Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 maart

* MET VIJFTIG KILOMER PER UUR OP DE SNELWEG

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie zag zondagmiddag omstreeks half vier op de oprit naar de westbaan van de A16 een auto rijden, die met 50km/uur invoegde. Op de A16 bleef de automobilist, een 79-jarige man uit Rotterdam, met dezelfde snelheid zijn weg vervolgen. Hierop werd een stopteken gegeven, waaraan de man niet voldeed. Toen de politiemensen voor de verdachte gingen rijden, werd hij naar de vluchtstrook geloodst. Vervolgens werd de 79-jarige Rotterdammer op zijn rijgedrag aangesproken. Nadat de man was geadviseerd dat hij bij het wegrijden eerst snelheid op de vluchtstrook moest maken en dan kon invoegen, reed de man direct de rijbaan op met een snelheid van zo'n 30km/uur. Via het CBR wordt een vordering ingesteld naar de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de man om een auto te besturen.


* IN DERTIG BOTEN INGEBROKEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel stelde zondagmorgen naar aanleiding van inbraakmeldingen een onderzoek bij vier zeilverenigingen aan het Langepad in. Ter plaatse bleek in de nachtelijke uren in zo'n dertig boten ingebroken te zijn. Bij één van de inbraken was een macklight weggenomen. Door politiemensen werd even later een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden die in het bezit was van een macklight. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De eigenaren van de boten zijn doorverwezen voor het doen van aangifte van inbraak.


* INBREKER BREEKT BEIDE ENKELS BIJ SPRONG

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde zondagmorgen naar aanleiding van een inbraakmelding een onderzoek in een bedrijfspand aan de Goudsesingel in. Van het pand waren drie ruiten verbroken. Met behulp van twee politiehonden werd het pand doorzocht waarbij de verdachte, een 33-jarige man uit Rotterdam, werd aangetroffen. Bij het zien van de politiemensen, nam de inbreker de benen. Tijdens zijn vlucht, sprong de Rotterdammer van een dak en brak tijdens de val beide enkels. De 33-jarige man werd aangehouden en met beenbreuken overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis.


* SNACKBAR OVERVALLEN
SCHIEDAM - Zondagavond omstreeks half elf werd een snackbar in de Aleidastraat overvallen. Een man met bivakmuts op, was de eetgelegenheid binnengekomen. Onder bedreiging van een mes werd een vrouwelijk personeelslid gesommeerd de kassa te openen, waarna de verdachte geld wegnam. Met de buit verliet de overvaller de snackbar en vluchtte richting Filips van Bourgondiestraat. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in. Uitgave zondag 27 maart

* VIJFTIEN OPENLIJKE GEWELDPLEGERS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district De Noordhoek heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond half vier, in samenwerking met diverse politieagenten uit de regio en een politiehond, veertien mannen en één vrouw aangehouden. De Rotterdamse verdachten, in leeftijd variërend van 53 tot 16 jaar oud, hadden kort ervoor diverse vernielingen gepleegd in en rondom een horecagelegenheid aan het Rododendronplein.
Verlichting, ruiten en auto's werden vernield waarna de politie massaal ingreep. Nadat een politieagent door een rondvliegende bierpul gewond was geraakt aan zijn hoofd werd mede een diensthond ingezet. De gewonde agent werd aan zijn verwondingen behandeld in een ziekenhuis.
Na onderzoek op het politiebureau werden vier verdachten na verhoor heengezonden de overige elf werden in verzekering gesteld. De recherche van district De Noordhoek zet het onderzoek voort.


* AANRIJDING TUSSEN AUTOMOBILIST EN MOTORRIJDER

BERKEL EN RODENRIJS - Een 43-jarige motorrijder uit Capelle aan den IJssel raakte zaterdagmiddag rond half twee op de Rodenrijseweg gewond, toen een 21-jarige Rotterdamse automobilist tijdens het keren de man over het hoofd zag. Als gevolg van de aanrijding raakten zowel de motorrijder als de automobilist gewond. Personeel van de Traumaheli verleende eerste hulp aan de motorrijder. Hij werd met vermoedelijk een hersenschudding en armbreuken afgevoerd. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Door de Technische Ongevallendienst werd een nader onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van dit ongeval. Mede door dit onderzoek werd de Rodenrijseweg enige tijd afgesloten voor al het verkeer.


* VUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN
SCHIEDAM/VLAARDINGEN- Politiepersoneel heeft zaterdagmiddag rond kwart voor vijf op de 's-Gravenlandseweg een 19-jarige automobilist uit Vlaardingen aangehouden. De inzittende van de auto zou een jongen met een vuurwapen hebben bedreigd. Na onderzoek in de auto bleek de man in zijn kofferbak een imitatievuurwapen, een hockeystick en een ijzerstaaf te hebben. De goederen werden in beslag genomen. Naar aanleiding van deze aanhouding werd een vervolgonderzoek ingesteld in de woning van de verdachte aan de Floris de Vijfdelaan in Vlaardingen. In deze woning werd een alarmpistool en een vlindermes aangetroffen. Tevens trof men in de slaapkamer een stroomstootwapen en twee luchtdrukwapens aan. De 23-jarige hoofdbewoner werd eveneens aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. De recherche van district Schiedam/Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* AANRIJDING TUSSEN AMBULACE EN PERSONENAUTO; VIER GEWONDEN

ROTTERDAM - Als gevolg van een aanrijding op de kruising Kreekhuizenlaan en de Grote Kreek, zaterdagavond rond kwart voor negen, raakten vier Rotterdammers
gewond. De ambulance met een slachtoffer, was met spoed op weg naar het Zuiderziekenhuis. Op de kruising met de Grote Kreek kwam de ambulance in botsing met een personenauto die bestuurd werd door een 40-jarige Rotterdammer. Als gevolg van de botsing raakte deze auto in de brand. Een 18-jarige getuige bluste de brand met behulp van een brandblusser. De vier inzittenden van de ambulance en de 40-jarige automobilist werden naar diverse ziekenhuizen in Rotterdam afgevoerd. Door de Technische Ongevallendienst werd een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de aanrijding.


* BRAND IN WONING; DRIE GEWONDEN
SCHIEDAM - In een woning aan het Van Beethovenplein brak zaterdagmorgen rond kwart voor tien brand uit. Een oliestelletje in de keuken vatte vlam waarna de brand ontstond. Het echtpaar, beiden 71-jaar, werden met ademhalingsklachten overgebracht naar het Schielandziekenhuis. Een 72-jarige voorzitter van de bewonersvereniging die het echtpaar had geholpen de woning te verlaten werd eveneens met ademhalingsklachten opgenomen. Politiepersoneel verleende de brandweer assistentie.


* BEDREIGER RET-CONTROLEUR AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 17-jarige Rotterdammer is zaterdagavond rond elf uur op de Kleiweg aangehouden nadat hij kort ervoor een RET-controleur met de dood had bedreigd. De jongen, die deel uitmaakte van een kleine groep, had de bedreigingen geuit tijdens een controle in Tramlijn 5. De groep werd vervolgens uit de Tram gezet. Gewaarschuwd politiepersoneel hield op aanwijzing van den RET-medewerker de jongen aan. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.