Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 16 maart 2005

Persbericht:

ZAP-programma op XTTreme Stunts & Assen 500

Het Nederlandse motorsportseizoen start dit jaar op het TT Circuit Assen, waar op 2e Paasdag (28 maart) de XTTreme Stunts & Assen WK 500 wordt gehouden. Het is een uniek nieuw concept, met een fascinerend ZAP-programma waarin de bezoekers van een 20-tal evenementen kan genieten, zoals o.a. de WK 500 km, EK 125cc en ONK Superstockraces op het circuit en in de paddock het ONK Stuntrijden, pocketbike-, supermotard-, skate-, BMX freestyle-, en antislip demo's. Geniet van het optreden van DJ Saskia Rocks en Dynamix en smul van de superstunts van Red Bull stuntrijder Christian Pfeiffer. Wat dacht je van het klauteren op een klimwand van de Koninklijke Landmacht of het meedoen aan de Freebike trial-opstap. Dat en nog veel méér activiteiten voor jeugd en volwassenen zijn er 2e Paasdag te zien op het TT Circuit Assen. Speciaal voor de schooljeugd is er GRATIS* toegang t/m 15 jaar. Jongens en meisjes tot en met zeventien jaar hebben dus GRATIS toegang, onder begeleiding van een volwassene. Volwassenen kunnen 25% (5 euro) korting krijgen met de veelvuldig verkrijgbare kortingsbonnen, zoals die in kranten en magazines gepubliceerd zijn en op de site www.tt-assen.com

Jeugd en 'Street'

Op de paddock wordt ook een perfecte 'spot' voor de skatende jeugd gecreëerd. In samenwerking met het Colosseum te Groningen worden een miniramp, rail en funbox geplaatst waar je perfect je tricks op kunt tonen. Red Bull plaatst een indrukwekkende, uitklapbare skate Hummer. Klaas van der Laan zal enkele demo's op hoog niveau geven met Seb van den Berg van de X-games en Yoz (Eurosport) als commentator. Gegarandeerd kijkplezier mede door de 'Gra tti Contest' waar een aantal gerenommeerde 'taggers' aan meedoen. "Cheque it out !"

Gratis toegang t/m 17 jaar, onder begeleiding van volwassene, voor Drentse schooljeugd;

Gratis zitplaats op de Hoofdtribune en de nieuwe zwevende Geert Timmertribune;

Gratis Pitwalk;

Gratis programmaboek;

Gratis Paddock toegang;

Gratis parkeren;

Gratis deelname aan opstapdemo's;

¤ 5,- korting voor volwassenen met bon vanaf www.tt-assen.com

25 Nederlandse deelnemers aan WK en EK

Aan de WK 500 km race nemen 5 Nederlandse team deel. Ex GP-coureurs Barry Veneman en Jarno Janssen vormen het eerste team van Suzuki Nederland, en Ron van Steenbergen en Arno Visscher het 2e blauw-witte team. Ook zijn Bertus Folkertsma/Eddie Peeters (B) (TRAC Race Academy Team), Jean Paul Heindijk/Leon Tijssen/Robert de Vries (CRT Team) en het permanente team Lex van Dijk/Ruud van Straalen/Robert Menzen (Team Eurosport Benelux) van de partij in de 130 ronden tellende race.

In de EK 125cc race, de opening voor het Europees Kampioenschap de springplank naar de Grands Prix, komen maar liefst 14 Nederlanders aan de start, waaronder de enige dame, Carol Litjens. Verder starten in de EK 125cc race: Adri den Bekker (Oss), Joey Litjens (America), Carol Litjens (America), Gert-Jan Kok (IJsselmuiden), Mark van Daalen (Rijswijk ZH), Rob Verhoef (Arkel), Patrick van de Waarsenburg (Assen), Chris Vrieling (Roden), Hugo van den Berg (Hulshorst), Ernst Dubbink (Daarle), Raymond Grob (Hilversum), Frank van den Dragt (Nunspeet), Johan Fredriks (s-Heerenhoek), Stephan Fokkema (Kockengen).

Ook bij het ONK Stuntrijden treffen we een hele lijst Nederlandse en Belgische deelnemers. In totaal strijden 19 rijders om de ONK-stunt titel 2005!

Méér uitrem manouvres op aangepast TT Circuit Assen

Op het TT Circuit Assen is de laatste maanden keihard gewerkt aan het gereedkomen van de 'zwevende' Geert Timmer tribune en aan enkele aanpassingen aan het circuit, waardoor de baan 30 meter korter is geworden. Bij De Bult en Ruskenhoek zijn twee veranderingen in de loop van het circuit doorgevoerd, waardoor de totale lengte van de zuidlus op 3.851 meter komt en van het Grand Prix circuit op 5.997 meter uit komt. Dit jaar valt logischerwijze een verbetering van de ronderecords te verwachten, zowel tijdens de Assen 500, EK's en ONK's, als ook tijdens de 75e TT Assen en het WK Superbike.

Beide aanpassingen stonden aanvankelijk voor 2006 op het programma, samen met de inkorting van de noordlus. Maar om organisatorische redenen zijn ze in de tijd naar voren gehaald. Doordat in september 2005, een week na het WK Superbike, de schop in de grond gaat om de noordlus in te korten, zou het circuit gedurende de winter 2005-2006 niet beschikbaar zijn voor activiteiten, zoals rijvaardigheidstrainingen voor motoren, auto's en de racelicentiecursus.

Door het inkorten van de noordlus zou er volgend jaar één circuit van 4.720 meter ontstaan. Maar het TT Circuit Assen kende altijd een opsplitsing in een gescheiden noord- en zuidlus, waardoor gelijktijdig activiteiten mogelijk waren. Met de in de afgelopen maanden gedane circuitaanpassingen, zal het TT Circuit Assen ook 2006 in twee kleine parcours opgedeeld kunnen worden. Op deze manier hoeft in het najaar het circuit maar enkele dagen gesloten te worden om de doorsteken te kunnen realiseren. Komende winter kan de 4.720 meter lange baan dan al worden opgedeeld in twee korte parcours.

De aanpassing van de Bult wordt uitgevoerd om de snelheid op dit deel van het circuit te reduceren en de grindbak aan de buitenzijde van de bocht te kunnen vergroten. De verandering van de Ruskenhoek is vanwege de te maken 'doorsteek' in september 2005, om het dan nieuw te maken circuit te kunnen scheiden

in een noord- en zuidlus. Beide veranderde bochten hebben vanzelfsprekend effect op de snelheid ter plaatse, die op beide plaatsen wordt terug gebracht. Voor het publiek wordt het er alleen maar aantrekkelijker op. De twee veranderde bochten zijn namelijk prima plekken voor uitrem manoeuvres.

****************************************



Ingezonden persbericht