Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

MODEBEDRIJVEN OP HANDELSREIS NAAR CHINA

Kansen na wegvallen quota

Amsterdam, 10 maart 2005

Van 28 maart tot en met 3 april zijn opnieuw een aantal mode-ondernemingen, lid van MODINT, voor een door de ondernemersorganisatie georganiseerde handelsreis in China.

Na het succes van een eerdere handelsreis in oktober 2004, was deze reis - waarin de nadruk op individuele matchmaking ligt - binnen twee dagen compleet volgeboekt.

Tijdens de handelsreis leggen de deelnemende ondernemingen zowel contact op het gebied van productie-uitbesteding als export. Een bezoek aan drie prominente vakbeurzen maakt eveneens onderdeel uit van het gevarieerde programma.

De handelsreis van MODINT maakt onderdeel uit van een groots opgezette reis waarin de brancheorganisaties uit Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Nederland samenwerken met de Chinese kamer van koophandel voor de import en export van textiel. Dit samenwerkingsverband heeft de toepasselijke naam Smatchinatex meegekregen; Small and Medium Sized Enterprises Match-Making in China for Cooperation in the Textile and Clothing Industry.

In totaal reizen 40 Europese grote- tot middelgrote ondernemingen af naar Beijing, waar zij in totaal 120 vooraf geselecteerde mogelijke zakenpartners ontmoeten.

Intensieve voorbereidingen tussen MODINT (module Inkoop & Productie en module Export) en haar deelnemende ondernemingen, voornamelijk gericht op de juiste benoeming van de doelgroep en voorbesprekingen met potentiële zakenrelaties, hebben geresulteerd in maar liefst minimaal acht tot maximaal twaalf persoonlijke ontmoetingen in vier dagen. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit tien ondernemingen: Summum, La Villa, Linea Venducci, Collegestyle, Cartouche, Dinana Fashion, Lucinda Fashion, CS Group, Van Bijsterveldt en Biz niz.

MODINT organiseert niet alleen deze matchmaking. Ook de reis, het verblijf, lunches en diners, vervoer binnen China en vertaling van Chinees naar Engels wordt wederom door de ondernemersorganisatie compleet verzorgd.

Informatie: MODINT, Kitty van der Pijll, 020 - 512 14 50 of vanderpijll@modint.nl