de verdachte mannen werden niet aangetroffen. (05-037066)

Massale vechtpartij

Enkele gewonden

Enschede

Op maandag 28 maart omstreeks 04.10 uur werd een massale vechtpartij gemeld op het Colloseum in Enschede. Meerdere surveillanceauto's gaan ter plaatse en treffen daar vele bezoekers aan. Ter hoogte van Condorcity wordt een man aangetroffen die gewond is. Deze wordt voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het wordt de agenten niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. In Condorcity was een zogenaamde hardcoreparty geweest, waarbij de gemoederen verhit waren geraakt. Als een groep ( ca 8 personen) bij de ingang staat wordt er door een andere groep (20 tot 25 personen) opmerkingen gemaakt in hun richting. Hierbij ontstaat een vechtpartij waarbij het slachtoffer wordt geslagen en getrapt op het moment dat hij op de grond ligt. Ook een tweede gewonde had zich gemeld in het ziekenhuis. Na de behandeling zijn de slachtoffers vertrokken en hun identiteit is bij de politie niet bekend geworden. Nader onderzoek volgt.(05-037324)

Diefstal fiets

Verdachte aangehouden

Enschede

Een surveillerende agent zag op zondag 27 maart omstreeks 22.20 uur dat een man veel belangstelling had voor een gestald fiets aan het Stationsplein in Enschede. De agent vatte post en hield de man in de gaten. Even later vertrekt hij op een fiets in de richting van de Molenstraat. De verdachte, een 20 jarige Enschedeer wordt aangehouden. Het slot van de fiets was afgebroken. De verdachte is in verzekering gesteld en hoort tot de groep veelplegers. (05-037253)

Rijden onder invloed

Bestuurder blaast 1,85 promille

Wierden

Tijdens de surveillance op maandag 28 maart omstreeks 02.20 uur controleren agenten een 37 jarige inwoner uit Wierden. Hij blijkt onder invloed en blaast 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-037306)

Bedreiging

Verdachte heeft mes in handen

Losser

Maandag 28 maart omstreeks 02.20 uur werd een vechtpartij gemeld aan de Ericahof in Losser. Een groep jongeren had melding gedaan van de bedreiging en het betrof twee personen uit hun midden. Tussen hen was een ruzie ontstaan, waarbij een 18 jarige Lossenaar een keukenmes uit huis haalde en een andere 18 jarige Lossenaar mee bedreigde. De verdachte is aangehouden. Het mes werd later aangetroffen op het dak van een garage en is in beslaggenomen. Proces verbaal wordt opgemaakt. De aanleiding van de ruzie is niet bekend geworden.(05-037312)

Aanrijding met letsel

Bestuurder onder invloed

Enschede

Op zondag 27 maart, omstreeks 17.15 uur reed een 45 jarige bestuurder van een personenauto op de Potsweg te Enschede tegen een geparkeerde auto. Voor deze aanrijding had hij ook al een andere geparkeerde auto licht geraakt. Door de aanrijding schoof de aangereden auto door en in totaal schoven hierdoor drie geparkeerde auto's tegen elkaar en werden beschadigd. De bestuurder verkeerde mogelijk onder invloed van alcohol of drugs.De bestuurder en een 32 jarige passagier werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van hun lichte letsels. Beiden droegen geen gordel en in de ruit waren de sterren te zien waar ze met hun hoofd de ruit hebben geraakt. Drie auto's, waaronder de auto van de verdachte werden in verband met de schade weggesleept. (05-037198)

Naam Harrie Holslag: 053-4555588


---- --