Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 28 maart

Alkmaar 28-03-2005 - 14.00 uur

Man mishandeld door quad-bestuurder

Alkmaar, zaterdag 26 maart 2005.

Een 21-jarige man uit Alkmaar is op zaterdagavond tussen 20.30 en 21.00 uur mishandeld op de Bergerweg ter hoogte van de kruising met de Oostsanenkade. Hij fietste in de richting van het centrum van Alkmaar toen hij op deze kruising geen voorrang kreeg van een man op een quad. De man sprak bestuurder van de quad hierop aan en kreeg hierop een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Diefstal uit woning

Blokker, zondag 27 maart 2005.

Bij een woning aan de Boekerij is ingebroken in de nacht van zaterdag op zondag rond 6.30 uur. De inbreker werd gestoord door de bewoner die wakker was geworden. Hij ging er vandoor met onder andere sieraden en dvds. De inbreker is vermoedelijk binnen gekomen via de achterdeur.

Nieuwe Niedorp, zondag 27 maart 20005.

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een woning aan de Butterweid. De dader is binnen gekomen via een slaapkamerraam. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals een tas, een camera en de autosleutel. Ook de auto is gestolen. Het gaat om een grijze Volkswagen Touran met het kenteken 14-NX-BS.

Den Helder, zondag 27 maart 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een woning aan de Zwanenbalg. De dader is binnen gekomen door het forceren van een dakraam. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals een dvd-speler, een computerbeeldscherm en horloges.

Alkmaar, maandag 28 maart 2005.

Bij een woning aan de Scheldestraat is tussen 24.00 en 3.00 uur ingebroken. De dader is via de voordeur binnen gekomen. Er is een geldbedrag ontvreemd en kentekenbewijzen plus sleutels van autos.

Alkmaar, maandag 28 maart 2005.

In de avond of nacht van zondag of maandag is ingebroken bij een woning aan de Olieslagerstraat. De inbreker kwam vermoedelijk binnen door het hengelen bij de voordeur van de woning. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals een camera, geld, een mobiele telefoon, fietsen en de autosleutel met bijbehorende auto. Het gaat om een grijze Opel Kadett met het kenteken DH-SX-90.

Inbreker aangehouden

Alkmaar, zondag 27 maart 2005.

Op zondagmiddag is op de Herenweg een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak op vrijdag 25 maart bij een woning aan de Herenweg. Diverse getuigen hadden de man al enige dagen voordat de inbraak plaatsvond in de buurt gezien en vonden dit verdacht. Een van hen zag de man na de inbraak op vrijdag omstreeks 20.00 uur wegrennen. De politie heeft direct een zoekslag in de omgeving gemaakt met de hulp van een politiehond. De hond vond in de bosjes een laptop die uit de woning bleek te zijn gestolen. Op zondagmiddag zagen oplettende getuigen de man opnieuw rondlopen in de buurt. Zij waarschuwden direct de politie die de man kon aanhouden. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ramkraak autodealer

Alkmaar, zondag 28 maart 2005.

In de nacht van zondag op maandag is een ramkraak gepleegd bij een autodealer aan de Smaragdweg. Een glazen ruit is volledig vernield. De buit was een autoradio.

Motor gestolen

Zwaag, zondag 27 maart 2005.

Tussen 12.00 en 17.00 is vanaf de Hondsdraf een motor ontvreemd. Het gaat om een zwarte Honda, type VT 1100 met het kenteken MT-27-GV.

Drankrijders

Bovenkarspel, zondag 27 maart 2005.

Een 18-jarige vrouw uit Lutjebroek is omstreeks 18.30 uur aangehouden op de Hoofdstraat omdat zij met teveel drank op haar brommer reed. De uitslag van de blaastest wees uit dat ze bijna twee keer teveel drank had genuttigd. Ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Alkmaar, maandag 28 maart 2005.

Een 18-jarige man uit Rotterdam is op het verkeersplein Kooimeer aangehouden. Hij bleek met teveel drank op te rijden. De uitslag van de blaastest wees uit dat hij ruim twee keer teveel alcohol had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Schagen, maandag 28 maart 2005.

Een 28-jarige man uit Schagerbrug is om 2.30 uur aangehouden op de Halerweg. Hij negeerde een stopteken van de politie, reed twee keer door rood licht en reed een verkeersbord uit de grond bij de Gruttolaan. De man verloor daardoor de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot bij de Halerweg. Uit de blaastest bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Nieuwe Niedorp, maandag 28 maart 2005.

Een 18-jarige man uit Nieuwe Niedorp is op de Oude Provincialeweg aangehouden wegens rijden met drank op de bromfiets. Uit de blaastest bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Medemblik/Midwoud, zondag 27 maart 2005.

