Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 2e paasdag

BERGEN OP ZOOM, 28 maart 2005

Vrouw (78) overleden na aanrijding
WOUWSE PLANTAGE: Een 78-jarige inwoonster van Wouwse Plantage is maandagochtend rond 06.15 uur om het leven gekomen bij een frontale aanrijding op de Plantagebaan. De vrouw liep over de Plantagebaan en werd geschept door een personenauto. Dit voertuig werd bestuurd door een 38-jarige inwoner van Roosendaal. De exacte toedracht van de aanrijding is nog niet bekend. De technische recherche heeft een nader onderzoek ingesteld.

Rijden zonder rijbewijs en met teveel alcohol
STEENBERGEN: Een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zondagavond door de politie aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Bij de controle bleek dat de man zoveel had gedronken dat zijn rijbewijs direct is ingevorderd. Verder constateerde de politiemensen dat de man al eerder een ongeldigverklaring van zijn rijbewijs had gehad waardoor hij nu reed zonder rijbewijs. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

HOOGERHEIDE: Maandagochtend controleerde de politie een 37-jarige Eindhovenaar bij een verkeerscontrole. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Inbraak in woning
OUDENBOSCH: Het afgelopen weekend is er ingebroken in een woning aan de Slagmoer. De daders forceerde de openslaande achterdeuren en doorzochten de hele woning. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Bij een bedrijf aan de Molenstraat is zaterdagnacht ingebroken. Het bovenlichtje van de achterdeur werd openbroken. Uit het bedrijf is een laptop en een complete kassa inhoud met kleingeld meegenomen.

Inbraak in school
ROOSENDAAL: In een school aan de van Goghlaan is zondagavond rond 19.45 uur ingebroken. Een raam is geforceerd waarna de daders de school konden binnenkomen. Een computer met beeldscherm is meegenomen.

Dader woninginbraak meldt zich bij politie
ROOSENDAAL: Een 17-jarige inwoner van Roosendaal heeft zich zondagavond bij de politie in Bergen op Zoom gemeld als dader van een woninginbraak. Deze inbraak had rond 20.15 uur plaats bij een woning aan de Roemer Visscherlaan in Roosendaal. De dader was hier overlopen door de bewoner en met een aantal goederen die hij had buitgemaakt bij de woninginbraak op de vlucht geslagen. De goederen werden even later teruggevonden. Het werd de verdachte echter te heet onder de voeten waardoor hij zich later die avond meldde bij de politie. Die heeft de man direct ingesloten en stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt man aan na doorrijden aanrijding
ROOSENDAAL: Maandagmorgen rond 05.45 uur reed een 23-jarige inwoner van Roosendaal tegen een geparkeerd staande auto aan op de Thorbeckelaan. Hij reed echter door zonder zijn identiteit bekend te maken. De eigenaar van de geparkeerd staande auto werd wakker door de klap en kon de auto nog net zien vertrekken. De ter plaatse gekomen politie stelde direct een onderzoek in waarna de 23-jarige verdachte kon worden aangehouden. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in bedrijf
WOUW: In een horecagelegenheid aan het Torenplein is het afgelopen weekend ingebroken. Twee gokkasten zijn opengebroken en wat kleingeld is meegenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst