Persberichten Tweede Paasdag

's-Hertogenbosch 28-03-2005 - .

VERNIELING

Oss

- Zondagmiddag is in zijn woning in Oss een 40 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht aan de Sterrenbos vernielingen te hebben aangebracht aan een daar geparkeerde personenauto van een 42 jarige plaatsgenoot. Ooggetuigen waarschuwden de eigenaar die vervolgens aangifte deed bij de politie. Op de motorkras van de auto zat een diepe kras.

AANVARING - SCHIPPER ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

Katwijk

- Zondagmiddag vond er op de Maas ter hoogte van de Keersluisweg in Katwijk (N.Br) een aanvaring plaats tussen een speedboot en een zeiljacht. Een 44 jarige inwoner van Dortmund botste met zijn speedboot met 5 inzittenden waaronder 3 kinderen tegen de linker achterzijde van het zeiljacht van een 43 jarige man uit Munchen Gladbach. De aanvaring vond plaats op het moment dat de speedboot de sluis uit kwam gevaren en geen vrije doorgang verleende aan het van rechts komende jacht. De drie kinderen sloegen overboord maar konden vrij snel en ongedeerd uit het water worden gehaald. Twee vrouwelijke passagiers in de speedboot raakten licht gewond. Een van hen is voor behandeling van een hoofdwond overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer.

Van de 44 jarige man uit Dortmund is een blaastest afgenomen. Daarbij kwam vast te staan dat hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL BUITENBOORDMOTOR

's-Hertogenbosch

- Een 42 jarige inwoner van De Bilt belde zondagavond naar de politie omdat zijn buitenboordmotor zojuist vanaf Orthen was gestolen. Agenten stelden een onderzoek in en zagen een op weg naar de melding op het Wielsem een auto met daarin een buitenmotor. Het bleek de gestolen motor te zijn waarop de drie inzittenden van de auto zijn aangehouden. Het betreft een 23 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch en twee minderjarige jongens van 12 en 14 jaar, eveneens uit 's-Hertogenbosch. Het trio is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Veghel

- Zondagavond is tegen een 34 jarige inwoner van Veghel proces-verbaal opgemaakt. Hij reed met zijn auto over de Udenseweg terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaarde te zijn.

VERNIELING

Heeswijk Dinther -
Zondagavond is aan de Meerstraat in zijn woonplaats Heeswijk Dinther een 36 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht enkele ruiten van een caravan van zijn ex vriendin te hebben vernield. Dat deed hij met de vuist tengevolge waarvan hij gewond raakte en eerst in het ziekenhuis moest worden behandeld. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

KOPSTOOT

Overloon

- Een 15 jarige jongen uit Overloon was zondagavond getuige van baldadig gedrag van een groep jeugdigen op de Vierlingsbeekseweg in Overloon. Op het moment dat hij de jongeren er op aan wilde spreken kwam een van hen, een 15 jarige jongen uit Livingstone, op hem toegelopen en kreeg hij een hand. Toen hij de uitgestoken hand beet pakte werd hij naar voren getrokken en kreeg onmiddellijk een kopstoot. Tengevolge daarvan liep de jongen uit Overloon een kapotte bovenlip en een gebroken voortand op. De politie heeft de verdachte kort daarna aangehouden op een camping waar hij verbleef. De jongen is op last van de officier van justitie in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS VAN DRONKEN AUTOMOBILIST INGENOMEN

's-Hertogenbosch - Zondagavond is bij een controle op de Boschmeersingel in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 54 jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek zoveel gedronken te hebben dat de politie zijn rijbewijs invorderde. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod voor de duur van 11 uur.