Op de Westersingel in Medemblik en de Midwouder Dorpsstraat in Midwoud zijn in de avond alcoholcontroles gehouden. Daarbij is een persoon aangehouden omdat hij met bijna twee keer teveel drank op reed.

Den Helder, maandag 28 maart 2005.

Een 54-jarige man uit Den Helder is op de Rijksweg aangehouden omdat hij hier slingerend reed met zijn auto. Uit de blaastest bleek dat hij bijna twee keer teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Rijbewijs hardrijder ingevorderd

Wognum, zondag 27 maart 2005.

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 is het rijbewijs van een 33-jarige man uit Sijbekarspel ingevorderd wegens een forse snelheidsovertreding. Hij reed met 140 km/u over de snelweg terwijl voor hem 80 km/u was toegestaan omdat hij met een aanhangwagen reed. Ook wacht hem een proces-verbaal.

Bij deze controle werden nog eens 7 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden.

Dierenmishandeling

Bovenkarspel, zondag 27 maart 2005.

Aan het begin van de avond kwam er een melding binnen dat jongeren aan het voetballen waren met een bergeend. De politie ging snel ter plaatse, maar helaas waren de daders al gevlogen en het dier leefde niet meer. Er is direct een buurtonderzoek ingesteld. Niemand bleek meer te kunnen vertellen. Buurtbewoners die iets hebben gezien of weten wie hierbij betrokken zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stedebroec, tel: 0900 8844 (lokaal tarief).

Huiselijk geweld

Midwoud, zondag 27 maart 2005.

Een 42-jarige man uit Midwoud is op zondagavond rond 20.00 uur aangehouden in zijn woning omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 38-jarige vrouw. De vrouw wilde nog wat spullen ophalen in het huis van haar man en werd toen mishandeld. Ze liep kneuzingen op aan schouder en heup. De man krijgt een proces-verbaal.

Jongen mishandeld

Alkmaar, zondag 27 maart 2005.

Een 16-jarige jongen uit Alkmaar is op de Suze Groenewegstraat mishandeld. Hij was hier omstreeks 20.00 uur met een groep vrienden op straat aanwezig. De jongen werd aangesproken en mishandeld door een of twee andere jongeren. De jongen raakte even buiten bewustzijn door de klappen die hij kreeg. De politie was snel ter plaatse en kon na verhoor van getuigen en buurtonderzoek twee verdachten aanhouden dezelfde avond. Het gaat om twee 14-jarige jongens uit Alkmaar. Een van de jongens zit nog vast en wordt deze week voorgeleid.

Het motief van deze mishandeling is nog niet bekend. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en kon later op de avond weer naar huis.

Ongeval met letsel

Heerhugowaard, zondag 27 maart 2005.

Een 37-jarige man uit Heerhugowaard is omstreeks 22.00 uur met zijn auto een afgraving ingereden op de Evenaar. Het hek met het waarschuwingsbord erop stond open waardoor het in het donker lijkt alsof hier rechtdoor gereden kan worden. De automobilist deed dit en kwam al snel enkele meters lager op een fundering tot stilstand. Hij liep een verwonding op aan zijn gezicht en knieën.

Man door het lint

Alkmaar, zondag 27 maart 2005.

Op zondagavond is een man na het verlaten van een kroeg aan de Kooltuin door het lint gegaan. Hij gooide met terrasstoelen en tafels naar een 24-jarige man en naar een 32-jarige man, beiden uit Alkmaar. De twee konden de stoelen ontwijken. Er is een onderzoek gestart.

Autos uitgebrand

Alkmaar, maandag 28 maart 2005.

Op de Slochterwaard zijn in de nacht van zondag op maandag drie personenautos uitgebrand. Een aantal voertuigen dat hier in de buurt geparkeerd stond liep eveneens schade op. De recherche onderzoekt of het hier om brandstichting gaat.

Heler aangehouden

Den Helder, maandag 28 maart 2005.

Bij een fietsverlichtingscontrole ontdekten agenten dat een 22-jarige man uit Den Helder op een gestolen fiets reed. Het rijwiel bleek te zijn gestolen uit een woning in Heiloo. De man is aangehouden op verdenking van heling. De fiets kan terug naar de eigenaar.

Fietser onderuit bij spoorwegovergang

Zuidermeer, maandag 28 maart 2005.

Om 9.00 uur is een fietser onderuit gegaan bij een spoorwegovergang bij de Koggeweg. De trein kwam eraan rijden, maar omdat de machinist de valpartij zag gebeuren, kon hij op tijd remmen. De fietser is met verwondingen aan zijn gezicht en knie naar het ziekenhuis vervoerd. Over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer is nog niets bekend.