Ingezonden persbericht

Tweede Muider Vlaggetjesdag op 28 maart as

De vlag gaat uit in Muiden

MUIDEN, 20050307 -- Op zaterdag 28 maart, tweede paasdag, vindt de tweede Muider Vlaggetjesdag plaats. Ter ere van de opening van het charterseizoen nodigen de gezamenlijke schippers van de Muider chartervloot het publiek wederom uit een kijkje aan boord te komen nemen.


Iedereen is van harte welkom om de grote verscheidenheid van scheepstypen te komen bezichtigen: diverse traditionele zeilschepen ( één-, twee-, en driemast klippers, grote en kleine tjalken) die gebouwd zijn rond 1900, moderne zeiljachten, motorschepen en salonboten, waaronder de Hydrograaf (het schip van Sint-Nicolaas!) Ook de replica van het Utrechts Statenjacht uit 1746 zal aanwezig zijn.

De Muider Vlaggetjesdag vindt plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur in het unieke 1052 jaar oude stadshart van Muiden. Marktkramen met informatie over de huur mogelijkheden, veel nautische muziek en de plaatselijke horeca zorgen voor nog meer gezelligheid, terwijl er bovendien mogelijkheden zijn om het bezoek aan de muidense schepen te combineren met een rondleiding door het Muiderslot of een bezoek aan het forteoiland Pampus.

Binnen Muiden geldt betaald parkeren, maar aan de afritten aan beide zijden van de A1 zijn gratis parkeergelegenheden. De bezoeker ontvangt een overzicht van de ligplaatsen van de diverse te bezichtigen schepen.

Met muzikale medewerking van: Het Amsterdams Smartlappenkoor, De Muider Schippersband, Kees Ouwejan&makkers, Draaiorgel de Bruine, Het Zuiderzee combo, Duo Bakboord, accordeonist Mathieu Hendriksen

Deelnemende schepen: Klippers: Anna, Antonius, Hoge Wier, Moeke Zorn, Sanne Sophia, Twee Gebroeders, Verwondering. Tjalken: De Egelantier, Jacobsschelp, Liberté, De Lis, Nova Cura, De Rederijker, Saffier, Verwisseling, Volharding, Zuiderzee. Zeiljachten: OCC met Aloa's en Bavaria's, Lotus. Motorjachten: MYC met Pacifics, She, Joyful.
Partyjacht: Margaretha. Salonboten: Dame van Amstel, Hydrograaf, Lelie.
Statenjacht: De Utrecht.